2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Miért okoz adatvesztést a OneDrive használata?

    Van egy lemezképem a W10Pro rendszerről. Szeretek kísérletezni, más-más módon belakni a rendszert, egy jó kiindulási alap. MS online fiókkal létrehozott felhasználóval, bekapcsolt onedrive szinkronizációval. Eljött az ideje, hogy tiszta lappal kezdjek. Hogy ne vesszenek el az időközben felgyűlt adatok, 1-2 könyvtárat még átmásoltam a onedrive mappába. Ellenőriztem a böngészős felületén, tényleg bekerültek a felhőbe.
    Visszatöltöttem a lemezképet, majd vártam picit, hogy a onedrive szinkronizáljon. Azonban váratlan dolog történt. Az 1órával ezelőtt lementett fájlok sehol! A kliens előzményeiből látszik, hogy törölte mindet. Ezt az online felület is igazolni látszik.

    Miért?

    Mondjuk magyarázat lenne ha a gép onedrive mappáját tekintené mester kópiának. Megmagyarázná, hogy miért törölte a felhőből a nemrég mentett fájlokat.
    De!
    Amikor egy olyan lemezképet töltök vissza, ami egy hónapokkal ezelőtti állapotot tartalmaz a onedrive-ról, azt meg a lemezről törli. Az aktuális felhő állapotát veszi fel a mappa, törli a régi adatokat. Ebből meg az következne, hogy a felhő tárhelyet tekinti mérvadónak, és azt képzi le a gépen is.

    Mitől függ mi marad, és mikor mi veszik el?

    cigam 4 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.