2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Xiaomi Mi Hybrid Pro HD

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kellemes darab, de a kábellel lesznek még problémák, a hangzásban pedig (nekem) kevés a basszus.

[ ÚJ TESZT ]

Miután az előző headsetem feladta szolgálatot, így elkezdtem kutatni az internetet egy újabb fejhallgató után. Mivel a Xiaomi (sáómi) márka névről elég pozitív dolgokat hallottam így úgy döntöttem hogy vásárolok egy Xiaomi Hybrid Pro HD-t. Aliexpressről rendeltem is egyet 24 dollárért (6200 Ft volt a vége) ami a héten meg is érkezett.

Felépítés:

Szép dizájnos dobozkában érkezett. A headsethez járt még 3 pár gumi (ami tényleg szuper mert mindenki saját kényelme szerint cserélheti), valamint tartó tasak is jár hozzá.

A másik pozitív dolog a háromgombos kezelőfelület, ami sok headsetből folyton kimarad. Itt a felvevőgombon még a hangerőt is tudjuk szabályozni, ami valóban kényelmes, mert nem kell folyton a zsebünkbe nyúlni, ha akarunk adni egy kis kakaót a hallgatott zenékre.

Ami kicsit számomra negatív a csatlakozó illetve a kábel minősége, ami "igazi kínai minőségre" sikeredett.
Úgy gondoltam, hogy egy középkategóriás earphone-ba egy keményebb kevláros kábelt építenek bele, de nem. Vigyázni kell rá, főleg a jack csatlakozónál, mivel zsebben hordva szerintem elég hamar meg fog törni a nyaka. Én szívem szerint nem is terveztem volna kerek kábellel, hanem lapossal mert annak sokkal jobba a strapa bíró képessége (szerintem).

Hangzás:

Ha osztályoznom kellene 10-es skálán a hangzását akkor én 6 és 7 közé tenném. Számomra nagyon kevés a basszus. A közép és magas tartományban kiválóan szól, ott nincs kifogásom. De lehet, hogy ezt a fülest klasszikusabb zenékre tervezték, mert mikor jazzt hallgatok, akkor nagyon szépen tisztán szól. Viszont ha metált vagy elektronikus zenét, akkor iszonyúan hiányoznak a mélyebb tónusok.
Az EQ mindenesetre tudott segíteni a mélyek az emelésével és élvezhetőbbé tette a basszust.

Összegzés:

Kezdésnek ez a füles nem rossz, de ha picit javítanának a kábel minőségén illetve több mély lenne, akkor tényleg maximális pontszámot tudnék adni a termékre. Így csak nekem 10/6 pontot ér.

Várom a ti véleményeiteket!

Azóta történt

  • I love China!

    Kereskedelmi háború Kínával ide vagy oda, itt egy távolkeleti GTX 1050 Ti Mini OC videókártya tesztje!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.