2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Linux tippek, magyarázatok, kezdőknek

    Bevezető

    A Linux - abszolút kezdőknek! topikban volt néhány linuxos paranccsal, programmal kapcsolatos magyarázatom, amit az egyszerűség kedvéért itt most össze is gyűjtök, s tervezem, hogy amennyiben a későbbiekben feljön egy-egy kisebb téma, ami ott kerül kifejtésre, az itt is le lesz írva vagy linkelve lesz, hogy egy helyen megtalálható legyen.

    Igyekszem egyszerű, érthető magyarázatokat, példákat adni, direkt kezdők számára, de a teljesség igénye nélkül, mert akit bővebben érdekel a téma, az bőven talál segítséget a különböző wikikben, tutorial oldalakon is (némi anyagot összegyűjtöttem már régebben: Link gyűjtemény a Linuxszal ismerkedőknek ). Továbbá íródott egy fogalomtár is colomb2 fórumtárs által: Fogalomtár Linux kezdőknek

    Folytatás...

    spammer 9 éve 6

  • PH! Forum Dark: sötét fórum éjjeli baglyoknak

    Készítettem a fórumhoz egy sötét témát (userstyle), mely talán hasznára lesz azoknak, akik későn, sötétben is szoktak fórumozni. :)

    Tudnivalók:

    - A userstyle csak a fórumon belül működik. A címlapoknál, cikkeknél és egyéb lapokon nem váltja át a színeket.
    - A lapcsalád mindegyik domain címe alól működik.
    - A téma nem rejt el hirdetéseket, így remélem, hogy a használata nem ütközik szabályzatba. Azonban a fejlécet (lapcsalád cikk ajánló) és a láblécet elrejti, főleg utóbbinak nincs sok funkciója a mindennapi felhasználás során. A fórum így kompaktabb egy picit, főleg a laptop kijelzőkön lehet hasznos, ahol viszonylag alacsony a vertikális pixelek száma.
    - A jobb oldali kedvencek listájából eltünteti a kuka, a tetejére sorolás, illetve az e-mail ikonokat. Tisztább, szárazabb érzés. Véleményem szerint ezekre sincs szükség minden nap, ha mégis kellene, akkor kikapcsolhatod ideiglenesen a sötét témát, amíg használod őket.
    - Az arcképek szélei recések. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni, az arcképek nem sötét háttérhez igazodva készültek.

    Amennyiben a szabályzat szempontjából kifogásolható eleme/része van a userstyle-nak, kérem, hogy egy moderátor privát üzenetben tájékoztasson, még mielőtt meghúzná a ravaszt. ;]

    Használat:

    Folytatás...

    spammer 9 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.