2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 10 telepítése és szépítése

Idegesítő túl nagy letisztultság. Hová lettek a widgetek? Miért fehérek a fejlécek? Varázsoljuk szebbé!

[ ÚJ TESZT ]

Ablakok és színek

Ennyit a telepítésről, vágjunk bele a lecsóba. Telepítés után a fenti kép fogad minket, igaz más háttérrel és magyar nyelvvel, de mivel nem csináltam a saját rendszeremről képet, így másét kell, hogy használjam.

Ide kattintva letölthető a programcsomagamire következőkben szükségünk lesz.

Alapból ez fogad minket, ha az asztal helyi menüjében a Személyre szabásra kattintunk.
de itt is tudunk színt beállítani, mégpedig ha oldalt kiválasztjuk a megfelelő menüpontot. Itt annyi dolgunk van, hogy lentebb görgetünk és bekapcsoljuk a szín megjelenítését a Tálcán és a Start menüben.

A programcsomagban található egy Winsetupcolors mappa, azt bontsuk ki egy tetszőleges helyre, esetemben a C meghajtó gyökérkönyvtárába történt és Winaero néven, de ez tetszőlegesen variálható.

Első lépésként cseréljük ki az új Win10-es személyreszabási menüt, a régire. Ehez nyissuk meg a personalization10-t.

Amikor megnyílt néhány esetben nem magyar, de a bal alsó sarokban, a beállításoknál(Options) megadhatjuk a magyar nyelvet és egyúttal tegyük be a az asztali helyi menübe a Személyre szabás helyére az Integrate With desktop Context menu gombra kattintva.

Itt a témák alatt kattintsunk rá a Get Colored title bars -ra és lőn, színesek lettek a fejlécek. A színeket pedig a régi Windows-hoz hasonlóan tudjuk igazítani az egyel lentebb lévő sor Szín menüpontjában.

Ugyan ebben a mappában, ahol ez a program található, van még egy másik is, WinAeroTweaker, amiben még sok dolgot testre tudunk szabni. Akinek van egy kis angol tudása, könnyen tudja használni, de több ismertető is van hozzá a neten.

Nekem pl. ez nagyon tetszik. Igazából a Windows véleményindexet láthatjuk magunk előtt, ami a Windows 8.1 óta hiányzik. Egyetlen bajom vele, hogy csak a legalacsonyabb pontszámot írja ki.

Igaz olyan sosem lesz, mint a jól bevált Win7, de még gyenge gépeken is jobban fut, mint egy 7-es.

Mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy lehet még ennél is jobb? Mert lehet!

Hiányzik nektek is az Aero elnevezésű valami, amitől átlátszóak voltak a fejlécek a Vistában és a 7-ben is? Mert nekem igen, de még most, Augusztus 4-én nincs hozzá teljesen stabil megoldás.
Tettem a programcsomagba egy olyan programot is aminek AG+V1.3.1.exe a neve. A telepítése egyszerű, egy dolgot kell elvégeznünk, a telepítő egyik oldalán a pipát vegyük ki, ahogyan a kép is mutatja

Nekem valamiért a Firefox böngésző megnyitása után néha kikapcsol, ezért is mondtam, hogy nincs hozzá teljesen stabil megoldás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.