Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) #48613632 válasza a2d2 (#41000) üzenetére


#48613632
törölt tag

"Arra lennék kiváncsi hogy pl a gyári zaj értékeknél figyelembe veszik-e a színkereket és ha igen milyen sebességgel"
Hát, ez lett volna a következő kérdésem :B

szerk: Mondjuk, azt tegyük hozzá, hogy az Optoma ST proji, tehát, jóval előbbről, és a mennyezetről mérve, akár 4m-re is lehet tőlem. Akkor is számít vajon?

[ Szerkesztve ]

(#41004) zoli121 válasza cinemazealot (#40995) üzenetére


zoli121
aktív tag

Szoftveresen megoldható akkor?:)

Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121

(#41008) AVhelper válasza #48613632 (#40992) üzenetére


AVhelper
senior tag

Azzal azért jó képben lenni, hogy a gyártók által a vetítőkre megadott maximális fényáram vagy nem is igaz, vagy olyan képmódban adják azt ki, amit sosem fogsz használni, mert a színei hasznavehetetlenek. Keress teszteket (pl. a Projektorcentral), melyek megmérték a "Mozi" vagy hasonló képmódban a vetítők valós fényáramát.

A felsoroltak közül biztos, hogy toronymagasan az Epszon EH-TW5650 adja majd a legfényesebb képet valamely használható képmódban ugyanazon a vetítőfelületen.

(#41009) lukaszokni válasza AVhelper (#40981) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Most akkor úgy kell elképzelni az olcsóbb Epsonos modelleket, hogy az alján nincsen konzol rögzítési pont, aminél fogva fejjel lefelé fel lehet szerelni, majd menüből megfordítani a képet? Mert hogy ugye ez az egyik leglogikusabb rögzítési megoldás házimozinál, kis lakásban.

Többieknek:

Aki a színkerék miatt vacillál, külföldi fórumon az első bejegyzés, amit megnyitottam ezzel kapcsolatban:
"Minek vesztek kerekes DLP-t, csak a baj van vele, ott az Epson, 3LCD technológia. Nem lehet vele szivárvány probléma".
Persze ez leegyszerűsítés, de mielőtt megőrülne az ember a millió információtól, dönthet gyorsan is.
Aki parázik a szivárvány miatt, az vegyen 3LCD-set, kész.

Ha pro-kontra nézzük, azért elég kiegyensúlyozott a verseny, de egy bizonyos összeghatár alatt NAGYON kompromisszumos a projektorozás.
Olyan modell, ami mindenkinek maradéktalanul megfelel, nem létezik. Valamiben mindig lehet találni problémát.
DLP pro: szép kép, jó kontraszt (elvileg szép fekete)
DLP kontra: szivárványosodás, plusz egy forgóalkatrész, zaj
3LCD pro: szép kép, mínusz egy forgóalkatrész
3LCD kontra: rosszabb kontraszt, világosabb fekete, zaj
Mindezt írom úgy, hogy csak a netről meg innen szedem az infókat, nekem 3csipes DLP-m van.

Kicsit tldr leszek, de leírom a saját sztorimat a korábbi hozzászólásokra reagálva.
Mindig is szerettem volna egy nagyobb megjelenítőt, amin filmezhetünk a családdal, de TV-t elvből nem akartam, mert a műsorszórás nem érdemes arra, illetve a belépő áru tv-k nem hozzák azt az élményt, amire vágynék (akár több méteres képátló). Úgyhogy megszületett bennem az igény egy projektorra. Szerencsésen úgy alakult a helyzet, hogy egy barátom levedlette ezt, így használtan olcsóbban át tudtam venni tőle. Az első beüzemeléstől kezdve gyermeki lelkesedéssel viszonyulok hozzá, mert amit előre elképzeltem, hogy "Húú, nagyba nézhetem a filmeket!", azt beváltotta azonnal. Az első olyan probléma, ami miatt váltásra gondoltam az csak ez a fehér köd volt, amit végül meg tudtam oldani.

Zaj:
Ebben a projiban 3db 40mm-es ventilátor dolgozik, mindig este nézek filmet, mikor már lecsendesedett a város, és hangosan zúg, még ECO módban is. De nem érdekel. Feljebb hangosítom a filmet és nézem, és elmerülök benne - aki szereti a filmezést, az képes kizárni a zajt. :) Mindig akkor ocsúdok fel, hogy "Jéé ez milyen hangos!", mikor vége a filmnek. :D A mai modernebb modellekben a piko-projektorokon kívül már sehol nem alkalmaznak ilyen kicsi ventilátorokat. Nem tudom a pontos méretet, gyanítom 80mm-esek vannak bennük, de logikusan minél nagyobb a szélkerék átmérője, annál kisebb fordulatszám is elég azonos légáramhoz, ergo kisebb a zaj, mint nálam. Szóval a zajon én nem aggódnék már egy mai gép esetében. Volt szerencsém megfülelni eme barátomnak újabb modelljét, csak szélzajt hallottam. :)
Kép részletesség:
Ma már elérhető áron vannak fullHD felbontású projik. Az enyém még csak 1280x800, ráadásul még diagonál lapkákkal a csipen, tehát fizikailag lehetetlen, hogy valódi natív felbontásom legyen, de ez sem érdekel. Ugyanis messze ülök a vászontól (~270cm), és ekkora távolságból már nem látszik, nem veszem észre. Ha távollátó lennék - ugye ez is egyéni preferencia - akkor lehet, hogy látnám a helyközöket a pixelek között és zavarna.
Fényerősség:
A készülékem 500lument tud maximum. Borzasztó kevés, gondolhatnánk, de este, elhúzott függönyökkel bőven elegendő ECO módban is. Nem vakít el a visszaverődő fény, mikor fehéret vetítek, a feketéje meg nagyon szép sötétszürke. Sok embernek gondja van azzal, hogy a fekete nem fekete, de hát hogyan is lehetne az, mikor egy fehér fénnyel próbálunk meg sötétséget előállítani? :) Szóval ezen a fronton is kompromisszumot kell kötni, de nem lehetetlen.
Nappali fény:
Amíg ki nem tisztítottam, szinte soha nem járattam nappali fény mellett. A fehér köd, meg a beszűrődő nappali fény miatt "láthatatlan" volt. Ám mióta tiszta és nem ködöl, láthatóan visszakaptam ~80-100lument. Szoci barna sötétítő függönyöket elhúzva, beszűrődő fény mellett is élvezhető képet ad. Lányom imádja így a rajzfilmeket. :)
Vászon:
Kövezzetek meg nyugodtan, Ikea Tupplur 180cm. Mivel nincs milliós gépem, amihez már járna egy az értékéhez passzoló, tökéletesen sík felület, így ezzel is elégedett vagyok. A gyártásából és szállításából eredő minimális hullámosodása van, vele szemben ülve csak kikapcsolt állapotban látom, ha nézem. Ha éppen vetítek rá, akkor már keresnem kell a hullámokat, ha meg a filmre figyelek, akkor meg már nem veszem észre.
Rendszer kivitelezés:
Minden szükséges információhoz ezt a topikot és a guglit használtam. Először is lemértem, hogy milyen messze lenne a szemem a vászontól, majd ezzel kiszámoltam, hogy körülbelül mekkora lenne az ideális képátló. Ezután, mivel Acerem van, az Acer saját kalkulátorát használtam a proji konzol rögzítési pontjának megállapításához. Eddig tartott a dolog elméleti része, innentől már csak a fúrás, faragás, finomhangolás volt hátra.

Összegezve:
Aki úgy ismeri magát, hogy sok dolog el tudja terelni a figyelmét, az maradjon a TV-jénél és kalibráltassa be, vagy üljön közelebb hozzá. Az tuti nem zúg, a képe a megszokott, tán szebb is lesz, és olcsón kijön.
Ha már nem tetszik a TV képe, akkor venni kell új TV-t, csillókért már borzasztó szép OLED TV-ket lehet kapni, ha tehetném, én is azt vennék.
Szóval az szálljon be a vetítésbe, aki a fent említett összes tényezőt figyelembe véve tud kompromisszumokat kötni.

Az otthoni olcsó rendszeren mozizás halvány és zajos, de ha képes valaki ezektől elvonatkoztatni, ha át tudja adni magát az élménynek, akkor szinte tök mindegy, hogy mivel kezdni (mármint egy szinttől: nem kínai olcsó, 640x320-as, 200lumenes csodák).
Aki nagyon biztosra akar menni, az menjen el egy olyan üzletbe, ahol meg lehet nézni a különböző technológiák képeit, mindig az a legtutibb, amit maga lát az ember. De szvsz a mai piacon 150-200k között nagyon mellélőni nem lehet.

Jó mozizást! :)

mAtx4ever!

(#41010) D1Rect


D1Rect
félisten

Létezik projektor beárazós topik?

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#41011) péjé válasza D1Rect (#41010) üzenetére


péjé
őstag

Direkt projektor beárazóst nem láttam. milyen gépet szeretnél eladni? esetleg priviben segítünk.

(#41012) Q válasza lukaszokni (#41009) üzenetére


Q
senior tag

Milyen projektort használsz? Nem áll teljesen össze a fejemben a kép. 3 chipes, de belépőnek jellemzed. A 3 chip nem a belépő kategória jellemzője.

Eladó: Stewart GrayHawk RS 110" fix keretes vászon.

(#41013) cinemazealot válasza zoli121 (#40996) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én meg nem a kérdésedre válaszoltam, bocs. :B

Szóval, bizonyítani nem tudom, de szerintem ha 1920×1200-as tartalmat lősz a projektorral, akkor a vetített kép ennek rendje s módja szerint 16:10-es lesz, de mivel a képalkotó (DLP chip) natív felbontása max. 1920×1080, így gyanítom, hogy a valós, tartalommal is feltöltött pixelszám kb. 1728×1080 lesz... tehát kétoldalt lesz két függőleges csík... :F ...mondjuk, ez így elég bizarrnak tűnik.

Úgy fogalmaztál, hogy "Adott egy acer h6510bd+...". Ez azt jelenti, hogy rendelkezésedre is áll, tehát ki tudod próbálni, vagy mindez még csak elméleti puhatolózás? Mert ha utóbbi, és a gép tényleg azt produkálja, amit az imént elképzeltem, akkor én kizárólag 1920×1080-ban használnám. :K

[ Szerkesztve ]

(#41014) Janaboy válasza D1Rect (#41010) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Létezik :)

[link]

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#41015) Exian válasza lukaszokni (#41009) üzenetére


Exian
őstag

"nincsen konzol rögzítési pont, aminél fogva fejjel lefelé fel lehet szerelni, majd menüből megfordítani a képet?"

Ezt szerintem már a leg-legalapabb modellek is tudják és vannak felfogatási pontok. Az én elég alap Epsonomon is van és így van felszerelve fejjel lefele. A napokban telepítettem munkahelyemen egy Epson EB-41-et, az is így lett felrakva.

(#41016) lukaszokni válasza Q (#41012) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Acer K330
Azért ez egy 7 éves modell, tehát nem fiatal. Így nekem ezt használtan megvenni belépő volt.

(#41015) Exian
Ezért nem értettem én sem teljesen pontosan, hogy miért nem igazán alkalmasak mennyezetre szerelésre AVhelper szerint. De most hogy tisztább fejjel tizedjére is elolvastam, megértettem, hogy mit írt.
Találtam itt egy képet és átrajzoltam, hogy szemléletesebb legyen:

Ha úgy vesszük, egy 260cm belmagasságú panelban valóban elég zavaró lehet, ha 50-60cm-t is belóg egy ilyen kütyü az offset miatt.
Alapvetően gyártói előírás szerint én is ha vízszintesen akartam volna rögzíteni a mennyezeten, hogy a kép oda essen, ahova nézni akarok, akkor egy ~30cm-es közdarabot nekem is be kellett volna építenem. De inkább a gömbcsuklónál döntöttem a gépen és trapézkorrekcióval szedtem ki, amit elrontottam.
Tervben van már egy közdarab legyártása, az anyagot keresgélem hozzá.

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#41017) BBéci válasza lukaszokni (#41016) üzenetére


BBéci
titán

Amit linkeltél, az nem három chipes, csupán egyetlen egy. Honnan vetted a hármat?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41018) Q válasza lukaszokni (#41016) üzenetére


Q
senior tag

Oké, most már tiszta. Ahogy előttem is írták 1 DLP chip. De a lényeg, hogy élvezze aki használja. :R

Eladó: Stewart GrayHawk RS 110" fix keretes vászon.

(#41019) lukaszokni válasza BBéci (#41017) üzenetére


lukaszokni
aktív tag

Igazad van, sorry.
Csak vasárnap szedtem szét, előtte olvasgattam ezt, itt volt egy ilyen kép:

Mivel belül "így" nézett ki, ebből következtettem - már látom, tévesen.
Igyekszem kupálódni, már odaértem ahhoz a részhez, ahol a 3 különböző színű ledet taglalják. :D

(#41018) Q
Az megvan! :) Öröm, bódottá.

[ Szerkesztve ]

mAtx4ever!

(#41020) #48613632


#48613632
törölt tag

Okés. Akkor egy ILYEN projektorra már mondhatni, hogy kompromisszum mentes?

szerk:
HDR egyelőre nem érdekes. Olvasom, hogy a szintartományból, csak a kisebbet tudja. De mivel LE alatt nincs HDR (tudtommal) így ez egyelőre amúgy is tárgytalan. Windowsal meg nem akarok szórakozni.

[ Szerkesztve ]

(#41021) BBéci válasza #48613632 (#41020) üzenetére


BBéci
titán

Az még nagyon messze van attól.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41022) lpcollector_


lpcollector_
csendes újonc

Tudna valaki segíteni abban a kérdésben, hogy ezen három projektor mindegyike alkalmas-e mennyezetre felfüggesztett használatra? (Az offsetükről sajnos semmit sem találtam...)
1. Acer H6518BD
2. BenQ W1050
3. OPTOMA HD144X
Esetleg valamelyik élvezi az ajánlásotokat?
Köszi!

(#41023) cinemazealot válasza lpcollector_ (#41022) üzenetére


cinemazealot
addikt

Guglit felcsapod ("márka modellszám manual pdf" kereséssel), akkor találsz az Acer H6518BD-ről (English 16-25. oldal), a BenQ W1050-ről (17. oldal) és az Optoma HD144X-ről (44. oldal) is PDF alapú használati utasítást. Ebben mind a háromról írják, hogy alkalmas mennyezeti felfüggesztésre (ez egyébként majdnem minden ma kapható kommersz projektorra jellemző). Ugyanígy olvashatsz a leírásokban (a zárójelezett oldalakon) arról is, hogy milyen vetítési képméreteket, milyen távolságból, milyen ofszettel lehet elérni.

Tapasztalatom viszont egyikkel sincs, így az ajánlás lehetőségét passzolom. :)

[ Szerkesztve ]

(#41024) lpcollector_ válasza cinemazealot (#41023) üzenetére


lpcollector_
csendes újonc

Köszönöm a linkeket!

(#41025) Hobbbyt válasza lukaszokni (#41009) üzenetére


Hobbbyt
őstag

Megkövezni ugyan nem, de saját tapasztalattal bombázni most foglak.

Nekem egyelőre egy LG PF1500G-m (jelentősen jobb mint egy Acer K330 de még mindig nem "Az" a kategória) van, éveken keresztül egy enyhén sárga fűrészporos tapétára vetítettem mert azt hittem, hogy ez a projektor "nem érdemli meg" a normális felületet. Költözés miatt úgy gondoltam, hogy az új helyre mégis csak veszek valami lepedőt vagy valamit amire vetíthetek a fal helyett.. aztán sehogy se kaptam meg az olcsón-jót dolgot és szepi "rábeszélt" egy normális fix keretes vászonra. Tudtam, hogy egy vászon javít a képminőségen.. de azt nem hittem, hogy ennyit. Gyakorlatilag azzal, hogy vettem egy jó vásznat, kaptam egy új projektort is. Túlzások nélkül állíthatom, hogy kategóriát ugrott a kapott élmény index. Fényerőben is annyit javított a dolog, hogy ilyen esős-borult időben simán nézhető a Rick és Morty vagy hasonló kategóriás képanyag.. 100 colban.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#41026) #48613632 válasza Hobbbyt (#41025) üzenetére


#48613632
törölt tag

Megkérdezhetem, hogy milyen vásznat vettél, és kb mennyibe fájt?

(#41027) Hobbbyt válasza #48613632 (#41026) üzenetére


Hobbbyt
őstag

Persze, nem titok :)
"Screenline Fashion 225x126 Diamond 4K bruttó: 119.500Ft"
Ha jól tudom, nem vagyok egyedüli tulaj :)

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#41028) #48613632 válasza Hobbbyt (#41027) üzenetére


#48613632
törölt tag

Megtaláltam őket. Köszönöm. Mondjuk, UK képviseletet még nem.
Közvetlen a gyártótól rendelted, vagy MO-i képviseletről?

Ha igen, érdekelne a postaköltség.

(#41029) #48613632


#48613632
törölt tag

Olyan kalkulátorról tudtok, ami kiírja, hogy milyen magasról kell lőni a képet, vagy mennyire kell lelógatni? Az Epsoné ilyen, de a többi típusra vonatkozóan is érdekelne.

(#41030) cinemazealot válasza #48613632 (#41029) üzenetére


cinemazealot
addikt

Az adott modell leírásában lévő táblázat nem segít? Alapvetően annyi csak a difi, hogy a vászon függőleges pozíciója egy plusz változó, ami viszont csak Tőled függ.

(#41032) k_petya


k_petya
tag

Üdv!

150e környékén tudtok házimozira való projektort?

vetitési távolság kb 300-310cm, plafonról, a gép kb 240 magasra kerülne.

(#41033) #48613632 válasza cinemazealot (#41030) üzenetére


#48613632
törölt tag

GT1080 érdekelt volna, ceiling módban.

beluudj
Nem az, hogy pénz nem számít, hiszen mondtam az elején, hogy karácsony előtt nem akartam különösebben költségekbe verni magam.
De azért gagyit nem vennék, ami nem okoz örömöt.

Az ew5650 az egyik alternatíva. Ez egy jó döntés lehet, FullHD-re. De, ennél csak 35ezerrel kerül többe a UHD40 Optoma, ami mégiscsak 4k HDR. Igaz, ez meg színkerekes, nem pedig LCD.
De azt sem jelenthetjük ki, hogy a színkerekes projik nem jók. Ha meg jók, akkor mi van a GT1080-al? Jóval olcsóbb az 5650-nél ... :F

Ez a 3 proji játszik nálam jelenleg, ezek ügyében akarok tájékozódni, és a végén hozni egy döntést. Kicsit, ha belegondolsz, szerintem nyilvánvaló a dilemma.
Amennyibe a 5650 kerül, azért majdnem kapok 4k projit. De az más technológia. Ha meg az is elfogadható, és mégsem veszek 4k-t, mert az UHD40 nagyon belépő szint, akkor a GT1080 pont jó lehet, fillérekért.

szerk:
De javíts ki, vagy bárki javítson ki, ha nem következetes, vagy valami okból sántít a logikám.

szerk2:
Ja, az UHD40 Optoma, £1000 alá mászott a héten.

[ Szerkesztve ]

(#41034) cinemazealot válasza #48613632 (#41033) üzenetére


cinemazealot
addikt

(#41035) a2d2 válasza #48613632 (#41033) üzenetére


a2d2
addikt

Úgy érted 135e-el, nem? Mert ha nem akkor optoma :D

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#41036) #48613632 válasza cinemazealot (#41034) üzenetére


#48613632
törölt tag

Kösz :R

a2d2
"Úgy érted 135e-el, nem? Mert ha nem akkor Optoma"

Ja, de már világos. Okés, lehet, hogy nem kerestem meg a legolcsóbb forrást. De akkor a lényeg:
kb 1000gbp UHD40
kb 900gbp 5650 (de igen, ennél van olcsóbban is - én egy áruházban néztem)
kb 800gbp gt1080darbee

szerk:

A GT1080 mellett szól még az is, hogy akkor belepréselnék egy vásznat is. Valamint, ez esik legmesszebb tőlünk, mivel ST, és ez a zaj szempontjából, talán nem elhanyagolható.

Amúgy melyik Optoma?

[ Szerkesztve ]

(#41038) #48613632 válasza #99499520 (#41037) üzenetére


#48613632
törölt tag

A "lepedőt" már leszedtem, elvileg már az árát is visszakaptam. Jelenleg a festhető tapéta, ami enyhén sárgás is, jobb képet ad ;]

A TW5650 egy minden szempontból optimális választás. Az az egy az, amiben biztosan nem csalódnék. Ez a stabil fix pont. Ettől van kilengés, mindkét irányba.
Egyrészt, érdemes e a 4k felé kilengenem? Ami, minőségileg alacsonyabb kategóriás, viszont tudja az újabb technológiát.
Ha viszont érdemes, akkor érdemes átgondolnom a gyengébb full hd-t is, mivel egyfelől hamarosan úgyis 4k-ra kell váltani, max 2-3 év, de akkor sokat mondok.
Másfelől, ehhez mindjárt tudnék venni rendes vásznat is.

[ Szerkesztve ]

(#41040) mettek válasza #48613632 (#41036) üzenetére


mettek
addikt

Ha már elmész 1000 fontig..akkor a benq w1700 nem játszik? 4k dlp proji.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#41041) Cseneles válasza #48613632 (#41033) üzenetére


Cseneles
őstag

Optomát nem ajánlanám... még az uhd65-ön is látni a szivárványozást, nem igazán találták a szinkerék beállítást és állítani sem lehet :N Ezt olyan embertől tudom akinek már közel ezer óra van bent és állítása szerint amit megvettem tőle Infocus SP8602-t az 4*szeres színkerék sebességgel jobban eltüntette a szivárványozást, pedig meg 6*-os mód is van :) Amiket linkeltél azok közül az Epsonra szavaznék, bár nem tudom mennyire éles a képe...az olcsóbb LCD-k eléggé taknyolják a képet de nyilván nem internet explorert akarsz rajt nézegetni hanem filmet, így akár jó választás is lehet :)

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#41042) Janaboy válasza mettek (#41040) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

En is furcsalom, h a BenQ ennyire kimaradt :)

Janaboy

(#41043) #48613632 válasza Janaboy (#41042) üzenetére


#48613632
törölt tag

AZ a lényeg, hogy hozzám vágtak egy £500 hitelkeretet. Asszony meg régóta púpol, hogy vegyünk egy TV-t, mert a régi kezd kimenni a divatból. Long story, hogy hogyan lett ebből projektor, de a lényeg, hogy hozzádobtam még egy 500-ast kessbe, hogy akkor legyen normális(abb).
De az 500-as hitel az kellene bele. Az meg csak EZEN az oldalon elérhető.
Kamat nincs rá, de ahogyan nézem, az árak a piaci árak felett vannak.
Kivéve az UHD40, az kb annyi, amennyi máshol is.
Így került képbe az a proji.
Egy év alatt kell visszacsorgatni a lokit, abban a tempóban, amiben én akarom. Vagy akár egybe, a végén. Ez lényegtelen. Tehát, elég rugalmas. 500-nál az heti 10 font mindössze.
BENQ sajna nincs a felhozatalban. De ha esetleg ránéznél, és adnál egy tippet £1000-ig, azt megköszönném.

Cseneles
Köszi. A szivárványozást tudtam. De a mértéke lenne a lényeg. Mennyire zavaró vajon? Nincsenek referencia képek a neten? Persze, maga a kép is csak analóg módon lehet rögzíthető, mondjuk telefonnal, fényképezővel ... stb.

mettek
BENQ sajna nincs :(

beluudj
Van egy HTPC rendszerbe állítva. Egy 4th gen i3 T-s procival. Meg van egy asztali gépem, amibe egy GTX1050Ti van, játszani. Kicsit gyengusz, de a HTPC-be pont jó lenne 4k-zni. Az asztali meg kapna jövőre egy komolyabbat. Úgysem nagyon játszok. Bár, a projin biztos újra rámennék a Witcher III-ra :)
NAS megint adott, abba is kellene vinyó. Volt 2x2TB, de az egyik vinyó épp a héten mondta be az unalmast.
Egyelőre a másik singlebe elég, de ha 4k lenne, akkor minimum fel kellene menni 2x3TB, vagy 2x4TB-re.

[ Szerkesztve ]

(#41044) Márton válasza #48613632 (#41043) üzenetére


Márton
nagyúr

"Asszony meg régóta púpol, hogy vegyünk egy TV-t, mert a régi kezd kimenni a divatból."

Azta, milyen különbözőek! Az enyém nem értette, miért akarok lecserélni egy 7 éves tv-t.. :D

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#41045) Janaboy válasza #48613632 (#41043) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Ah igy mar érthető.

Hat ha nincs lehetőséged megnezni, hogy kideruljon a szivarvanyerzekenyseg akkor ott az 5650.

Gt1080 van itt vkinek, nem figyeltem hogy kaptál-e infót arról.

Janaboy

(#41046) #48613632 válasza Márton (#41044) üzenetére


#48613632
törölt tag

Az enyém meg Star Trek, és sci-fi fan, végigtolta a Diablo II-t, a Jedi Knight II-t, meg jelenleg játszik a Witcher III-al :DDD

Amúgy, az egész úgy kezdődött, hogy haver vett egy 65" valami Sony 4k TV-t, és asszony megjegyezte, hogy ez már jó méret lenne filmezni.
Erre haver felajánlotta, hogy odaadja a FullHD projit vászonnal £150-be. Csak közben kiderült, hogy nem fullHD és a vászon is gyűrött.
Na, így indult a projivásárlási láz, zanzásítva a történetet.

Janaboy
GT1080-ról még nem kaptam objektív infót. Tehát olyantól, aki használja is. De ez is visszaütne, mert ha azt mondja, hogy nem annyira zavaró (neki) akkor megint csak viszketni kezd a tenyerem az UHD40-re :DDD

Mindegy. Annyira nem sürgős, hogy ne agyaljak rajta még pár napot. Esetleg hetet. Karira meglesz az. Valemelyik legalábbis biztosan.

[ Szerkesztve ]

(#41047) pet007 válasza #48613632 (#41046) üzenetére


pet007
aktív tag

Ha nem surgos akkor en lehet megvarnam blackfridayt.

(#41048) #48613632 válasza pet007 (#41047) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ez is eszembe jutott. :K

(#41050) D1Rect válasza #48613632 (#41043) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem a projektor nem helyettesítő terméke a TV-nek.
Szóval nehogy kapjál a fejedre az asszonytól.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.