2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Mercis kalandok - A könyv

Csak erős idegzetű autómániásoknak és szerelőknek!

[ ÚJ TESZT ]

Mercis kalandok - Második rész

Ahogy az előző oldalon említettem, az autó megvásárlásának körülményeit szeretném leírni. Bár ez bőven benne van az előszóban, de a blogsorozat eredetiségét szeretném így megőrizni.

Na hát ezen sok beszélnivaló nincs, mert aki már vett, vagy keresett használt autót, az is bejárhatta ezeket a köröket.

Én is és faterom is lestük a Használtautót, a Jófogást, a Facebookot, a Jóautokat és hasonlókat. Nos az előzménye az egésznek, hogy nagyjából 10 év C Merci birtoklás után, egyszerűen meguntam a C-t, és nagyobbat akartam. Az E-CLASS pedig mindig is vonzott.

Persze egy W212- es mégjobban tetszene.

Igazából már hetek óta nézelődtünk, és mivel ismerjük a típust, így sok telefonhívás után inkább némelyiket meg sem néztük. Pontosan tudtuk mire számítsunk. Sajnos nem csak az eladó autók szoktak elképesztő állapotban lenni (és ez nem csak a rozsdára vonatkozik), hanem a tulajdonos is elég „érdekes” lény.

De az autót, amit megvettem, végül a híres és hírhedt, jobb napokat is látott Fővárosi Autópiacon hirdette meg egy kereskedő. Na hát nézzük meg, mit vesztünk vele. A meghirdetett ár 388.000 forint volt. Sokat ne várjunk érte.

Odaértünk a megbeszélt időben, ott volt a kereskedő, körbenéztük, beindítottuk, a szokásos dolgok. Elég kaotikus volt a helyzet, két vacak kulcs, amiket inkább a kukába dobnék, kicsit viharvert karosszéria és elképesztő kosz és tele minden vacakkal. De nézzük a jó oldalát. A motor pöcc-röff... A klíma működik, a váltó, ami 5 sebességes, elektromos vezérlésű automata, kiváló. Szinte minden extra kiválóan működik, egyedül a szokásos tetőablak probléma. Az külön téma lesz. Úgy volt, hogy felpolírozzák az autót, mert javítottak a kasznin, de az idő nem engedte. Ezért a kereskedő mondta, ha akkor és ott elvisszük, úgy 370 000 forint. Kezet ráztunk rá, és indult is a kaland.

Megírtuk a szokásos papírokat, és elindultunk vele haza. A szokásos dolgok jönnek. Üzemanyag benne nyilván annyi, amivel éppen az első kútig eljut az ember. Egy taxist kérdeztünk meg, hol van erre benzinkút, mosolyogva kérdezte nagyon SOS? Igen mondtuk, persze segített, jó fej volt. Na a kúton rögtön prémium gázolajat kapott CDi révén, és nekiálltunk, nézzük már meg a keréknyomást, jött a kutas srác segíteni. Hát 1 bártól 1,3-ig terjedtek a kerekek. Mondanom sem kell, 1-2 centit simán emelkedett az autó, és rögtön simábban ment.

Aztán elindultam vele haza...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.