Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) chivas


chivas
tag

Raymond nagyon durva thx ezer az infoer es egy x300 rol meg egy Intel Graphics Media Accelerator 900 nemlehetne ilyen 3dmarkos info ?

[Szerkesztve]

(#952) Raymond válasza chivas (#951) üzenetére


Raymond
félisten

Itt talalsz eredmenyeket: [link]

X300 nincs, de Intel van. X300 eredmenyeket talalsz a neten es itt a PH!-n is. Nem kell feltetlenul notebook tesztnek lennie.

[Szerkesztve]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#953) chivas


chivas
tag

sajn a itt az osszeset nemlatom de akkor vegulis ez a sorrend h :
Intel Graphics Media Accelerator 900 < x300 < NVIDIA Quadro NVS 110M ?

(#954) Raymond válasza chivas (#953) üzenetére


Raymond
félisten

Igen.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#955) chivas


chivas
tag

ja es 256 megas az lehagytam :B

(thx a valaszokat) :R

[Szerkesztve]

(#956) Storm_lg válasza katoca5 (#950) üzenetére


Storm_lg
csendes tag

Szia!

Kicsivel feljebb leirtam, hogy mi a gondom az íróval, vagyis leginkább a lemezkezelése. Nekem nagyon bejött, és nem tudom hogy igy van e, mondjuk valószínüleg igen, de egy 2.8-as P4 után nekem gyorsabbnak tünik. Legalábbis nekem eddig a sebességel nem volt gondom. Jelenleg talán tovább tart amig a router dhcp-vel kiosztja a cimet a gépnek, mint a tobbi dolog a boot során. Persze hozzá kell tennem hogy én kapásból lecseréltem a rendszert egy saját, már meglévő xp pro-ra.

''Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet''

(#957) emvy


emvy
nagyúr

A neten mindenhol azt írják, h a D620 WXGA+ kijelzője teljesen gáz. Dellék most kezdik tudomásul venni, és dolgoznak rajta. Szóval azt hiszem, ki kell hagynom (sajnos). :(

while (!sleep) sheep++;

(#958) Batman


Batman
őstag

Hello!

Most már egy jó ideje egy D610 boldog tulajdonosa vagyok és csak ajállani tudom mindenkinek, és aki olyan elvetemült mint én , hogy ''alternatív'' Os-et akar rajta használni, vegye csak meg bátran , minden funkcióját ugyna úgy ki tudja rajta használni, nincsenek benne olyan HW-k amik ne lennének supportálva.

Ez egy kis dícséret akart lenni a gépnek. :B

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#959) emvy válasza Batman (#958) üzenetére


emvy
nagyúr

Kopog a billentyűzete. :P :D

while (!sleep) sheep++;

(#960) Raymond válasza emvy (#957) üzenetére


Raymond
félisten

Mielott az enyemet vettem arrol is azt irtak hogy a kijelzo gaz. Meg a 9200-rol is elotte. Aztan mikor megjott, kiderult hogy hulyeseg az egesz. Azert meg kell hagyni hogy az LG panel ami az enyemben van szebb kepet ad mint a Samsung panel amit szinten szereltek belejuk.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#961) emvy válasza Raymond (#960) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem tudom, de errol mindenki beszel, egyszeruen nincs pozitiv velemeny. Meg meg maga a Dell is beismeri lassan :?

Pedig ez ár/értékben igen jó gép, nem igazán tudom, mit lehetne venni helyette.

Vagy tud valaki legalább WXGA+-os, max. 14''-os gépet Core Duoval és diszkrét videoval az IBM T60on kívül?

while (!sleep) sheep++;

(#962) Raymond válasza emvy (#961) üzenetére


Raymond
félisten

Ahogy olvasom hasonlo a helyzet mint nalam volt, csak itt mindegyik panelt szidjak :) Azert ha kinal olyasmit a magyar disztri mint a Dell hogy 30 napon belul kerdes nelkul visszakuldheted akkor ki lehet probalni. Lehet neked megfelel a kijelzo. Az ilyen netes dolgok altalaban tul vannak dramatizalva :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#963) emvy válasza Raymond (#962) üzenetére


emvy
nagyúr

Rendkívül kényes vagyok a kijelzőre. :(

while (!sleep) sheep++;

(#964) Batman válasza emvy (#959) üzenetére


Batman
őstag

Látod még nagyot hallóknak is tökéletes! ;]

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#965) Atlantis


Atlantis
veterán

emvy: Valóban hangosabb volt az Inspiron bill-je, mint ezé az IBM-é, de messze jobban tetszett még úgy is. Amúgy HP-nek nincs hasonló paraméterekkel rendelkező gépe?

chivas:ne dőlj be annak, hogy Quadro van ráírva arra a VGA-ra. Ettől még nem lesz sokkal jobb CAD-ben, mint az X300. Amúgy nem rossz választás az a gép, de a felbontást fontold meg.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#966) emvy válasza Atlantis (#965) üzenetére


emvy
nagyúr

HP-nek minden 14''-os gépe integrált VGA-s. HP-ből az NC8430 jön szóba, ami viszont már 15.4''-os sajnos.

while (!sleep) sheep++;

(#967) chivas


chivas
tag

sracok a Dell Latitude D620 nemtudjatok mennyire melegszik ? mer egy t43 meg ekozott vacilalok eddig minden dell melett szol marcsak a melegedes a kerdeses

(#968) alabaj válasza chivas (#967) üzenetére


alabaj
csendes tag

Volt nálam párszor egy D620-as de nekem tűnt volna fel, hogy különösen melegedett volna. Nekem jobban tetszik mint az eddigi D sorozatú 6xx gépek, de ez szubjektív. Ha rászánom magam, hogy vegyek a jelenlegi régebbi C510 gépemnél valami újabbat akkor ilyet veszek.

(#969) szajoho válasza katoca5 (#950) üzenetére


szajoho
tag

Kedves Katalin!:))


Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy a figyelmedbe ajánlom a 2 Dell notebook topicomat:


[link]

[link]


Egy notebook, PDA szaküzletnek dolgozom és mi is teszteltük az Inspiron 6400 notikat, de nem tapasztaltunk problémát a DVD iróval.
Jó választás ez a modell:kiválló ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik, már több darabot értékesítettünk belőle.

A továbbiakban is szívesen állok rendelkezésedre! :))


Tisztelettel:R


Szabolcs

18 éve a PH-n. Nem ma kezdtem és nem is tegnap előtt! :-)

(#970) várnarancs válasza listván (#906) üzenetére


várnarancs
addikt

Rossz a stílusod barátocskám! Mellesleg bármelyik laptopjuk lehet jó, csak ügyesen kell választani! Én tok azért vannak jó laptopjaink! Az a szörnyű, h egy év alatt annyira lemennek az árak... :O

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#971) várnarancs válasza emvy (#961) üzenetére


várnarancs
addikt

Jah persze tok. miéyen márka kell? Ár? Egyéb paraméterek? A Dellek elég drágák, nem biztos h 450k-t akarsz kiadni egyért. Sztem vmi olcsóbb márkát kellene nézni.

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#972) Julian válasza listván (#936) üzenetére


Julian
csendes tag

Sziasztok,
igaz, bocsi :R nem D hanem C610-esem van. Ujonnan vettem 2002-ben. A service tag egyebkent BDQFD0J - de vegul is tudom a tortenetet, mert vegig nalam volt. Az oprendszert az eredeti lemezrol nem tudtam ujratelepiteni, mert nem hagyta magat, valszeg azert, mert 2004-ben egyszer meg garancialisan volt egy winchester csere es szerintem masik windowst tettek ra mint ami nekem eredetileg volt. De most egy baratom megprobal ratenni egy masikat.
Szivesen vennek Toled felaron RAM-ot, de Uj-Zelandon vagyok. Sajnos ezert is nem vagyok ott a diskurzusban real time, 10 ora az idoeltolodas. :)
Csak attol felek hogy mi van ha a RAM vasarlas sem oldja meg a problemat, azert ahhoz eleg draga hogy utana ki kelljen dobni.
Vagy vesz itt valaki RAM-ot? :D
Kedves Atlantis, koszi a valaszt, de hidd el, nem volt mindig lassu ez a gep... valami tortent vele nehany honappal ezelott. Gyanitom, hogy amikor elutazas elott telepakoltam az ossze zenemmel, es utazas kozben az osszes fenykepemmel, akkor megtelt a memoriaja, es nem vettem eszre egy darabig. Akkor lassult le. Aztan toroltem, de mar nem javult, csak romlott. Azert huzodik a dolog honapok ota, mert sokat utaztam kozben, meg a munkahelyi gepemen vegul is tudok dolgozni, ugyhogy kicsit docog az egesz. De mostmar a vegere akarok jarni.
Ha meg tudtok valami okosat, tovabbra is varom... Koszi! Judit

Koszi

(#973) Raymond válasza Julian (#972) üzenetére


Raymond
félisten

RAM ugyben oket ajanlanam:
[link]
Az arak jok es garantalt a mukodes. Mar tobbszor vasaroltam ott kulonbozo gepekhez es meg nem volt gondom.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#974) _imation_ válasza emvy (#961) üzenetére


_imation_
csendes tag

en 1 honapja hasznalom a d620-at, wxga+ -os, semmi rosszat nem tudok ra mondani, viszont szivesen elolvasnam a velemenyeket, linkelhetnel parat, koszi. bill.kopogassal teljesen egyetertek, az kicsit zavaro volt, meg lehetett szokni. erdekes mert a d610 billentyui sztem jobbak voltak, bar az angol volt... nem lehet, h csak a magyar bill ilyen?

chivas: nem mondhatnam h nagyon melegedne, nekem egy vaio-m volt ez elott, az leegette a bort a combomrol kb, ez teljesen jol hasznalhato ilyen formaban is:)

(#975) Storm_lg válasza szajoho (#969) üzenetére


Storm_lg
csendes tag

Abban egyetértek veled, hogy kiváló modell, én is nagyon tudom ajánlani. Mivel én is elég sokat keresgéltem, mielőtt kiadtam volna ennyi pénzt, azt is megerősíthetem, hogy kategóriájában az egyik legjobb ár/érték aránnyal bíró ajánlat tud lenni.

A dvd-íróval lehet, hogy nekem sem lenne gondom, ha nem használtam volna előtte évekig asztali gépben Pioneer meghajtót, ami köztudottan az egyik, ha nem a legjobb asztali márka. És az sem kizárt, hogy egy egyszerű firmware-frissítés megoldaná a lemezkezelési gondokat, mivel általában emiatt adnak ki frissítést a gyártók, de sajnos én nem találok sehol hozzávalót. Ez azonban ne tántorítson el senkit egy Dell 6400-as vásárlásától, ugyanis lehet hogy 2 nap, vagy 1 hét múlva megjelenik a Dell honlapján a firmware, ami kijavít minden gondot, és akkor majd foghatja a fejét, hogy emiatt kihagyott egy kiváló gépet.

Storm_lg

''Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet''

(#976) emvy válasza _imation_ (#974) üzenetére


emvy
nagyúr

Tehát a kijelzője elfogadható? Én a kopogást a D610 billentyűire értettem, ha ez annál is jobban kopog, az gáz. :)

Lentebbire: olcsóbb gépből nincs olyan, ami nekem megfelelne, sajnos. Követelmények: fémház, diszkrét VGA, <2.4 kg, Core Duo, min. WXGA+....

while (!sleep) sheep++;

(#977) Krisz.19 válasza emvy (#976) üzenetére


Krisz.19
csendes tag

D610 kopogás???
én ezt használok igaz német bill. de szerintem ez az egyik erőssége, hogy alig van hangja és mintha mégis lenne valami csillapítása mikor leütöm

(#978) _imation_ válasza emvy (#976) üzenetére


_imation_
csendes tag

en a 610-nel nem eszleltem kopogast, teljesen puha billentyui voltak. a 620 kopog, vagy nem is kopog, inkabb kicsit zorog...

a kijelzovel kapcs semmi problemat nem eszleltem, azert volnek kivancsi ra, h mi rosszakat irnak, mert akkor tudnek konkretabban nyilatkozni errol..

(#979) indianka


indianka
tag

hi
na elolvastam a fórumot, de megválaszolatlanul, legalábbis homályban maradt néhány kérdésem.
lényeg hogy ezt a gépet néztem ki:
[link]

szerintem nagyon jó ár/érték arány ez.
kérdés:
az miért van hogy inspiron nincs a dell magyar honlaján, és a humansoftén sem. már nem gyártják vagy mi?
mit jelent az hogy nem mindennapi hurcolászásra való, elvégre is 3 kg, azt még el lehet cipelni (hurcolásztam már sokkal nehezebbet is), vagy nem stabil, recseg ropog?? xar minőség??
másik:megéri-e egyáltalán, úgyértem core duo, meg minden, de ha alapból egy nagy xar ez az egész sorozat akkor inkább felejtős...
ja és még egy kérdés az inspironról:
az valami xar sorozat??ugyértem... nyilván nem business class, de selejtek vagy mi???

(#980) Raymond válasza indianka (#979) üzenetére


Raymond
félisten

''az miért van hogy inspiron nincs a dell magyar honlaján, és a humansoftén sem. már nem gyártják vagy mi?''

A belinkelt kepen nem a 6400-as lathato. Az igy nez ki:
[link]

A Dell-nek tobb disztributora is van Mo-n, nezz korul naluk:
[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#981) listván válasza indianka (#979) üzenetére


listván
tag

Az Inspiron 6400 jó választás!
Nem olyan minőség, mint a Latitude széria, de az Inspironok közül a 6400 és a 9400 nagyon jól össze van rakva!
Viszont szerintem a HRP Hungary-nál vedd meg! Náluk van készleten azonnal, kétféle konfiggal, és 3 év gart adnak rá, ami azért nem mellékes!
Ők a 13. ker. Véső utca 7-ben vannak!

HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899

(#982) listván válasza indianka (#979) üzenetére


listván
tag

Most ez a két konfig van nekik raktáron:

Gyártó: DELL
Cikkszám: INSP6400-5
Rendelési kód: INSP6400-5
Leírás: 8xDVD+/-RW Drive,Integr. Intel GMA950 Graph.,Int. 56k Modem&BT,Dell WLAN 1390 802.11b/g,IEEE1394/4xUSB 2.0/S-video-out port,5-1 Card Reader,1év szerviz+2év alkatrész gar.

Termékspecifikáció
processzor sebesség,memória méret: Dell Inspiron 6400 IntelŽ Core Duo T2400 1.83GHz, 512MB (1*512)
Kijelző típusa és mérete: 15,4'' WXGA TFT
HDD típusa és mérete: 80GB 5400rpm HDD,
telepített op. rendszer: Win XP Home HUN

Listaár: 252 890 Ft +ÁFA

Gyártó: DELL
Cikkszám: INSP6400-6
Rendelési kód: INSP6400-6
Leírás: 8xDVD+/-RW Drive,ATI Mobilitiy Radeon X1400 256MB,Int. 56k Modem&BT,Dell WLAN 1390 802.11b/g,IEEE1394/4xUSB 2.0/S-video-out port,5-1 Card Reader,1év szerviz+2év alkatrész gar.

Termékspecifikáció
processzor sebesség,memória méret: Dell Inspiron 6400 IntelŽ Core Duo T2500 2.0GHz, 512MB (1*512) 5
Kijelző típusa és mérete: 15,4'' WXGA TFT
HDD típusa és mérete: 80GB 5400rpm HDD,
telepített op. rendszer: Free DOS CD,

Listaár: 321 890 Ft +ÁFA

Ha komolyan érdekel a dolog, akkor némi kedvezményt ki tudok csikarni!
De azt majd priviben!

HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899

(#983) atilaptop


atilaptop
csendes tag

Sziasztok!

Egy Dell Inspiron 6400-2 notebookkal kapcsolatban kérdezném:

1. A gépben milyen márkájú (a típusát tudom) memória van, tovább 1*512 vagy 2*256.

2. Lehet-e a képernyő színtelítettségét növelni?

A választ előre is köszönöm!

(#984) Storm_lg válasza atilaptop (#983) üzenetére


Storm_lg
csendes tag

Szia!

Azt, hogy 1 vagy 2 modul van benne, én a Raymond által javasolt memóriás oldalon lévő tesztel néztem meg (az én 6400-asomban 1db 512-es). A teszt az alábbi linken elérhető [link]

''Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet''

(#985) AMD Power


AMD Power
titán

AMD-alapú Dell noteszgépek az év végén :R

[link]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#986) PLacc válasza AMD Power (#985) üzenetére


PLacc
senior tag

Végre valami jó hír! :)

Csak azt nem értem, hogy az XPS sorozatban mióta van 12''-os subnotebook?! :Y

(#987) slapec


slapec
tag

Sziasztok!

Szeretnék egy laptopot venni karácsonyra -vagy karácsonyig :)-. Nincsenek nagy igényeim, filmre-zenére max egy kis Doomozásra használnám, nameg ha megtanítanak a suliba programozni, akkor ahoz lenne segítőtársam :)

Először HP notebookokat néztem,sajnos nem találtam olyat, amibe minden meglett volna, amit szerettem volna, nameg sokkal ne lenne több mint 200.000 pénz.
Na a lényeg az, hogy kinéztem magamnak egy DELL Latitude D510-es notebookot. Minden megvan benne ami fontos számomra, nem is tűnik olyan dög nehéznek, viszonylag olcsó is -majd a szülők is besegítenek a pénzbe :)-

Egy kérdésem lenne róla:
Nem tudjátok, hogy meddig bírja az aksia? Játszani nem akarok vele sokat, de ha utazok vele, azért minimum 2 órát bírnia kéne, de egyáltalán nem gond, ha tovább is bírja, esetleg lehet-e venni hozzá plussz aksit? -HP-hoz van ''utazó'' akkumlátor-
Ha tudnátok tesztet adni róla, azért is nagyon hálás lennék!

Előre is köszi

(#988) atilaptop válasza Storm_lg (#984) üzenetére


atilaptop
csendes tag

Köszi!

(#989) SzaboZE válasza Julian (#972) üzenetére


SzaboZE
addikt

Julian - pár dolgot tudok javasolni.

1.
- szedd ki a billentyűzetet (alul K gombos csavarok ki, billentyűzet kiemel)
- szedd ki a hűtőt (4 csavar, majd erőteljes felfele húzás)
- jól mosd ki akár vizzel, csak szárítsd meg visszarakás előtt.
- a ventilátor portalanítsd le

Ez nagyban fogja a gép hűtését javítani.

2.
- Futtass le egy delldiagot. Support.dell.com-ról letölthető. Értelemszerűen kiírja a hibát, ha talál.

3.
Bővíts ramot, mert 256 halvány egy XP-hez. (ha az van rajta). Mindegy, hogy egy vagy két memória van a gépben, a PIII gépek még nem kezelnek dualban ramot.

4.
Végső esetben tényleg érdemes újratelepíteni a gépet.

SzaboZE

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#990) SzaboZE válasza Raymond (#903) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az inspiron széria nem Európába szánt gépeket tartalmaz. Ha így lenne, akkor nem futna más néven pl a Latitude 110L és az Inspiron 2200. Szerinted mi értelme lenne? Placc is mesélte már az autóipart, lássuk pl a chevrolet geo metrot :) Ugyanaz mint a suzuki swift, csak mérföld órával meg amerikai helyzetjelzővel :) Szerinted európába szánták? Mégis ugyanaz. Van még sok ilyen példa. Mégis foglalkozik néhány disztributor azzal, hogy behurcolják az országba, mert amerikai, meg tyű meg csillog, meg olcsó aztán amikor garanciális gond van, akkor jön a pánik. Az inspiron széria sok helyütt tehát lefed egy-egy latitude testvért (mivel a latitude ott kint ismeretlen), azokkal nincs is annyi gond. De amikor egy asztali procis Inpiron 9100-at elém tesznek azzal, hogy túlmelegszik, már sírnom kell, mert azt már nem tervezték bele a szerencsétlen gépbe, hogy porosodni fog és azt a bazi sok hőt amit megtermel, nem tudja majd eldisszipálni 1 év múlva... Érdekes módon nincs latitude testvére a gépnek! ;-)

SzaboZE

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#991) PLacc válasza SzaboZE (#990) üzenetére


PLacc
senior tag

welcome @ home. :)

(#992) nortol


nortol
senior tag

végig olvasva a majd ezer hozzászólást röpke kettő nap alatt, most már bátran kérdezek én is :)

a minap vettem egy dell inspiron dualcore 6400-at. olyan mint egy álom, gond, probléma egy szál sem, csak a megelégedés :)

de ...

mindig van egy de :)
a merevlemezen ugyebár van a c meghajtó, ami nálam 70 giga, és van egy 3 gigás ismeretlen meghajtó, ami ugyebár a dellnek a rejtett biztonsági partíciója, amiről visszaállítható az eredeti windows állapot.

nos az én problémám az lenne, hogy azt a fránya és hatalmas 70 gigás c-t szét akarom szedni legalább kettő, ha nem három partícióra.

a technikai megoldással nem is lenne baj, de azzal már igen, hogy ha szét partícionálom a c-t több prtícióra, akkor mi lesz a dell helyreállító funkciójával, amit ugye a boot során a ctrl+f11 gombbal érünk el? a rejtett partíciót természetesen nem bántanám. nem zavarja e be a visszaállító funkciót a több partíció????

erre szeretnék hozzáértő válaszokat, amiket előre is köszönök :)

(#993) slapec válasza nortol (#992) üzenetére


slapec
tag

Őszintén, szerintem semmi baja nem lesz. Ha van két normális particiód -mondjuk C és D- és a C-t elfelezed, a D megmarad, és lesz egy E. Ugyan ez a helyzet itt is, csak a rejtett particiónak nincs betűjele.

Szóval szerintem sok baja nem lehet...

OFF
Ha tévedek javítsatok ki! :)
ON

(#994) nortol


nortol
senior tag

azt furcsállom, hogy annyi ideje, mióta ez a topic megy, még senkinek nem jutott eszébe, hogy szét partícionálja a meghajtóját :(

pedig alap dologról van szó, csak hát ez a rejtett dolog ...

(#995) Storm_lg válasza nortol (#992) üzenetére


Storm_lg
csendes tag

Szia!

Nem kizárt hogy ugrik a helyreállítás. Mivel amikor ctrl+f11-el elinditod, akkor a helyreállítás a meghajtó egy adott sorszámú particióját keresi. Vagyis a device1 3-as particióját. Amikor te szétszeded 3 részre, akkor az eddigi 3-as más sorszámot kap(hat).

Én is szétszedtem, de én közben új windowst is raktam rá, ami alapból vitte magával a helyreállítást, ugyanis felüliródott a MBR (Master Boot Record), amiben a helyreállítás futtatásához szükséges infók is vannak. Találtam azonban a neten egy progit, amit kimondottan a dell helyreállító partíció helyreállításához :) irt egy srác. Vagyis pontosabban a MBR helyreállítását lehet vele megcsinálni (a helyreállító partíciót nem szabad bántani, azt nem tudja visszahozni). Annak a leírásában pl. szerepel az, hogy a lemez felosztásos particionálása esetén meg kell változtatni a helyreállító partició sorszámát, különben nem működik a dolog.

Azt, hogy hol találtam már nem tudom, de megpróbálom a hétvége folyamán megkeresni, és berakom ide a cimet.

''Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet''

(#996) Storm_lg


Storm_lg
csendes tag

Tehát a címek, amiket igértem a Dell helyreállító particiójával kapcsolatban (angol nyelvű, de elég könnyen érthető):

[link]

[link]

Sok sikert hozzá.

[Szerkesztve]

''Tévedni emberi dolog, de igazán összekeverni valamit csak számítógéppel lehet''

(#997) nortol


nortol
senior tag

vettem a bátorságot, és a c-t további kettő partícióra osztottam. a helyzet az, hogy minden tökéletesen működik továbbra is :)

(#998) slapec válasza nortol (#997) üzenetére


slapec
tag

Jól tetted! :D

(#999) Gezzaba


Gezzaba
csendes tag

Sziasztok
Van egy három éves Latitude D800-as laptopom, ami teljesen jól működik
csak már eljárt felette az idő. 1,4GHz proci, 512MB RAM
Gondoltam fejlesztem, úgyhogy megkerestem az egyik DELL forgarlmazót
és kértem árajánlatot.....
Eléggé meglepődtem....
1db 1GB RAM Kingston 128MB Latitude C840...D800 - 52 600 Ft

PRC,80536,PMD,755,PGA,B1D800 Pentium-M Processor, 2.0GHz, 2MB, Dothan,
processzor - 114 600 Ft

2GB+Proci+szerelés: 114.6+2*52.6+10=cca. 230eft +ÁFA
naggyon közelít egy komplett laptop árához...

Az lenne a kérdésem, hogy a DELL laptopokba spéci alkartészek kellenek,
vagy csak elegendő ha Intel Mobile Pentium-M és Kingston feliratokat keresek
merthogy így a piacon a fentinek fele az ár....
Kösz a segítséget

(#1000) S.Feri válasza Gezzaba (#999) üzenetére


S.Feri
őstag

Keresd meg a többit is. Találsz itt a ph-n is.

De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.