2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Vizsgaidőszak

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Túlestem életem első vizsgaidőszakán. Végre vége. Nem, ez már nem a jó öreg középsuli...

[ ÚJ TESZT ]

Túlestem életem első vizsgaidőszakán. Végre vége. Nem, ez már nem a jó öreg középsuli , itt valóban produkálni kell valamit. Néha többet is mint gondoltam. Röviden azért leírom nektek, hogy is zajlott le.

Ha esetleg valaki nem kíváncsi rá akkor van egy „vissza” gomb a böngészőn, használja bátran nem derül ki hogy erre járt.

Akik viszont maradnak, azokkal megosztom az elmúlt pár hét eseményeit.


A főiskola ahol elkövettem ezeket a dolgokat nem más mint a :
Budapesti Műszaki Főiskola – Neumann János Informatikai Kara

Elsősként kimondottam tetszik a suli, a tárgyak az emberek meg minden.
OFF:
Emberek. Na jó azért mégsem mindenkit. Mivel sok itt a vérbeli kocka, és én annyira nem vagyok vevő a 24/7 számítógép témához.( tudom azt gondoljátok: „persze persze mondjad te kis blogger kocka”).
/ OFF


Szóval a tanév eleje meglepően jól indult. (80-90%os zh-k). valószínű hogy itt romlottak el a dolgok. Ugyanis elbíztam magam, gondoltam, na ez a nagy fősuli? Simán teljesítem.
Aztán következtek a második adag zh-k. itt már nem magaslottam ki, mivel az volt a taktikám hogy az első jól sikerült a második tök mindegy hogy sikerül meg van az 50% ami kell a folytatáshoz.

Ám amikor elérkeztem az első vizsgához, ami történetesen analízis volt, nagyon pofára estem. Ugyanis ide más valós tudásra lett volna szükség, ami volt csak kevés. Így egyből megbuktam. Így egyből elért a kudarc szele. (fú micsoda szóvirág ) A következő vizsgára már úgy éreztem 100%osan felkészültem. Hát nem, inkább csak 50%osan de szerencsére meg lett.

Diszkrét matekból szerencsére nem volt probléma elsőre meglett a 3as. Ez a leghálásabb tárgy.

Következett a Kakaó, amiből az aláírás szerzése is emberfeletti teljesítmény volt.
Azok, akik nem tudnák mi a brokkoli az a kakaó. Azoknak elmondom. Igazából valamiféle programozás alapjai elméleti böszmeség. Neve az Adatstruktúrák, algoritmusok, objektumok c. tárgy kezdőbetűinek kiegészítése adja. AAO+2K=KAKAO.
Szóval a tárgy, amit tudom hogy tudok és mégis mindkétszer megbuktam belőle. Tudom, hogy tudom az anyagot, de a tanár úr osztályozási módszere a világhírű megb@szlak metódus alapján alapul, és így képes kimagaslóan magas bukási arányt fenntartani. GRATULÁLOK. Szóval ez nem sikerült. Majd legközelebb.

Közgazdaságtan. Egy tárgy, amit sohasem fogok értékelni, és sohasem fogom megérteni minek kell egy mérnök informatikusnak ilyet tanulnia. No mind1. Legyen. Első vizsga meghasaltam. Mondom magamnak ez az eredménye hogy nem jártál előadásra. Szerencsére a második vizsgára pont jó dolgok voltak a puskámon így sikeresen megszereztem a kettesem.

Nem véletlenül hagytam a végére a Villamosságtant. Egy tárgy ami tanulható, mégsem tettem azt. Bár erre rájöttem, hogy szarvashiba volt. Mivel egy héttel a vizsga előtt rájöttem hogy semmit sem tudok. SEMMIT. Szörnyű érzés uralkodott el rajtam. Neki is estem bepótolni
a hiányt. De az idő nem volt elég hogy elsajátítsak 300oldalnyi tömény tudást. Így esett meg hogy ebből a tárgyból sem sikerült másodjára sem a kettest megszereznem.


KONKLÚZIÓ:
9 tárgyból 9 aláírva
5 vizsgából 10próbából 3 sikerült ----- csúfos vereség.
28 kreditből 22.
A NEPTUN NEM A BARÁTOD

A lényeg hogy itt tanulni kell, a saját érdekünkben. Szolgáljon eme írás intő példának a leendő elsősök előtt. Nemcsak a NIK-en, hanem mindenütt.
Aki meg ugyanezeket átélte az meg jót kuncoghat a markába.


Végül kérek mindenkit aki csak flamelni akar az ne írjon hanem használja a fentebb említett vissza gombocskát. Kösz.

Aki viszont építő jellegűt ír azt szívesen várom. Tapasztalatok Tanácsok bármit.

Ennyit mára megyek, köszi hogy elolvastad az irományom.

-- SLY --

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.