2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Logout fórum főoldal: fáradt gőzős topikokat a tetejére

    Logout alatt a "Fáradt gőz" topikjai átkerültek a fórum főoldal aljára, ez a script ezt orvosolja és visszarakja őket a tetejére (legalábbis amíg újra át nem rendezik őket ;]).

    Egy egy sima userscript, semmi kártékony nincs benne, nem tüntet el semmit, nem ütközik a szabályzatba.

    Használata:

    - Firefox alatt: Greasemonkey addon
    - Chrome alapú böngészőkkel: Tampermonkey VAGY a letöltött .js fájlt behúzod egérrel a Chrome bővítmények lapjára és akkor nem kell neki a Tampermonkey.

    Letöltés itt: [link]

    Ha bővítménnyel használod, akkor csak a zöld gombra kell kattintani, ha bővítmény nélkül (pl. Chrome alatt), akkor jobb klikk -> mentés másként (lemented a .js fájlt).

    A többi böngészőn nem teszteltem, nem is áll szándékomban.

    Folytatás...

    spammer 9 éve 1

  • Ubuntu minimál + Openbox

    Sokan ismerik, használják az Ubuntut és a különböző változatait, derivatíváit, de talán nem mindenki (mindegyikük) tudja, hogy az Ubuntu esetében is van lehetőség egy úgynevezett "minimál" telepítésre.

    Azoknak készítettem az alábbi írást, akik:

    - nem teljesen kezdők, tisztában vannak az alapokkal, nem félnek használni a terminált.
    - hajlandóak tanulni, utánaolvasni dolgoknak és használni a keresőt [nem fogok mindent szájba rágni!].
    - szeretnének "könnyebb", kevésbé erőforrás-igényes rendszert építeni.
    - nem szeretnének készen kapni mindenféle felesleges vackot, inkább erőre kiválasztják, mit szeretnének használni, és azt teszik fel.

    Azoknak, akik mélyebben bele akarnak merülni, ott az Arch vagy Gentoo (mindkettő remek dokumentációval rendelkezik), ugyanakkor elsőre szerintem egyszerűbb egy Ubuntu minimállal kezdeni azoknak, akik hozzászoktak az ubuntus alapokhoz. Az alábbi írás az Ubuntu 14.04 LTS verziója alapján készült, ezt vegyétek figyelembe! A 15.04-től kezdve már az Ubuntu is systemd-t használ, így az bizonyos dolgokban eltérhet.

    Folytatás...

    spammer 9 éve 9

  • Linux: konfig fájlok mentése a Githubra

    Beveztő

    Az alábbit írást azoknak ajánlom, akik szeretnék a telepített programjaik beállításait (esetleg saját scripteket) a Githubra menteni biztonsági okokból, ami egy esetleges meghibásodás vagy újratelepítés esetén jól jöhet (vagy akár csak ha követni szeretnénk a változásokat/módosításokat).

    A Github egy git-en alapuló hosting szolgáltatás, azaz lényegében ide tölthetünk fel különféle fájlokat, projekteket. Leginkább fejlesztők, programozók, power userek használják, de bárki ingyenesen regisztrálhat és feltöltheti a saját dolgait is.

    Fontos, hogy a Github nem a Dropbox-hoz, Google Drive-hoz vagy más egyéb file hosting szolgáltatáshoz hasonló célból működik, tehát ide nem azért regisztrálunk, hogy fotókat, netán videókat, vagy zenéket töltsünk fel. Ide elsősorban forráskódok, scriptek, konfigurációs fájlok kerülnek feltöltésre.

    A git egy verziókezelő rendszer, melyet Linus Torvalds fejlesztett ki. A git segítségével a fájlok változásait lehet követni, vissza lehet állítani korábbi állapotokat stb. Rendívül hasznos szoftver.

    Folytatás...

    spammer 9 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.