2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 5 – a jóképű terminátor

Az első szenzorszigetes survivor telefon érdekes, de van benne ráció és összességében egész jó a végeredmény.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Ulefone Armor 5 két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és egy microSD kombinációban használható. A két SIM dual standby módon működik, vagyis ha az egyiken beszélünk, akkor a másik lelép a hálózatról. Adott a teljes hazai frekvenciatámogatás, így a B20-as 800 MHz-es LTE sávot is ismeri a telefon természetesen. A beszélgetési hangminőség tiszta és jó hangerejű a vonal mindkét oldalán.

A kétcsatornás Wi-Fi modem elég erős, távolabbról is kiváló jel vételt mutatott, az adatátvitel nem szakadozott. A Bluetooth kapcsolattal sem volt gond, az Amazfit Bip órámmal remekül megértették egymást. A GPS kültéren rendkívül gyorsan talál jelet és azt az iGO Navigation használata során nem dobta el. Szenzorokból is remek a felhozatal, van NFC és Android Pay támogatás is, így a megfelelő helyeken akár a mobillal is fizethetünk. Fontos azonban megjegyezném, hogy Android Pay nincs Magyarországon és kizárólag néhány banknál érhető el az NFC-s fizetés saját appal!

Az éltető energia forrását a csinos hátlap alatt megbúvó, 5000 mAh kapacitású, lítium-ion akkumulátor szolgáltatja. Az én használati szokásaimmal 6 óra 13 perc kijelzőidővel, 46 óra 42 perc működési idővel merült 20%-ra. Kétórányi YouTube videónézés alatt 18%-ot csökkent a töltöttség. Az eredmény csalódást keltő, a két napos üzemidőnél láttunk már jobbat Helio P23-as lapkával szerelt telefontól.

A feltöltéshez 20-ról 100%-ra – a saját töltőjét használva – 166 percre volt szükség. Érdemes beszerezni egy vezeték nélküli töltőpadot, mivel a 10 wattos, vezetékmentes Qi gyorstöltés is támogatott. Sajnos a BlitzWolf Qi töltőm még nem érkezett meg, így az USB portot lezáró gumival kétnaponta meg kellett birkóznom a töltő csatlakoztatásához.

Mit kapunk a pénzünkért?

Az Ulefone trendi páncélosa erős hardverrel, kiokosított, ámbár kissé optimalizálatlan szoftverrel, egész jó multimédiás csomaggal és még jobb adatkommunikációs felhozatallal büszkélkedő tri-proof okostelefon. A nem túl acélos üzemidő egy szoftverfrissítéssel remélhetőleg a későbbiekben orvosolható lesz.

Az Ulefone Armor 5 kék és fekete színben 190 USA dolláros áron vásárolható meg, ami 53 ezer forint. A Priority Line (PDM) szállítási mód ingyenes volt, ez magában foglalta a biztosítást is, ha a csomag sérülne, vagy elveszne, újraküldik nekünk. További költségek nem voltak, tehát vám- és ÁFA-mentesen megkaptam a csomagot 15 munkanap elteltével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.