Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sh4d0w:] Windows Recall
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] [V.Milán:] Fessünk újra rollert! P2.
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03
LOGOUT.hu
Hozzászólások
Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad )
az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Amúgy kötelező összefoglalót írni? Tervben van, de nem rögtön...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
nem, pláne ennyire korán nem. de azért majd érdemes lesz, idővel
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
soldier2
őstag
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
bbuffy
senior tag
Elég amerikánó a tallér. Legalábbis képről. A vastag tésztát preferálod?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
OPiiPO
addikt
konstans home office esetén életmentő lehet ez az információ
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
adp
őstag
Szerintem az első pizzádnál rengeted az élesztő, és nincs rendesen kinyújtva. Próbáld ki ezt a receptet: [link] Én elötte nap szoktam begyúrni, sokkal jobb ha minimum egy napot pihen a hűtőben.
[ Szerkesztve ]
kozsy18
tag
Bár csak viccikéltem a caféban, de így utólag tök jó lesz ez!
Várom már a Kickstarteres összedobós kampányokat
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
CB
senior tag
De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
kozsy18
tag
Xabi78
aktív tag
Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.
Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
kozsy18
tag
Mondjuk igen, miért ne... Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?
Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Számomra sokkal kezelhetőbb így, mint egy nagy tálban több gombócot keleszteni. Nem beszélve arról, hogy nyáron mire 3-4 gombócot kinyújtok, megsütök, a maradék 2-3 már bőrösödik.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
kozsy18
tag
Igaz, ez nálunk is issue volt. Rápróbálok a következő nagyobb sütésnél (csak a négyzet alapúra, mert abból már van itthon ), köszi!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
adp
őstag
Pedig ez elég jó receptnek tűnik.
Amúgy ha jól beolajozod nem fog bőrösödni
Fagyasztással szokott valaki próbálkozni? Nekem sajna bedöglött tőle a tészta. Pedig a pizzavasas recept szerint lehet. Meg ismerős is mondta, hogy szokta, de nekem valahogy nem lesz már oyan
adp
őstag
fragola.6035
aktív tag
bbuffy
senior tag
Hát ez eléggé csámpás lett.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
bbuffy
senior tag
Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.
Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
kozsy18
tag
Nekem alapvetően nincs ellenemre: a kenyér egy olyan topik, amiben kisebb sikereket csak krumpli tartalmú tésztával értem el. Szívesen olvasok arról is a pizza mellett.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Én az év 98 %-ában saját sütésű kenyeret eszek, de szénhidrát csökkentett lisztből.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
sutszi
veterán
Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
paljoc
tag
adp
őstag
Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.
[ Szerkesztve ]
OPiiPO
addikt
Kávés topicból is van hardcore, automata, egyszerű, szerintem elfér egy hardcore pizza topic itt simán
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
bbuffy
senior tag
Nem. Én simán bementem vásárolni. Céggel is cég nélkûl is. Mondjuk kb egy éve voltam ott utoljára, lehet azóta valtozott. Megnézem jövő héten.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
sutszi
veterán
Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
bbuffy
senior tag
Én azért köszi, belenézek majd.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
sutszi
veterán
Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
adp
őstag
Ha sikerult lecsekkolni beirnad ide, koszi
Itt van egy Fyra, egyelőre még 180 €-ért. [link]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
fragola.6035
aktív tag
Ez Da Michele, szerintem Nápolyban is benne van a top 3-ba.
https://caffe35.webnode.hu/
bbuffy
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
paljoc
tag
fragola.6035
aktív tag
Igen jól néz ki! Gondolom, kemencés.
A paradicsomot én magam készítem. Szilva alakú koktélparadicsomból, a fajtáját nem tudom, de elég jó, finom savai vannak. Azért csinálom ebből, mert korlátlanul tudok szerezni ingyen. Úgy 50-60 kilót főzök be évente. Ha elfogy, akkot Mutti.
https://caffe35.webnode.hu/
paljoc
tag
Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.
bbuffy
senior tag
Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?
Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
fragola.6035
aktív tag
Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.
https://caffe35.webnode.hu/
adp
őstag
elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem
[ Szerkesztve ]
paljoc
tag
Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/
Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
adp
őstag
Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben
Warloo93
tag
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára . Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.
Téma tudnivalók
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Sony FE 300mm f/2.8 GM OSS ( SEL300F28GM )
- HP VICTUS 16,1" Full HD 144 Hz, i7-11800H, 16 GB, 512 GB SSD, RTX 3060 6 GB
- Eladó bontott dell, lenovo, hp alaplapok
- ASUS ROG STRIX Z690-A DDR4 White fehér garanciával
- 1060 6GB, Logitech G PRO X Superlight - Nem használt, hibátlan cuccok eladása brutálisan áron alul.