2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A tökéletes csokoládé.

    A minap olvastam egy érdekes cikket a neten, melynek tartalma egy bizonyos új szabadalom, mely egy olyan csokoládé "receptet" tartalmaz, amely csak a szájban olvad el. Elsőre igen izgalmasnak hangzik. Na jó, másodszorra is, de nézzük miről is van szó!

    A Cadbury nevű cég előállt egy olyan csokoládéval, amely 40C°-on 3 órán át tárolva ugyan úgy szilárd halmazállapotban marad mindaddig, míg a szánkba nem kerül. Ezt az eredményt Bourneville-ben érték el a fejlesztők, ez a városka Birmingham mellett található. Az új csokoládé neve ‘temperature-tolerant chocolate' lett, nyersen lefordítva: Hőmérséklet- ellenálló csokoládé.
    Ugyan olyan csokoládé, mint a unhőrmséklettoleráns (:D) csokoládék, tehát nyomásra összenyomódik, csak annyi a különbség, hogy nem olvad el kezünkben, illetve ~40C°-on.
    Pontosan sajnos nem merültem bele az anyagi szerkezetébe, de valami olyasmiről van szó, hogy a cukrot kisebb részecskékre bontják, és ezáltal kontrollálva a csokik által felvett zsírmennyiséget, így téve ellenállóbbá a hővel szemben.
    A csokit a melegebb éghajlati övekben szeretnék elterjeszteni, de úgy érzem, hogy én is szívesen kipróbálnám egy jó meleg nyári napon, vagy éppen mikor a zsebemen kívül nincs más hely, ahova rakni tudnám. :C

    Folytatás...

    mrhitoshi 11 éve 4

  • GTA V PC-re - petíció.

    Az köztudott, hogy a GTA V, eddigi állás szerint, nem fog megjelenni PC-re, ennek ellenére sokan szeretnék azt, hogy PC-re is kiadják ezt a játékot.
    A Change.org oldalon elérhető maga a petíció: [link]

    Idézet a petícióból:
    To:
    Rockstar Games
    Please release GTA V on PC. GTA games have been a large part of so many peoples lives and it's a big shame not seeing the newest iteration of the game being released on the most powerful platform. Things like modifications have always been a HUGE part of PC gaming and modded GTA is some of the most insanely fun times you can have.

    I hope you consider the release of GTA V on PC as it'll make many..

    Tehát a lényeg, hogy kár lenne nem kiadni a legújabb GTA részt a legerősebb platformra, már csak azért is, hiszen nagyon sok rajongója van a GTA sorozatnak, akinek sokat jelentenek a GTA játékok.
    Bár nem hinném, hogy egy ilyen lövést kihagyna a Rockstar Stúdió, de remélhetőleg hamarabb fogják kiadni a legújabb részt PC-re, mint elődjét.

    mrhitoshi 11 éve 18

  • Nvidia 3D Vision Discover

    Adott egy 3D képes videokártya, és egy régebbi technológia, de vajon mit lehet kezdeni velük ?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 72

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.