2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

WebDAV szerver ZyXEL NSA320S-re

Érd el távolról a NAS-odon elhelyezett fájlokat a világ bármely pontjáról, biztonságosan és gyorsan, mobilról is!

[ ÚJ TESZT ]

Témázgatás, testreszabás

Hát, tulajdonképpen kész van maga a távoli elérés, most már a biztonság sem kérdés, na de gondolom többen nem erre a puritán megjelenésre számítottatok, pláne az első oldalon látható képernyőfotó után. Az a jó a dologban, hogy nagyon könnyen testre szabható a dolog, sőt akár CSS stílusok befogadására is képes az Apache.
Például, ha kicseréljük a httpd.conf-ban az Options Indexes FollowSymLinks MultiViews-et erre:

Options +Indexes +FollowSymLinks +MultiViews
IndexOptions -IconsAreLinks NameWidth=* FancyIndexing SuppressLastModified FoldersFirst
IndexOrderDefault Ascending Name
, akkor máris jobban fog kinézni a dolog. De még ez sem igazán hasonlít a képen látottra. A jó hír az, hogy nem kell a CSS-sel, HTML-lel és a .htaccess fájlokkal bajlódnunk, mivel a képen látható stílus az Apaxy. Ez szerintem nagyon fel tudja dobni a WebDAV szervert, szóval segítek a telepítésében, ami egyébként nagyon egyszerű.

Tehát első lépésként töröljük ki az Options Indexes FollowSymLinks MultiViews-t, vagy a másikat. A lényeg, hogy ne legyen ott semmi, ami Options és Index-re vonatkozik.

Ezután szedjük le ezt, csomagoljuk ki és módosítsuk első körben a htaccess.txt-t (a ZIP gyökerében találod). Méghozzá az összes theme/... -t cseréljük le /theme/...-re. (Ezt Notepad++-szal például nagyon gyorsan el lehet intézni.) Erre azért van szükség, mert alapesetben, például ha a /music mappában vagyunk, akkor a /music/theme alatt fogja keresni a fájljait.

Ha ez megvan, akkor szimplán mozgassuk át a zip/Apaxy-master/apaxy mappában lévő fájlokat és mappákat a WebDAV szerver gyökerébe (esetemben ez a /i-data/md0/public/webdav mappa), majd nevezzük át a htaccess.txt-ket .htaccess-re. (Figyelj arra, hogy a /theme mappában is van egy!)

Ha mindent jól csináltunk, akkor már bent is van az Apaxy. Ha nem így lenne, egy Ctrl+F5 billentyű után meg kell jelenjen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.