2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • "Játékos" AI

    A Core Infinity blogra felkerült az első, komolyabb lélegzetvételű írás, olvassátok!

    Core Infinity blog

    sh4d0w 5 éve 15

  • A Takedown jövője

    Clickbait: új név, új hely, régi témák, megújult köntösben.

    Core Infinity blog

    sh4d0w 5 éve 1

  • 1986. április 26.

    Csernobil előtt is voltak komoly erőművi balesetek, de hogy jutottunk el a mindmáig legsúlyosabb esetig?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 5 éve 737

  • Könyvajánló - sci-fi

    Az elmúlt időszakban volt egy kis időm olvasni. Mivel meglehetősen lemaradtam a kortárs science fiction irodalomban, ilyen könyvek beszerzésére koncentráltam. Persze, ez a kis gyűjtemény nagyon messze van attól, hogy átfogó képet mutasson be az aktualitásokról, mindenesetre ezek tetszettek nekem. Külön öröm, hogy - noha külföldi álnéven - de igen komoly magyar műveket is találtam. Még egy kis adalék: sajnos újabban rossz szokásom, hogy ha egy könyv nem képes megfogni az első 10-20 oldalban, akkor ad acta teszem, így aztán esetleg kimaradhattak olyanok is, amelyek megérnék az elolvasást. Na, elég a dumából, jöjjenek a könyvek.

    Naam Ramez - Nexus

    A történet egy nano-drog fejlesztése körül forog, amellyel programok futtathatók az emberi elmében, össze lehet kapcsolódni másokkal, adott esetben akár irányítani is lehet más Nexus-használókat. Természetesen nem mindenki nézi ezt jó szemmel, az álláspontjukat meghatározza az üléspontjuk (© bambano).
    Humánok-transzhumánok-poszthumánok ideológiái feszülnek egymásnak és természetesen nagyon sok vallási irányzat jellemző vonásai is megjelennek a könyvben.
    A szerző tudós és író, több sci-fi díját is nyert a Nexus-trilógia köteteivel. Sajnálatos módon csak e blogbejegyzés írásakor derült ki számomra, hogy a Nexus-sorozat valójában trilógia és a másik kettőről még eddig nem is hallottam, felkerültek a to-do listára.

    Folytatás...

    sh4d0w 5 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.