Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#27001) Emphus


Emphus
csendes tag

Kedves Mindenki,

Egy Dell Inspiron N5110-es laptop gazdájaként keresek a következő kérdésre választ. Átnyálaztam a Google találati listát is, így már valamit tájékozódtam, meg olvastam részben ezt a témát is, ám nem baj, hogyha még plusz infóhoz jutok. ;)

Kérdés: Szeretnék egy 64-120 GB-os SSD-t szerezni a laptopba. Ezzel kapcsolatban várnék javaslatokat is, de legfőképpen az a nagy talány, hogy belefér-e? Mivel még garis, nyilván szervizben csináltatnám, velük, de előbb tudni szeretném, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni. Szóval van-e szabad csatlakozófelület (SATA 2, 3?), illetve fizikailag belefér-e a cucc?

A laptop konfigurációja: Szép kis i7-.es Intel proci (wrumm-wrumm), 8 giga jóféle RAM, 750 GB HDD, továbbá van benne egy Nvidia GeForce GT 525 M, meg a sok apróság, stb. Nyilván most nem a részletek az érdekesek, hanem ezek mérete és elrendezése.

Bónusz kérdés: ugyan ehhez a laptophoz billentyűzetvilágítás valamilyen formában?

Előre is köszöntem szépen. :)

(#27002) BigBlackDog válasza Emphus (#27001) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ahova notebookwinyó befér, oda ssd is befér. Sata2-3 ilyen szempontból nem kérdés, működni biztosan fog, max lassabb lesz.

Bónusz válasz: TP féle világításra (webkamera mellett beépített fényforrás) szvsz esély nincs, ha csak nem akarsz fúrni-faragni. Háttér világításos billentyűzet, ha jól látom, gyárilag van némelyik típusba beépítve talán (bár lehet, csak utángyártott van), így ez járhatóbb út. Hivatalos úton maradva, szervizben érdeklődnék az elérhetőségéről (mondjuk találtam egyet-ketőt alibaba.com-on is). Legegyszerűbb verzió az usb-s felxis világítás, de gondolom nem erre gondoltál :) .

[ Szerkesztve ]

(#27003) Emphus válasza BigBlackDog (#27002) üzenetére


Emphus
csendes tag

Ó, köszönöm szépen a választ.
Ami az SSD-t illeti nem a HDD helyére, hanem mellé (alá/arrébb/közelebb/felé/jobbra/balra) szeretném berakatni. Ezért vetődött fel bennem a kérdés, hogy befér-e. Nyilván az oké, hogyha kiszedetem a HDD-t, akkor befér, de nem ez a cél. :) - a kérdés, hogy akkor ezek szerint van bővítési lehetőség ebben a konfigban, lehet bele rakni pluszt?
(A Sata 2, 3 azért kérdés, mert a kettes csatlakozós SSD-k nyilván picit lassabbak és olcsóbbak, és akkor nem veszek 500/600 MB/sec-eseket sokárért, ha az alaplapon nincs Sata 3.)

A bónusz választ is köszi. Az USB-s világítás sem rossz egyébként, és óccsóért van, ami sem elhanyagolható szempont. Gondolom egy megfelelő háttér világításos billentyűzet ennek többszöröse lenne, szóval lehet ez lesz a járható út.

(#27004) BigBlackDog válasza Emphus (#27003) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Előfordulhat, hogy van második sata port, esetleg msata, de sajnos annyira nem ismerem azt a gépet. Végső esetben optika helyére lehet berakni egy átalakító kerettel.

(#27005) nkmedve válasza Emphus (#27003) üzenetére


nkmedve
őstag

Semmilyen mostanában kapható laptopba nem lehet "csak úgy" beszerelni SSDt vagy HDDt ha nincs erre megfelelő hely kialakitva (általában nagyon ki van bennük centizve a hely, és csatlakozók sincsenek pluszban). A tiédbe vagy a mostani HDD vagy az optikai meghajtó helyére lehet, ez a két SATA csatlakozása van. Néhány modellnél van lehetőség mSATA meghajtó beépitésére, de a tiedben nem hiszem hogy lenne ilyen.

Gyakorlatban sok különbség nincs SATA2 és SATA3 között, még ha a meghajtó ki is tudja használni, teszteken kivül nem sok jelentősége van.

(#27006) Diokhan


Diokhan
addikt

Sziasztok.
Viszonylag laikusként kérdezem, mivel eddig cvsak asztali PC-khez volt szerencsém, de most van egy DELL latitude D620-asom.

Lehet ebben a típusban videokártyát bővíteni?

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#27007) SzaboZE válasza Diokhan (#27006) üzenetére


SzaboZE
addikt

Nem lehet, alaplapi kártya van benne.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#27008) kk831228 válasza Emphus (#27003) üzenetére


kk831228
addikt

Nem tudsz,csak a hdd helyére vagy a dvd helyére ssd-t rakni!ráadásul valószínű hogy a dvd helyén sem jó mert nem biztos hogy működik rendszer meghajtóként!ebben mondjuk nem vagyok biztos csak olvastam valami ilyesmit! A leg biztosabb a gyàri winyó helyére, a gyárit meg a dvd helyére! Akkor már csak a hűtés a kérdéses!

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#27009) Diokhan válasza SzaboZE (#27007) üzenetére


Diokhan
addikt

Köszönöm szépen!

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#27010) kiskaktusz válasza Emphus (#27003) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Csak akkor van értelme cserélni, ha a HDD helyére szereled az SSD-t, mert ha csak az ODD helyére rakod kerettel, akkor nem lesz BOOTolható a háttértár, tehát rendszert sem tudsz rá telepíteni, vagy ha megoldottad egy PCben, nem tudsz róla rendszert booltolni.. Aki ssdre akar bővíteni, az a hdd helyére teszi, mert csak így tud gyorsítani a rendszeren, a winyót meg berakják általában egy caddybe és megy az ODD helyére háttértárnak..

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#27011) soldi3r válasza kiskaktusz (#27010) üzenetére


soldi3r
veterán

miért nem tudsz róla bootolni?

E30 (oo=[][]=oo)

(#27012) Blaise7


Blaise7
tag

Sziasztok!

Dell Vostro 3360-as géphez keresek webcam és ujjlenyomat olvasó drivert Windows 7-hez, de eddig nem jártam sikerrel. Valaki tud segíteni?

[ Szerkesztve ]

(#27013) premete válasza Blaise7 (#27012) üzenetére


premete
veterán

Webcam driver automatikusan települ windows 7 alatt, a fingerprint drver pedig ott van a dell letöltési oldalon.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#27014) kiskaktusz válasza soldi3r (#27011) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Akik upgrade-elni akartak SSDre, ezt tapasztalták. A pontos okát nem tudom, nem is olvastam utána...

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#27015) vilmaboy válasza Blaise7 (#27012) üzenetére


vilmaboy
őstag

3350-re én is szívtam vele. Nem csak a driver kell az ujlenyomatolvasóhoz, hanem egy szoftver is, amit meg ne kérdezz miért leszedtek a support oldalról és nem is lesz fent elvileg többé. Én felhívtam a 80/016-154 ügyfélszolgálatot és ők küldtek nekem egy szoftver install cd-t... Azóta működik rendesen. Sajna a szoftver neve sem ugrik be. Odahaza van... Ha nem jutsz dűlőre vele, akkor keress meg priviben.

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#27016) Emphus


Emphus
csendes tag

Köszönöm szépen Mindenkinek a választ, így már teljesen világos. Érdemes volt kérdezni. ;)

Akkor az irányvonal megvan, ezer hálám. :)

(#27017) Blaise7 válasza premete (#27013) üzenetére


Blaise7
tag

Valami nem stimmel nálam a driverekkel Windows 7 alatt. Letöltöttem a Dell Webcam programot és nem tudok vele semmit kezdeni, mert azt írja, hogy No supported driver detected. A touchpaddel sem tudok görgetni és a finger print driverrel sem kezd semmit.
Mi lehet a hiba?

(#27018) premete válasza Blaise7 (#27017) üzenetére


premete
veterán

Arra az op.rendszerre valót próbálsz, mint ami a gépen van?

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#27019) Blaise7 válasza premete (#27018) üzenetére


Blaise7
tag

Igen.

(#27020) premete válasza Blaise7 (#27019) üzenetére


premete
veterán

Windows-zal vetted a laptopot? Mert ha nem, akkor le lehet tiltva biosban minden windows driver.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#27021) Blaise7 válasza premete (#27020) üzenetére


Blaise7
tag

Nem, Ubuntu volt rajta alapból.

(#27022) Siera


Siera
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Dell D410es noti, amihez egy HP mogo PC CARD PCMCIA egeret szeretnék használni.
Az egér tökéletesen működik, a baj viszont az,hogy a gép nem tölti (nem kap áramot az egér.

A dell honlapjáról letölthető Texas Instruments driver fenn van.
(A PCI modem driver nincs fent, mert ilyet nem találtam.)

Remélem tudtok segíteni. :R

(#27023) SzaboZE válasza Siera (#27022) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az egér biztosan működik nem HP gépekkel is?

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#27024) Siera


Siera
senior tag

Szerintem igen.
Bluetoothon csatlakozik, és tudtam is használni, csak lemerült.
Áramot nem kap a PCMCIA lyukon keresztül,ahol tölthetném magát.
Az baj, ha BIOSban nem látom a PCMCIA-t az onboard devicesnél?

(#27025) Tim82 válasza SzaboZE (#27023) üzenetére


Tim82
nagyúr

Igen, én is használtam Thinkpad T60-hoz egy ilyet. Bármilyen BT-s notival működik (szerintem tablettel is, de azt nem próbáltam). Egyedül az akkutöltés módja és a forma az, ami különleges, amúgy szabványos BT egérről van szó.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#27026) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok!

D630-ban XP alól feltelepítettem (már kb 2 éve) egy ujjlenyomat kezelő programot, amivel be is állítottam a gép jelszavát, és hogy indításnál (még a BIOS töltésekor) kérjen ujjlenyomatot, vagy jelszót. Működik is rendesen. De már gyakorlatilag mindig Linux (ubuntu) van a gépen és az alól nem tudom kezelni a Bios jelszót, ujjlenyomatot. A BIOS-ban sem tudom átállítani, mert nem fogadja el a jelszót. Mutatja, hogy USER jelszó aktív, de változtatni nem engedi. Viszont XP alól meg simán tudom törölni, változtatni, meg új ujjlenyomatot is hozzáadni.
A kérdés, hogy van e Linux alternatívája az XP-s proginak? (Dell oldaláról töltöttem le de most még a program neve sem jut eszembe, mert az XP egy másik wincsin van, ami simán boot-ol a Caddy-böl :)

SSD Caddy-ba rakásához annyit hozzátennék, hogy a gép érzékeli az optika helyén lévő wincsit, és fel is ajánlja inditáskor (F12)
De! azon nincs ACHI mód, csak ata. Így legjobb, ha eleve abban telepited a wint.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#27027) soldi3r válasza kiskaktusz (#27014) üzenetére


soldi3r
veterán

szerintem ők valamit benéztek

E30 (oo=[][]=oo)

(#27028) Notebook2012


Notebook2012
tag

Sziasztok!

Segítsetek kérlek, mert telepítenék ügyfélnek időre egy noteszt.
A notebook típusa Dell Latitude 5520 és az ismeretlen eszköz a "háttértárvezérlő". Ez elvileg a fizikális merevlemezvédelem, de egyszerűen nem találom....

(#27029) Notebook2012 válasza Notebook2012 (#27028) üzenetére


Notebook2012
tag

Valószínűleg a memóriakártya olvasó, legalább is most az Aida64-el arra jutottam.

(#27030) Notebook2012 válasza Notebook2012 (#27028) üzenetére


Notebook2012
tag

O2Micro 0z600XXX - a googel beadta. Remélem egyszer megértem a Dell support logikáját, h mi alapján kategorizálják a driverket :F

[ Szerkesztve ]

(#27031) Siera válasza Siera (#27024) üzenetére


Siera
senior tag

Valakinek valami ötlete, hogy a Dell latitude d410 mért nem ad le áramot(, és ezáltal mért nem tölti a Hp mogo egeret)? :F

(#27032) hzsolti94


hzsolti94
csendes tag

Sziasztok! Egy Dell Inspiron 5520 megvételén gondolkozom. i5 procival, AMD Radeon 7670M 1Gb RAM vidikarival, 4Gb RAMmal. Milyen tapasztalatok vannak a géppel kapcsolatban? Esetleg hasonló ár/tudás kategóriában tudtok ennél jobbat mondani? Előre is köszi!

(#27033) B-L-A-C-K válasza hzsolti94 (#27032) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

7520 "kicsit" drágább, de az minőségben és teljesítményben is veri, én biztos azt venném ha már Dell-t akarsz.

(#27034) SzaboZE válasza Siera (#27031) üzenetére


SzaboZE
addikt

Erre szerintem senki nem fogja tudni a választ. Az egeret másik noti tölti?

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#27035) SzaboZE válasza B-L-A-C-K (#27033) üzenetére


SzaboZE
addikt

Meg jóval nagyobb is ;)

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#27036) SzaboZE válasza hzsolti94 (#27032) üzenetére


SzaboZE
addikt

Mivel elég rövid ideje lehet kapni, ezért tapasztalat nem nagyon van róla. A belseje komolyodott valamit, reméljük a hűtéssel se lesz gondja.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#27037) odrif válasza hzsolti94 (#27032) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Ha és amennyiben javasolhatok és a helyedben a Vostro, Latitude családot keresném! :K

20 éve a Prohardveren

(#27038) B-L-A-C-K válasza SzaboZE (#27035) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Miért is lenne nagyobb :F

Dell Inspiron 5520 15,6"
Dell Inspiron 7520 15,6"

A 7720-as a nagyobb...

Amúgy volt alkalmam egy 2-3 órára a 7520-ast tüzetesebben átnézni és nagyot csalódtam benne pozitív értelembe, de már írtam róla egy másik helyen:

Na végre most volt/van alkalmam megnézegetni, és kipróbálni egy új inspiront, jelen esetben egy 7520-ast (i5/4GB/7730).

Hatalmas csalódás az egész, persze pozitív értelemben. Ez a hálós fém burkolat nagyon jó benyomást kelt, és jól is néz ki, a zsanérék ahogy látom acélból vannak, hihetetlen stabil, illetve a műanyagok használata se a leggagyibb. Hűtésről, az eddigi fél óra tapasztalat alapján is jót tudok mondani, netezés, beállítások közbe nagyon minimális, szinte semmi hangja nincs.
Na de hogy ne csak dicsérjem el kell mondanom, hogy ami nem tetszik az a billentyűzet, numerikus-t lazán rálökhettek volna, és így első benyomásra nem is találnék kivetni valót.

Minimális első benyomás alapján is azt kell hogy mondjam, Y570-es közel sincs ilyen minőségű. Persze nem egy Latutitude, de nem is egy kategóriába sorolandó.

Kicsit féltem ettől az új típustól míg nem láttam, nem akartam elhinni így ráncba szedték, de valóban így van...:)

[ Szerkesztve ]

(#27039) hzsolti94 válasza B-L-A-C-K (#27038) üzenetére


hzsolti94
csendes tag

Köszi, akkor úgy tűnik a 7520 lesz a nyerő.
A vostro már drágább lenne több mint egy 10essel kb, és kicsit kevesebbet is tud. A latitude meg mégdrágább, igaz abból a 15.6 os már full hd.. azért köszi!

(#27040) B-L-A-C-K válasza hzsolti94 (#27039) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

A vostro minőségben jobb, de ha játékra lesz akkor az kevés hozzá. Amúgy ha nem kell játékra Latitude-t választanám 180 körül már Full HD-sat kapsz. Viszont ha komolyan gondolod a játékot akkor meg 240 körül már a 7520-anál is komolyabb teljesítményű Lenovo Y580-ast veszel, amibe GTX660M vga van. De ha 190 ezer körül keresel, és játékra kell akkor most szerintem verhetetlen ez 7520-as...

(#27041) SF.Drake


SF.Drake
csendes tag

Sziasztok.
Szemezgetek 1 eladó sorba került Dell N5110-el.
Mivel nem nagyon vagyok tisztába ezzel a laptoppal kapcsolatban, véleményeteket kérem.

(#27042) premete válasza SF.Drake (#27041) üzenetére


premete
veterán

Erősen felejtős darab, Delleknek a legalja.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#27043) B-L-A-C-K válasza SF.Drake (#27041) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Adom az előttem szóló véleményét, gyenge minőség, hullámzó billentyűzet, az egyik legrosszabban sikerült széria az összes notik közül márkától függetlenül.

(#27044) odrif válasza B-L-A-C-K (#27043) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

+1

20 éve a Prohardveren

(#27045) oncsi


oncsi
őstag

Uraim, most kellene egy kis segítség.

Pár napja írtam, hogy régóta használok Dell security programot XP-n de költöznék Linux alá, és kellene az
alternatívája. Abból állitottam be a gép jelszavát, meg az ujjlenyomatot. Ez készített (vagy ezt a BIOS
tartalmazza?) Pre BIOS beállítást (Bios töltés közben bekéri az azonosítókat) Ha ok, akkor megy tovább
a boot választó pontra (F12)
Most a költözés végén meg elveszett a program. Nem tudom mi volt a neve, és 2. napja keresem de semmi.
Neve: kb. Dell Security Manager, vagy ilyesmi, de ilyen néven nem ezt a progit találom. Igy most nem tudom megváltoztatni a jelszót, és az ujlenyomatokat (3 van benne tárolva, de mégegy kellene. Már visszatettem az XP-t egy másik wincsire, hogy
tudjak állitani ha szükséges, most már csak a program kellene hozzá

Ötletekket is fogadok

Köszönöm előre is.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#27046) SF.Drake válasza B-L-A-C-K (#27043) üzenetére


SF.Drake
csendes tag

Akkor erősen felejtős.
Hardveraprón keresgéltem és ott találtam 1 elég erős konfiggal, de akkor ezt az ötletet dobtam.
Olvastam a pozitív véleményed az 5720-al kapcsolatban, megéri beruházni?
Vagy esetleg a gyengébb 5520-as, általános használatra? (photoshop,újabb játékok)
3 év gari, elég kecsegtető, illetve a magyar szervíz.
Illetve a Dell ajánlod, vagy a hasonló paraméterekkel rendelkező Lenovo Z580-at?

(#27047) vilmaboy válasza oncsi (#27045) üzenetére


vilmaboy
őstag

Az ujlenyomatot egy külön szoftver kezeli, aminek a neve elnézést, de nem jut eszembe. Sajnos kb fél éve levették a support oldalakról. hogy miért nem tudom. Én úgy jutottam hozzá, hogy felhívtam a dell 80-as számát és ők elküldték nekem postán. Azt viszont hogy jó e linux alá, még nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#27048) kiskaktusz válasza SF.Drake (#27046) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Jók a lenovók is, de a dell garanciáját nem cserélném le semmire. :) Nem mintha elromlana minden gépük, de ha...

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#27049) vilmaboy válasza SF.Drake (#27046) üzenetére


vilmaboy
őstag

Én is a dell garanciáját részesíteném előnyben. Szerintem a gyengébbik konfighoz ha teszel egy ssd-t, akkor az in megfelelő lesz. Bár ssd nélkül is jó.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#27050) foxxmotor válasza SF.Drake (#27046) üzenetére


foxxmotor
tag

Nekem például N5110 -em van és teljesen megvagyok vele elégedve. A billenttyűzet remek, a touchpad remek... Kíváncsi lennék, hogy azok közül akik itt feljebb most szidták, hányan birtokoltak ilyen készüléket. Tény létezik ennél jobb minőségű dell is (Pl vorsto és latitude család), de mindent az árához kell nézni. És ár érték arányba szerintem igen jó kis gép. Nekem core i7 -es proci van bent és a szóbeszéddel ellentétben nekem nem melegszik túl a gép, akkor se ha hajtom és akkor se ha még a videókarit is megtuningolom kicsit. És mindezt úgy, hogy a gép másfél éves és még sose volt kiportalanítva.
Ezzel az erős konfiggal energiagazdaságos módban, ha a suliban jegyzetelek rajte és folyamatosan megy a wifi, meg sokszor a böngésző, akkor is kibír a gyári 6 cellás akkuról 4 és fél órát!!! Ja és az akku elhasználódása így másfél év után 0%!!! pedig én gyakran szoktam akkuról használni.
Szóval én úgy állítom, hogy ez egy jó ár érték arányú gép, hogy a birtokomba van, nem pedig a szomszéd haverjának a volt úszómesterének a nagypapája válltig állítja, hogy ez egy rossz gép. És nekem ez kb 30. laptopom. Szervizelek is laptopokat... egyszóval megfordult már pár gép a kezem között.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.