2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Superlux HD660 a HD668B ellen

A Superlux két népszerű fejhallgatója járt nálam egy kis tesztelgetésre.

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió

A fejhallgatók kényelme hagy maga után némi kívánnivalót. A HD660 nekem túl nagy nyomóerőt produkált. Természetesen ha enyém lenne a füles, akkor ezen könnyen segíthetnék, de mivel csak tesztelésre járt nálam, ezért nem nyújthattam ki. A HD660 kicsit kisebb párnaátmérővel rendelkezik, mint a HD668B, ezért kicsit nehezebben fért be alá a fülem, de mikor sikerült jól felrakni, akkor nem nyomta a fülkagylómat. Mindkét párna anyaga műbőr, ami hosszabb hallgatás után befülled. Szerencsére mindkét típushoz beszerezhető bársony párna, ami sokat dob a komforton.

Az anyagminőség mindkét terméknél inkább átlagos, mint jó, viszont a HD660 ennek ellenére robusztus építésű, masszív, elnyűhetetlennek tűnő darab, de HD668B tartósságára sincs eddig panasz.

Végső összegző pontszámozást nem írok, mivel a teszt nem elég átfogó a zenei palettán, és elsősorban az én ízlésemet tükrözi. Ami viszont lényeges, és lejött a tesztből, hogy a méltán népszerű HD668B, amely idén a fórumon 200-250 darabos forgalmat produkált komoly kihívót kapott. Azonban érdemes megjegyezni, hogy ez a kihívó már 5 éve a piacon van, de a márka korábbi ismeretlensége nem tette lehetővé a szélesebb elterjedést.

A HD660 hangzása egyenletesebb, míg a HD668B populárisabb, kiemelős karakterű. A HD660 intimebb és nyugodtabb karakter, míg a HD668B bólogatósabb, lendületesebb.

Az én ízlésemnek jobban megfelel a HD660 hangzása, és a vizsgált számokkal számottevően jobban teljesített, mint a valamivel olcsóbb márkatársa. Tehát akinek nem jön be a HD668B karaktere, az most kaphat egy olyan alternatívát, amivel hosszú távon elégedett lehet.

Természetesen ezek a fejhallgatók nem a nagy gyártók felső kategóriája ellen indulnak csatába, de belépő kategóriás áron alsó/alsóközép kategóriás hangot nyújtanak, és kiemelkednek az ár/érték arányukkal.

Véleményem a saját ízlésemet fejezi ki, és magánvélemény.

Esetleges kérdéseket, hozzászólásokat örömmel várom.

2011. augusztus - schawo

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.