2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A gépek és szerszámok tényleg az ördögtől valóak?

    Legalábbis a párom szerint, aki szerint mindent el kell dugni a szekrény legaljára, arra minden mást rá kell pakolni. Ha valamire szükséged lenne, akkor egész szekrény kirámolásával kell kezdeni.
    Aztán, ha szükséged lenne egy gépre (pl. egy dekopírfűrész), akkor meg jön, hogy az milyen drága, van (egy ezeréves) kézifűrész, azzal is simán meg tudod oldani.
    Viszont én vagyok a férfi a háznál, mindenhez kell értenem, és mi az, hogy 5 perc alatt nem oldottam még meg???

    Depression 6 éve 45

  • Szolgálnak, és... nem csinálhatnak semmit???

    Sziasztok!

    Előre leszögezem, hogy egy konkrét esetről van szó, nem kérek semmilyen politikai dolgot, vagy általánosítást!

    1, Anyósom kertes házával szemben van egy éjjel-nappali dohánybolt. Ott van is kialakítva egy jó nagy parkoló, ahol az úttal merőlegesen egy sorban akár 15-20 autó is elférhet.
    A portáról nézve jobbról érkező autók még csak-csak beállnak, a balról érkezők a ház előtt állnak meg, a füvesített részen. Az igazán bosszantö persze az, amikor minden este, és hajnalban van jópár egyén, aki a bömbölő zenével áll meg a ház előtt, a motor az jár, és az anyósülésről "csak beszaladnak" valamiért. Ami csomagolás felesleges számukra (legyen az kávéspohár, cigis fólia, vagy feles üveg) , azt persze a kocsiból a mi füves területünkön helyezik el egy határozott mozdulattal.

    2, A dohánybolt előtt kialakítottak asztalokat, padokat, ahol a boltban vásárolt mindenféle italokat elfogyasztják a vendégek. Persze egy szép tábla ki is van rakva a padok felett, hogy a bolt előtt szeszes ital fogyasztása tilos. Egy éjjel-nappali előtt kialakított helyen persze, hogy nem megy a nagy buli minden nap hajnalig.

    Folytatás...

    Depression 6 éve 24

  • képméret számláló

    Sziasztok!

    Sokan elvesznek a számok bűvöletében, és csak a képernyő átlóját veszik figyelembe, és szent meggyőződésük, hogy egy 6"-os 18:9-es kijelző szélesebb, mint egy 5,5"-os 16:9-es.

    Csináltam egy táblázatot, ahol csak a képernyő méret van kiszámolva, és néhány méretet már bele is írtam.
    A zöld területen adjátok meg a kijelző méretét és képarányt, és meg is kapjátok a méreteket.

    Íme a link: [link]

    Működik monitorokra is, de itt kérlek a 16:9-et inkább 9:16-nak adjátok meg, úgy egyszerűbb.

    Illetve még annyi, hogy pontot kell írni tizedesjegynél. Tehát 6,5 nem működik, csak a 6.5.

    Üdv,
    Depression

    Depression 6 éve 6

  • Elszálltak az árak, vagy most mi van?

    Gondolom a drasztikus hardverárak emelkedése mindenkinek feltűnt. Ez itt most nem panaszáradat akar lenni, hisz van a használt piacon egy szlogen: "Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni."
    De erre akkor most rájöttek a gyártók is?
    Közel 25 éves pályafutásom első 20 évében volt egy másik, mi szerint egy jó számítógép 1000€-ba (eleinte 2000 Márka) kerül, ebben benne volt a monitor is. Mára ez már inkább csak a belépő szint.

    De ha megnézzük, amikor egy vacak telefont is el lehet adni ennyiért, akkor miért ne zsebelnének be a pc gyártók is rendesen lóvét?
    Miért van az, hogy én is belenyugodtam, és annyira nem is zavarnak már ezek az árak?

    Az első igazi luxus telefonom 99k-be fájt, a Siemens S55. Tényleg fájt, de imádtam. A mostani, 3x annyiba kerülő telefonokat meg bármikor eldobjuk egy újabbért, amiben szinte semmi új nincs már.

    Depression 6 éve 106

  • Alig várom, hogy összetörjetek!

    Igen ti, ha magatokra ismertek. Elegem van belőletek, akik jobbról előztök, akik betolakodtok, akik akkor előztök be, amikor én betartom a követési távolságot, majd satufékkel álltok meg!
    Veszek egy ócskavasat, ami qrva nagy, belerakom a kamerát, és szabályosan ragaszkodom az elsőbbségemhez. Rommá foglak törni, és te fizeted majd az én káromat is. Az enyém jelentéktelen lesz a te Lexusod, BMW-d, Audid kárához képest.
    Hogy miért? Mert lexarom, hogy nekem nap, mint nap rád kell vigyáznom. De bakker, a párom, a szerelmem, a gyermekem életét is kockáztatod, csak, hogy 5 méterrel előrébb légy. Meg fogod szívni!!!!
    Nem a dudát fogom nyomni, csak 1 másodperccel később veszem le a lábam a fékről, ha egyedül vagyok.
    Nincs olyan nap, hogy ne lássak balesetet, pedig 5km-ert megyek melóba, meg haza, és nincs olyan nap, hogy ha én nem figyelek, akkor ne ússzam meg baleset nélkül.

    Depression 6 éve 269

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.