2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • BlueScreenView - Kék halál esetére

    "Sok Windows felhasználónak ismerős lehet a "kék halál" kifejezés, hiszen a Windows rendszerek így adják a felhasználó tudtára, hogy súlyos hibát észlelt és nem tudja helyreállítani azt. Ilyenkor a gépet újraindítjuk, és ha nem volt komoly a hiba, akkor el is indul a rendszer. Viszont többszöri kék halál esetén valamilyen ismétlődő hiba lehet, aminek a felfedésére a BlueScreenView nevű alkalmazás lehet a segítségünkre."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • GMABooster - Intel videokártya tuning

    "Az Intel integrált videokártyái igen elterjedtek, főképp a notebookok körében. Keveset fogyaszt a különálló videokártyákhoz képest, viszont teljesítménye bőven elmarad az akkori belépőszintű különálló videokártyáktól. Ezen próbál meg javítani a GMABooster nevű alkalmazás Intel GMA típusú videokártya esetén."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 3

  • Windows Live Családbiztonság

    "Egy korábbi írásban már szemrevételeztük hogy a Windows 7 milyen felügyeleti lehetőséget ad a kezünkbe. A korlátozási lehetőségek köre igen széles, de mindegyik a lokális gépre vonatkozik, és egyikkel sincs lehetőség a mára már szinte minden háztartásban jelenlévő internet korlátozására. Ennek az az oka, hogy átkerült a Windows Live programcsomagba ez a funkció Családbiztonság néven. Nézzük akkor meg, hogy a Családbiztonsági program segítségével milyen remek webes korlátozási lehetőségek vannak a kezünkben."
    A teljes írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 RTM - DreamScene bekapcsolása

    "Az oldalon korábban megjelent DreamScene bekapcsolási trükk sajnálatos módon az RTM (build 7600) változaton már nem működik. Az interneten való keresgélés során rábukkantam egy hasznos programra, amivel többek között a DreamScene funkció is bekapcsolható a Windows 7 RTM-n."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Lockhunter - Melyik folyamat használja az adott meghajtót?

    "Bizonyára sokan találkoztak már azzal a helyzettel, mikor megpróbáljuk lecsatlakoztatni a külső meghajtónkat, de a Windows kiírja hogy a lecsatlakoztatás nem lehetséges, hiszen még az eszköz használatban van. Pedig mi nem futtattunk róla semmit, és nem is tudunk olyan folyamatról ami őt használná. Ilyenkor lehet hasznos a számunkra a Lockhunter nevű ingyenes segédprogram."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows Live Messenger 2009 - Több ID használata egyidőben

    "Napjaink talán egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatása a Microsoft által fejlesztett Windows Live Messenger. Mivel egyre többen használják, így előfordulhat az az eset, amikor több felhasználói fiókunk van hozzá, illetve egy gépen többen is használják. Az alábbi leírás segítségével lehetőség lesz egyidőben több felhasználónak a bejelentkeztetésére."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • Windows 7 - Könyvtárak eltüntetése Intéző alatt

    "A Windows 7 egyik újdonsága a Könyvtárak (Libraries). Ennek lényege hogy itt fogja össze a Windows 7 a zenéket, videókat, képeket és a dokumentumokat, vagy azok hivatkozását. Aki elszeretné tüntetni az Intézőből, vagy visszaállítani, az az alábbi módon könnyen megteheti azt."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 1

  • Windows 7 - Lomtár a tálcára

    "A Lomtár ikonja megtalálható az asztalon, de mi van akkor ha a tálcán szeretnénk rögzíteni? Hiába próbáljuk meg, csak az intéző ikonját rakja fel. De erre is van megoldás, az alábbi leírás segítségével könnyen létrehozhatjuk a Lomtárat a tálcán."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Bing aktuális háttere a számítógépünk asztalára

    "Aki már használta a Microsoft Bing nevű keresőjét annak bizonyára feltűnt hogy mindig más háttérképe van a keresőnek. Ha szeretnénk az éppen aktuális hátteret a mi asztalunk hátterének, akkor az alábbi leírás segítségével pillanatok alatt meg is tehetjük ezt."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 RTM benchmark

    "Kai Schmerer a német ZDNet csapatából a megjelenő Windows 7 RTM verzióját tesztelte a már régóta piacon lévő XP/Vista ellen. 3 különböző konfiguráción futtatta a teszteket, hogy minél jobb képet kapjunk a Windows 7 RTM sebességéről."
    A teljes teszthez kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Szülői felügyelet

    "A Windows Vistaban jelent meg először a Szülői felügyeletre keresztelt szabályozási lehetőség, amit a Windows 7-ben is továbbvittek a fejlesztők némi változtatás végrehajtásával. Ezt a hasznos funkciót vesszük szemügyre, hogyan is tudjuk megvédeni a gyermekeinket a számukra még káros tartalmaktól."
    A folytatásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Frissítsük a Windows 7 BETA/RC verzióját RTM-re

    "Akik még a Windows 7 BETA/RC változatát használják, azok közül sokan szeretnék majd frissíteni rendszerüket a Windows 7 RTM-re. Nekik lehetőségük van az alábbi leírás segítségével könnyen frissíteni a már meglévő rendszerüket."
    A leírásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Videólejátszó programok

    "A Windows 7 alatt alapértelmezetten lévő videólejátszó a Windows Media Player 12. Elődjéhez képest sok újdonságot hozott, a lejátszott médiák terén támogatja az Xvid, DivX és H.264 kódolású videóanyagot és az AAC hangformátumot is. De mi van akkor, ha más formátumú videót hozunk, és nem játssza le? Lehetőség van codecet telepíteni, vagy különálló videólejátszót hívunk segítségül. Nézzük akkor hát a lehetséges alternatívákat."
    Az teljes írásért kattints ide

    Blue@X 15 éve 0

  • Windows 7 - Klasszikus Start menü

    "Sokak számára talán könnyeben kezelhető, jobban átlátható volt a Windows 95-el bevezetett, és a Vistaban is még bekapcsolható klasszikus Start menü. Aki ezt a klasszikus Start menüt szeretné beállítani Windows 7-re, annak az alábbi rövid, videós leírással könnyű dolga lesz."
    A programért kattints ide

    Blue@X 15 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.