2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Source motoros játékok

    Hosszú idő után gondoltam egyet és elővettem régi nagy kedvenc játéksorozatomat. Azonban nagy meglepetésemre szörnyen rosszan futott. Ez a játék nem más, mint a Half Life 2 széria és a hozzá kapcsolódó Portal.

    A Source motoros játékokat mindig nagyon jónak tartottam technikai értelemben és játékélmény szempontjából is. Ez főként a Valve által készített Half Life 2 szériára igaz. Az új részekbe mindig beletudtak vinni valami újat, de sohasem estek túlzásba. Nagyon jól voltak optimalizálva és viszonylag gyenge számítógépeken is remekül muzsikáltak. Sajnos mint minden jó, ez a szinte hibátlan optimalizáltság is megszakadt hosszú idő után. Ez a bejegyzés is azért született, hogy két bizonyos hibára próbáljon megoldást adni.

    1. hiba:
    A frissítések folyamán valamikor szar került a puncsos tálba és a játék hardveresen csak DirectX 8-asnak ismerte fel a grafikus kártyákat és ennek köszönhetően az árnyákokat maximum csak közepes szintre lehetett beállítani. Erre a hibára van egy egyszerű megoldás, ami a következő:
    a Steamen belül a játék tulajdonságaiban az inditási opcióhoz a következőt kell beírni -dxlevel 95.
    Ez az opció alapra teszi a videóbeállításokat, ezért a játék következő indításánál törölni kell az indítási opcióból. Ezek után már DX9-nek mutatja hardveresen is a kártyát és engedi magasabb szintre állítani az árnyékokat.

    Folytatás...

    FLATRONW 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.