2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Windows 7 frissítés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az utóbbi 1-1,5 évben nagyon lassan találta meg a frissítéseket a rendszer. Sokan úgy gondolták, hogy ez a Microsoft akciója, hogy ezzel is rávezesse az embereket a Windows 10-re.
Mivel az automatikus frissítés keresés akár 2 óráig is eltartott nálam és ez idő alatt nagyon terhelte is a gyengébb gépeket, ezért kikapcsoltam azt.
Az Eset minden hónapban figyelmeztetett, hogy elérhetőek frissítések. Valamiért az ő keresője nem terhelte a rendszert. Ilyenkor mindig lefuttattam a frissítés keresést, ami jó sokáig tartott.
Ma is figyelmeztetett az Eset, hogy elérhetőek a javítások. Lefuttattam a keresést és nagyon meglepődtem, 2 percen belül megtalálta azokat. Gondoltam ez csak véletlen lehet, így a másik gépen is elindítottam a frissítést és ott is hasonlóan gyorsan megtalálta azokat.
Szerintem ez nem lehet véletlen. Éppen ez az első frissítési nap azután, hogy lejárt az ingyenes frissítési lehetőség a Win 10-re. Persze aki akarja, az most is beszerezheti azt az akadálymentesítő programon keresztül, a Microsoft nem ellenőrzi azt, hogy tényleg jogosult e rá a kérelmező. Azonban már nincs meg az a fajta harc, amit ez elmúlt egy évben műveltek.

Ti mit tapasztaltattok a frissítés sebességével kapcsolatban? Nálatok is ilyen gyorsan lezajlott vagy csak nálam volt véletlenül gyors 2 gép esetén is?
Vagy ez csak egy összeesküvés elmélet a részemről?:)

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Nem paranoia, valamit kinyírtak náluk. A napokban töltöttem vissza imageből a gépemre a win7-et, régebben ment a frissítés, most így hagytam 1 napig, csak terhelte a procit, és ette a memóriát, de semmi. Úgy kellett vele trükközni, h frissüljön. És mivel nálam semmi sem változott, csak az ms opathatja a népek.

(#2) r.endruu


r.endruu
(tag)

Nálam is hasonló volt a helyzet már egy ideje, ezért le is tiltottam a Windows Update szolgáltatást. Múlt héten telepítettem újra a laptopomat, akkor találtam a KB3102810-es frissítést. Ezt letöltöttem külön és feltelepítettem. Utána kb 10 perc alatt 200+ frissítést talált. Egy másik laptopon megcsináltam ugyanezt és az is rövid időn belül megtalálta az elérhető frissítéseket.

Nem tudom, hogy náluk változott-e valami vagy ténylegesen ez a fix segített, de újra működik.

Azóta mondjuk megint pörgeti a CPU-t a Windows Update, szóval újra letiltottam. De tudtam frissíteni, az a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#3) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

Minden friss Win install után még letiltott WU-tel fel kell rakni az alábbi 5 frissítést, valamint a rendszernek megfelelő 1-et az alábbi táblázatokból. Restart, WU visszakapcsol, működik szépen.
http://wu.krelay.de/

Egyébként meg nem kell kerestetni és akkor nem akad be. Friss telepítésnél ez úgy néz ki, hogy 2-3 nap után magától felugrik az a 200+ frissítés, patch kedd után meg szerda délután, este körül. Na bumm. Ha manuálisan keresteted, akkor beragad.

(#4) ncc1701 válasza dugo_ (#3) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Van, h üffélnek vissza kell adni a gépet, akkor nem engedhető meg ez a na bumm szitu. Mer az nem fogja frissíteni, az tuti.

(#5) DeltaPower válasza ncc1701 (#4) üzenetére


DeltaPower
(őstag)

[link]

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#6) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

WSUS offline es nem kell varni eveket, mire megleli a frissiteseket. Ejszakara ott kell hagyni, hadd csinalja, reggelre szep friss Win7 az eredmeny.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#7) Zoz


Zoz
(őstag)

Na ezzel szívok én is jó ideje. Tippem nekem is az, hogy a Microsoft direkt cseszett el valamit, a 10-esre átterelés jegyében. (Anno az XP támogatás utolsó pár hónapjában ott is sikerült durván elrontani a frissítési rendszert, gondolom az se véletlen volt...)

Most is megy itt egy friss telepítés. WSUS-al felment már száz valahány frissítés (de az is egy fél napot gondolkodott), de továbbiak keresése ugyanúgy nem ment.
Kipróbáltam a 3-asban linkelt oldalt. Az első KB3177725 kellett, a többire azt mondta, hogy már telepítve van.
De úgy tűnik ettől meg is javult :C
A következő telepítésnél egyből ezekkel kezdek, meglátom mi lesz.

(#8) ncc1701 válasza DeltaPower (#5) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Fennt van. Feltettem 4-5 frissítést, ami az updatet rendbehozza, majd ezt az sp2-est, és még így is 208 frissítést szed le. Most csinálom a muter gépét, itt van a másik asztalon, friss az élmény. :)

(#9) marositech


marositech
(senior tag)
LOGOUT blog

Elvileg van már Microsoft update katalógus.
Egyenként le lehet szedni a frissítéseket és kézzel telepíteni.
Itt a forrás.
És ez pedig a lényegi oldal.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#10) FLATRONW


FLATRONW
(őstag)

Az se lenne hülyeség a részükről, hogyha kb. 3 havonta frissítenék a telepítő iso-t.
Valamelyik nap telepítettem egy irodai gépen újra a rendszert. Letöltöttem a legújabb telepítőt és még így is talát 200 valahány frissítést. Ez szépen megtudja fogni a gépet akár 1 napra is, főleg úgy hogy 2 GB memória van a gépben, ami szinte azonnal megtelik és utána még jobban lelassul a telepítés.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.