Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46001) szepi0808 válasza Ijk (#45961) üzenetére


szepi0808
senior tag

Gratula! Vászonnal minden rendben, jó a fényerőd?

Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z2000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.

(#46002) Ijk válasza szepi0808 (#46001) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nagyon jó a vászon. Fényerő nekem elég szemre, persze kimérni nem tudom hány fL.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#46003) Ijk


Ijk
nagyúr

Csináltam videót a behúzott függönyök állapotból elhúzva. Talán úgy látszik a különbség ha a videó elejéről a végére kattintotok.
Érdekes módon pont az ablak sötétítő ad csak minimálisat, a mennyezeti elhúzása látszik inkább a videón.
[link]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#46004) Hiccusz


Hiccusz
csendes tag

Sziasztok!

Hallottátok már, hogy 2019. október 23 - 27. között Nyílt napokat tart a DREAMCINEMA? :Y Dolby Atmos, DTS-X, Auro3D és egyéb nyalánkságokkal. Bővebb infó a FB oldalukon!

[ Szerkesztve ]

(#46005) BBéci válasza Hiccusz (#46004) üzenetére


BBéci
titán

Olvastam a készülékek, rendszerelemek listáját, valódi csemege mindegyik!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#46006) spiky03 válasza Ijk (#46003) üzenetére


spiky03
veterán

Koszonom a videot! :R
Tenyleg latni h fakobb lesz a fekete a video vegere.
Ugy erzem nekem is majd valahogy akkor meg kell oldani a plafon sotetiteset, legalabb a vaszon kozeleben ha az egeszet nem isn tudom.
Persze elobb majd a falfestes jon vagy max fuggonyozes oda is ha marad feher az oldalfal.:D
Mert gondolom az nem sokat javit majd a kepen ha csak az a fal lesz szurke amelyiken a vaszon lesz?

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#46007) Ijk válasza spiky03 (#46006) üzenetére


Ijk
nagyúr

A képre jóformán pont a vászon mögötti fal nincs hatással. Onnan nem tud visszaverődni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#46008) spiky03 válasza Ijk (#46007) üzenetére


spiky03
veterán

Hat igen en is igy gondoltam ezt, ezert is lenne jo az oldalfalat is lefesteni majd valami fehertol eltero szinre ha nem is szurkere.
Jobb oldlarol ures lesz a ter igy az nem nagyon fog hatni a kepre.:)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#46009) Ogard válasza gyulaipal (#45954) üzenetére


Ogard
tag

Ezek szerint gyakorlatilag lehetséges volna létrehozni egy 1.1:1 lencsés F22-est? Mennyibe kerülne ez körülbelül? (Nálam 4.2 méterről kellene kivetíteni vele egy 290 cm széles vásznat, most egy Viewsonic PJD7720-ast használok, annak 1-1.1 a zoomtartománya.) És milyen fényereje lenne? Ha jól emlékszem több F22 hirdetésben is arról írtál, hogy ezeknek a gépeknek a nagy vetítési távolság az egyetlen hátránya, és a fal áttörését illetve tükörből vetítést javasoltad kis távolságra. Jól értem, hogy van más megoldás is? Írnál kicsit bővebben erről?

[ Szerkesztve ]

(#46010) Ijk válasza Ogard (#46009) üzenetére


Ijk
nagyúr

4,2 méterről kvázi minden gép tud 290 széles képet, ahhoz nem kell nagylátó lencse.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#46011) gyulaipal válasza Ogard (#46009) üzenetére


gyulaipal
tag

Hej,

pár perce kitaláltam a megoldást a hasonló esetekre.

Ha már fel van fúrva egy konzol túl közel a vászonhoz, akkor a konzolra fel kell fúrni egy deszkát alulról, amivel összekötjük a konzolt a (vászontól távolabbi) fallal. A deszka másik vége a falhoz van rögzítve. Ez így kimondva szarul hangzik, de meg lehet csinálni nagyon esztétikusra, hogy modern, dögös legyen a megjelenése (nem valami szálkás, ótvar ronda deszkára gondolok, hanem pl. valami gipszkartonozott, szép színre festett, RGB LED-es világítású, dögös, modern belsőépítészeti elemre). Ha pl. ez gipszkartonozva van, akkor akár Atmos sugárzó (vagy Auro-s VOG) hangszóró is mehet bele, szóval NEM kell a dolognak rondának és haszontalannak lennie. A "deszkára" azután alulról oda lehet tenni a projektort, ahova tetszik, felül meg mehetnek a kábelek a LED csíkok között. Így megoldható a távolság kérdése ... és még jól is nézhet ki a dolog.

A másik lehetőség kicserélni a lencséjét a baba-Barco-nak. Kell venni egy idősebb, kisebb felbontású,esetleg hibás gépet (pl. Ebay-ről) amiben a megfelelő lencse van. Ez nagyságrendileg 50eFt-os játék (plusz vám, áfa, szállítás, de nyilván EU-ból kell venni, akkor minden sokkkal olcsóbb) de láttam már 20eFt-ért is ilyet hirdetve, szóval akár sokkal olcsóbb is lehet a dolog.

A baba-Barco ára 300eFt, lencse nélkül 270eFt-ért vihető, de csak akkor, ha hoz a vevő egy donor gépet, aminek a lencséjét AZONNAL át tudom tenni (a szűrt levegőjű lamináris boxban) a gépbe (a lencse leszedésekor a DMD előtti TIR prizma front felülete szabaddá válik, ha így kiviszik a gépet poros környezetbe, akkor garantáltan lehet a gépet optikailag takarítani).

A nálam levő baba-Barco-k fényereje 1200-1400 lumen körül szoktott lenni kalibrálva, új, gyári lámpával. Ez kb. 3,6-3,8m széles kép vetítésére elegendő fényerő a nagymoziban szabványos maximális fénysűrűség mellett (1.0 gain esetén, JÓL értelmezve a DCI szabványt). Ez kb. a duplája a "normál" DLP-k D65-re kalibrált fényerejének ... de hát ezekben 0,95"-es DMD van, aminek a felülete is kb. a duplája a "normál" gépekben levő 0,65"-es chip-hez képest. A fényerő NEM gond ... feltéve, hogy UHP lámpa van a gépben.

Viszont a fényerő nagyon is gond lesz, ha LED fényforrást használunk az F22-ben. Kisebb vásznakra azonban (pár hónapon belül) jól használható lehet majd a LED fényforrás. Tesztüzemben már szépen működik a LED...

Elvben "dolgozom" egy lézer-foszfor fényforráson is, amivel viszont a fényerő is jó lesz majd ... de első körben a LED projektet akarom lezárni. Az viszont NEM kérdés, hogy meg fogom csinálni a dolgot, én már láttam a DreamCinema-ban a Barco Balder-t vetíteni a lézer-foszfor fényforrással, 4000 lumen kalibrált fényerővel. A kontrasztja is fenomenális volt "csontig" csukott íriszekkel. Ez elég inspiráló tapasztalat volt! EZT kár lenne kihagyni! Főleg mivel a régebbi Barco-k (a natív UHD jel "nem fogadásán" kívül) csak a fényforrásban különböznek a mai, 13-20 milliós Barco gépektől. Ha teszünk egy ilyen gépbe egy lézer-foszfor fényforrást, akkor már csak egy HTPC kell (az UHD tartalom kezelésére) és a vetített kép "majdnem" egyenértékű lesz az új Barco-k képével (azonos a képfeldolgozás, a DMD chip, az optika, stb.). Ja, bocs, egy dolgot kivéve: én nem nagyon láttam még "tisztán" RGB színekből vetítő 1 chip-es (és lézeres) Barco-t. Ezek mind ipari gépek, amiket házimozisoknak adnak el. Emiatt az általam látott ilyen gépek az RGB színek mellett sárgát is vetítettek (kihasználván a foszfor által termelt durva mennyiségű sárga fényt). Ez a fényerőnek jót tett ... de kb. mindenki egyetért abban, hogy a mozis kép "tiszta" RGB színekből vetítés mellett lesz a legjobb minőségű ... és így látszik legkevésbé a szivárvány is. De fura, én pont RGBRGB színkerekes Barco gépekbe akarok tenni lézer-foszfor fényforrást ... tehát akkor melyik megoldásnak is lesz jobb a képminősége?

No, akkor jöhet az "ellenzék", meg az "úgysem tudod Te azt megcsinálni" meg a "csupa szakmai marhaságokat írogatsz" szöveg. Megszoktam ... viszont a LED fényforrású baba-Barco már nagyon szépen vetít és ha (végre) megérkeznének a fejlettebb LED-ek, akkor már fúrnám is fel a hálószobában. Részletek a "haladó projektoros" topic-ban ... ha esetleg valakit érdekel...

(#46012) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Mennyezetre szerelt DLP gépet érdemes néha kivülről letörölni a portól esetleg leporszívózni, vagy netán a szellőzőin kerewsztül kiszívni a port porszívó segítségével?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#46013) Ogard válasza gyulaipal (#46011) üzenetére


Ogard
tag

Azt írod, hogy "A másik lehetőség kicserélni a lencséjét a baba-Barco-nak. Kell venni egy idősebb, kisebb felbontású, esetleg hibás gépet (pl. Ebay-ről) amiben a megfelelő lencse van." Tudnál mesélni egy kicsit bővebben a szóba jöhető gépek és lencsék típusáról? Az F22 termékoldalán ezt találtam, de laikusként nem lettem sokkal okosabb:
"Lenses: - Wide Angle EN17 lens - throw ratios: 1.09 : 1 (720p) / 1.00 : 1 (SXGA+) / 0.92 : 1 (1080p) / 0.92 : 1 (WUXGA)
- Ultra Wide Angle EN19 lens - throw ratios: 0.88 : 1 (720p) / 0.80 : 1 (SXGA+) / 0.74 : 1 (1080p) / 0.74 : 1 (WUXGA)
- Standard projection lens EN35 - throw ratios: 1.89 - 2.62 : 1 (720p) / 1.73 - 2.39 : 1 (SXGA+) / 1.60 - 2.21 : 1 (1080p) / 1.60 - 2.21 : 1 (WUXGA)
F22 lenses are not interchangeable"

(#46014) pusi1981


pusi1981
aktív tag

Sziasztok!

Epson EH-TW450 projektor használtam megér manapság 150€-t?
Átlagos otthoni használatra venném.
Először kínai vackokat néztem,de meggyőztetek visszaolvasva a fórumot.

(#46015) gyulaipal válasza Ogard (#46013) üzenetére


gyulaipal
tag

Amelyik F20, F22 vagy hasonló (de NEM F12) gép nevében benne van a "Wide" szó, abban gyárilag a széles (de fix, azaz zoom nélküli, 0,92:1) lencse van. Amelyik nevében az "Ultra Wide" benne van, abban a legszélesebb (0,74:1) lencse van.

A lencsét (a gyári speckó ellenére) simán át lehet tenni másik gépbe, csak (típustól függően) ehhez a lens-shift mechanikát is át kell tenni, mivel a lencse nyakának az átmérője más az EN35 és az EN17/EN19 lencsék esetén. Ez azonban nem gond, csak pormentes térben (lamináris box) kell szétszedni a gépet (ne menjen tele porral, ha már gyárilag zárt). Nálam van lamináris box, úgyhogy ez nem gond.

Majd teszek ide Ebay-es linket, de most futnom kell, bocsi...

(#46017) péjé válasza pusi1981 (#46014) üzenetére


péjé
őstag

Az átlagos kínai vacaknál tényleg jobb lesz de vedd figyelembe hogy ez valójában irodai gép, nem mozizás a fő profilja.
Igazából most mozis 720p gépet nem is látni, állapotát azért nézd meg alaposan.
Szervíz menüben van a nem törölhető valós üzemóra...lcd gép, teljesen fehér képet vetítve nem lehet semmi folt...ha van akkor inkább hagyd.

(#46018) pusi1981 válasza péjé (#46017) üzenetére


pusi1981
aktív tag

Köszönöm a tanácsot!
És esetleg más valós 720p-s,használt projektort tudsz ajánlani 50.000 ft-os ársávban,amit érdemes lehet megvennem és nem nagyon nyúlok mellé?
720p-s filmeket néznék közel három méteres távolságból vetítve,inkább este fehér falra vetítve.

(#46019) pusi1981


pusi1981
aktív tag

Szerintem megtalàltam azt amire szükségem van. Acer H5382BD.
Másfél évesen adják 50.000 Ft ért.
Mire figyeljek miket nézzék át a készüléken?
Maga a gép; [link]

(#46020) péjé válasza pusi1981 (#46019) üzenetére


péjé
őstag

Vetített képen ne legyen fehér pixelhiba, 1 sem mert az kezdődő dmd hibára utal, porszemet sem jó látni a képben, lehet hogy érzékeny helyre került és csak szervíz tudja takarítani.
Vetítés közben csak a venti hangját halld, nem lehet kerregés (színkerék) vagy a táp cicergése sem jó jel. A kép legyen beélesíthető, próbáld ki az üzemmódokat, van szervízmenü ott lehet látni a valós üzemórát, guglizd ki hogy lehet belépni, minden gyártónál más.
Ha kicsit rádobsz a pénzre 80eftért körül van fullhd benq w1070.
A vetítőknek van vetítési táv kalkulátora, ez az acer 100" képátlót 342-382cm-ről tud vetíteni... [link]

(#46021) KatonaT


KatonaT
aktív tag

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata MITSUBISHI HC4000 projektorral?

(#46022) Cseneles válasza KatonaT (#46021) üzenetére


Cseneles
őstag

Hasznalhato atlagos dlp gep, belepo kategorias semmi extra.

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#46023) Ogard válasza gyulaipal (#46016) üzenetére


Ogard
tag

Köszi.

(#46024) Vhiktor válasza péjé (#46020) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ha van pár porszem a vetített képen, akkor az mi problémát okozhat? CSak esztétikailag zavaró vagy meghíbásodáshoz is vezethet?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#46025) péjé válasza Vhiktor (#46024) üzenetére


péjé
őstag

Arra gondolok ezzel hogy nem mindegy hol van az a por...ha könnyen takarítható helyen van akkor el tudod te is távolítani...de pár napja írta itt vki hogy 2-3 benq w2000-et is látott ami lencsén belül volt poros...ott vmi gond van, pláne egy kevés órát futott gépnél...
ha van 1-2 porszemcse és nem zavaró akkor nem kell rohangálni de ha elkezd szaporodni akkor ott meg kell keresni az okát nehogy idővel a tényleg sok porszemcse a magas hőhatás miatt ráégjen belül alkatrészekre. DLP gépeket is érdemes időnként takarítani hiszen a statikusság vonzza a port és belül elkoszolódhat mint pl. egy számítógép.

LCD-nél a por halálos, ezért is kell rendszeresen takarítani a szűrőket, időnként meg ultrahangos tisztításra vinni.... [link]

(#46026) Vhiktor válasza péjé (#46025) üzenetére


Vhiktor
veterán

És azt hogy lehet eldönteni, hogy a por a chipen vagy valamelyik optikai egységen van?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#46027) pusi1981 válasza péjé (#46020) üzenetére


pusi1981
aktív tag

Köszönöm a segítséget!

(#46028) maki0308


maki0308
csendes tag

Sziasztok
Abban szeretnék segítséget kérni hogy van egy benq W6000 es gépem és valahogy nem tudom megtalálni a tökéletes kép beállítást
Lehet elég buta a kérdés de nem nagyon tudom máshogy megfogalmazni
1080p töltöm le a filmeket általában horror jellegű filmek mejekben dominál a sötét szín de pár fantasy film is megy ott meg azért jobban a világos
Hátha van valakinek tapasztalata
Segítséget előre is köszönöm

(#46029) Vhiktor válasza maki0308 (#46028) üzenetére


Vhiktor
veterán

Végpontozd a képet. Az nagyon sokat számít és könnyen elvégezhető.
Fényerő állításhoz:
[link]
A fényerőt kell állítanod egészen addig amig a 16-os oszlop egybeolvad a háttérrel és a 17-es, de legalább a 18-as oszloptól felfele minden oszlop látszik.

Kontraszt állításhoz:
Kontrasztot kell állítanod amig a Reference White oszlop egybeolvad a háttérrel és minden alatta levő, oszlop látszik. Sok megjelenítőnél ezt fel lehe ttolni 100-ra.
[link]

Egéybként erről az oldalról letölthető az egész csomag veszteségmentesen:
[link]
MP4 formátum jó lesz.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#46030) péjé válasza maki0308 (#46028) üzenetére


péjé
őstag

Vhiktor linkje alapján meg tudod csinálni a végpontozást. A projid alapban sztem tudja hogy milyen jelet kap ha automatára van állítva, full RGB v. limited RGB...a lejátszók a limiteden mennek, PC használja a full-t.
Legyen automatán, ha nem jól értelmezi a gép akkor elmásznak a színek, rossz adat alapján jeleníti meg a szürkét, feketét.

A túl sötét jelenetek nem a DLP gépek erőssége, jó végpontozással ki lehet hozni jóra a feketét rajta. A w6000 jó gép, megnézném egyszer azt is...:-) Fontos a minél sötétebb vetítési környezet, minimalizálni a vászonra visszaverődő fényt.

[ Szerkesztve ]

(#46031) maki0308 válasza péjé (#46030) üzenetére


maki0308
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Ha hazaérek meg is csinálom :)

(#46032) maki0308 válasza maki0308 (#46031) üzenetére


maki0308
csendes tag

Egy xiaomi tv okosító van rá csatlakoztatva, sajnos nem tudom hol lehet automatára állítani a projin a full RGBt de megpróbálom megkeresni ha jól értelmezem
Köszönöm a segítséget :)

(#46033) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Két HDMI van a projektoromon. Az egyiken Chromecast van, az lehetséges, hogy a másikhoz veszek egy HDMI elosztót, és egy hdmi-be lesz bedugva a segítségével egyszerre az XBOX és a TV? Az működőképes, hogy ha erre váltok, arról veszi a jelet, ami épp be van kapcsolva, azaz vagy xbox vagy tv?

HDMI elosztóból mindegy, milyet veszek? köszi a segítséget! :)

(#46034) péjé válasza kalapacsolok (#46033) üzenetére


péjé
őstag

Neked akkor hdmi switch kell, amibe több jel megy be és 1 megy ki.
Van amelyik távirányítós és úgy tudod váltani hogy melyik forrás jele megy kifelé.
Ez egy komolyabb kiadás, 4K HDR stb...azért merem ajánlani mert ettől a gyártótól van nekem hdmi slitter és tökéletesen megy már régóta... [link] Ha nem kell a 4K akkor kereshetsz persze vmi olcsóbb kiadást.
Ez egy fapados fullhd megoldás de megbízható a gyártó, szintén kipróbált... [link]
esetleg ez... [link]

[ Szerkesztve ]

(#46035) kalapacsolok válasza péjé (#46034) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

köszi, és olyan nincs, ahol nem kell távirányítóval váltani? Mert feltételezném, vagy annyira "intelligens", hogy ha nincs jel, másik hdmi-n pedig igen, akkor azt továbbítja. Mert kikapcsolt XBOX-ból semmi nem jön olyankor tudtommal... Vagy ilyen nincs?

(#46036) péjé válasza kalapacsolok (#46035) üzenetére


péjé
őstag

A Vorke az tud automatán kapcsolgatni a leírás alapján.

(#46037) Vhiktor válasza péjé (#46034) üzenetére


Vhiktor
veterán

Nézegettem a Vorke splittert amit egyszer ajánlottál, csak egy problémám van vele, hogy nem találom a leírásban, hogy milyen hosszú kábelt támogat.
Milyen hosszú kábellel használod?
Vannak splitterek amik csak 8 m-ert mások pedig 15 m-ert támogatnak.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#46038) kalapacsolok válasza péjé (#46036) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

KÖszi, de ez őrült drága. [link] Ez nem volna jó, ez nem "automatikusan" működik? Távirányítót nem látok hozzá.

(#46039) péjé válasza Vhiktor (#46037) üzenetére


péjé
őstag

Nálam 12m a hdmi, megy vele, ahogy olvasom 15 körül szokott lenni amihez már kellhet jelerősítés.

(#46040) péjé válasza kalapacsolok (#46038) üzenetére


péjé
őstag

Volt ilyenem több is, egy idő után gondoltak egyet és nem működtek tovább.
az alin van ez az ugreen nevű gyártó, nagyon minőségiek a kábelei, egy próba után onnan rendeltem többet is, használtam tőlük ilyent aminek változtatható az iránya...lehet splitter és switch is... [link] de a HDR nem megy át rajt mivel 1.4-es.

(#46041) kalapacsolok válasza péjé (#46040) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

ok, köszi! Még az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a projektor VGA bemenetébe dugnék egy VGA-hdmi átalakítót, és ebbe a TV hdmi kábelét. Vagy nagyon rontaná ez a minőséget? Sima HD adásról van szó.

(#46042) péjé válasza kalapacsolok (#46041) üzenetére


péjé
őstag

A vga nagyon gyenge felbontást tud már, 800x600...jobban jársz a hdmi elosztóval.

(#46043) morten1 válasza a2d2 (#39939) üzenetére


morten1
csendes tag

Jól értettem? Az Optoma HD144 menüjében belehet állítani a színkerék sebességét? Ezt hogyan kell? Én nem találtam ilyen lehetőséget.

(#46044) c4 válasza morten1 (#46043) üzenetére


c4
őstag

Az Optoma HD144 menüjében belehet állítani a színkerék sebességét? Ezt hogyan kell? Én nem találtam ilyen lehetőséget.

Sehogy valószínűleg, automatikusan állítja a képfrekvenciától függően.

(#46045) BBéci válasza péjé (#46040) üzenetére


BBéci
titán

Nem létezik kábelekre vonatkozó HDMI 1.4 szabvány. :(

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#46046) péjé válasza BBéci (#46045) üzenetére


péjé
őstag

Nem a kábelre, a csatlakozóra írtam h 1.4-es van a splitteren. Ettől függetlenül sztem értette hogy mire használhatja.

(#46047) Gery555


Gery555
csendes tag

Üdv.Optoma hd26 projektoromat szeretném lecserélni.Ajánlottak egy epson eh tw610-et minimális ráfizetéssel.Elvileg az optomának jobb a kontrasztja ,viszont a másik újabb és lcd.Érdemes lenne lecserélnem? :F :F

(#46048) Cseneles válasza Gery555 (#46047) üzenetére


Cseneles
őstag

Nem

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#46049) Redsky válasza Gery555 (#46047) üzenetére


Redsky
csendes tag

Nagyon nem. :N

(#46050) kalapacsolok válasza péjé (#46042) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

ok, köszi

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.