2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sok billentyű, meg még több...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Genius i220 billentyűzet és Prestigo PJ-MSL3W egér bemutató.

[ ÚJ TESZT ]

Egy igencsak kalamajkás webes vásárlás után ma megérkeztek az új jövevények szerény hajlékomba. A Genius nem régen mutatta be az i220-as Apple billentyűzetekre hajazó termékét és amint megláttam csak arra vártam, hogy nálunk (Szerbia) is megvásárolható legyen. A már 6 éves Neo KN-7102YU ( nem röhög :DDD ) billentyűzetem egyébként is várta már a cserét, hogy nyugodtan tudjon pihenni a szekrényem tetején.
A másik jövevény a sokak számára talán nem ismert Prestigio egere lett. A szintén 6 éves Genius NetSrcoll Mini+Traveller egerem az elmúlt néhány hétben kezdte megadni magát és semmi köze a romláshoz a pohárnak, amibe víz volt... :B Szóval először a görgő gaggyant be, majd a jobb gomb is. Tegnap meg amikor jónak látta ide-oda ugrált. A vizes eset előtt is már keresetem az utódot ás így találtam rá az egyik webshopon a Prestigio egereire. Hazánkban már régóta jelen vannak ezek a termékek és sok jót is olvastam róluk. Gondoltam miért is ne. Először az egeres topicban Logitech egereket ajánlottak és kis híján azt is vettem, de végül a forma döntött. No, de nem fecsegek tovább, kezdem is a bemutatót.

Genius i220:

A tasztatúra nálunk kereken 10€-ba kerül és ezt igen korrekt árnak tartom. A csomagban a tasztatúrán kívül egy használati útmutató volt és az egy évre szóló jótállási jegy.

(A képek nagyíthatók!)

A csomag kibontása után elém tárult a szerintem igencsak impozáns külsejű billentyűzet. Egy dolog viszont szembetűnt, még pedig, hogy nem volt fényes az egész, mint a képeken. Mondom wtf? Ezmiez? Aztán észrevettem, hogy az egyik sarkánál van egy kis nyíl és felfelé mutat... Itt derült ki, hogy egy védő fólia volt ráragasztva. Okos megoldás, így biztosan nem karcolódik a szállítás során.

A csillogó és fényes felület jó barátságban van a pöszmetekkel és az ujjlenyomatokkal. Ilyen billentyűket kellene a bankokban tartani és ha betörnek az ujjlenyomat simán látszik és már meg is van a betörő :)

A billentyű kiosztás szerintem pöpec. A billentyűk nyomáspontja is nagyon jó, puhák a billentyűk, nem kell püfölni.

A SlimStar család oszlopos tagjaként, egyik fontos része ennek a billentyűzetnek a vastagság, vagy is a vékonyság, mert igen vékony. Kicsit féltem is, hogy majd recseg ropog ha nekiesek, de ez jól össze van rakva. OK, ha megfogom a 2 végét és elkezdem hajlítgatni, akkor azért ropog rendesen... de melyik nem?

A hátlap nem sok izgalmat rejt :)

Viszont mindenképp megemlíteném a csúszásgátló lágy gumitalpakat. Tökéletesen végzik a funkciójuk, a billentyűzet egyáltalán nem csúszik el... az előző billentyűzetemnél műanyag csúszásgátlók voltak és nem igazán gátolták a csúszást :DDD

A Genius ezen billentyűzetén egy igen jó dolgot is kieszelt. A jelző LED-eket az adott billentyűkbe illesztette és azok is csak halvány zölden világítanak. Tehát pl. filmezésnél nem fog világítani, vagy esetleg fényárban úsztatni a szobát ha alvásra kerül a sor. Megint az előző billentyűzetemhez térek vissza, de abban olyan rohad erős LED-ek voltak, hogy nem kellett éjjeli lámpa :B

Az i220 multimédia billentyűk terén is jól áll, habár ez nem látszik rajta egyből. A laptopoknál jól ismert Fn billentyű van ezen is és azt lenyomva elérhetőek a multimédia billentyűk. Szerintem ez is hasznos, mert nincs tele felesleges gombbal.

Összességében a Genius i220 egy kiváló billentyűzet. Az árából ítélve sokkal rosszabbra számítottam, de nekem nagyon bevált a használhatóság szempontjából, külsőleg meg nekem nagyon tetszik. Egyetlen egy hibát találtam csak és ezt igen is meg kell említeni. Nem lehet a magasságot állítani :( Nincs is a 2 műanyag pöcök hátul és így egy picit lapos az egész, de gondolom ez megszokás kérdése. Én kezdem megszokni.

Prestigo PJ-MSL3W:

Az egér nálunk 19,5€-ba került. Az előző egerem is kb. ennyi volt annó... de most azért meggondoltam, hogy kiadok-e ennyit egy egérért. A fő szempont az volt, hogy vezeték nélküli legyen. Mivel a lustasági indexem az egekben van és zavart, hogy az ágyban feküdve fel kell kelnem, amikor sorozatokat néztem, vagy filmeztem, ezért kellett hűt a vezeték nélküli egér :))
Az egér egy igazán szép dobozban volt, a Prestigio Racer sorozatának színeinek jegyében. A dobozban az egér mellett a használati útmutató, a vevő és egy "Prestigio The Art of Hi-Tech" nevű kis könyvecske volt. Ööö, és hol a telepítő lemez? Nézegetem a dobozt, de sehol... rázogatom a papír anyagokat, de nincs beleszorulva egy mini disc sem. A használati útmutatón viszont a mágikus marketing fogás jele már ott volt "Win7 Ready!". Úúú, már majdnem nyúltam a zsebkendőért meg valami kenőanyagért :DDD

Az előző egerem kivettem, bedobtam a kis vevőt az egyik USB-be hátul, majd elemet az egérbe és jött a tádááám, de nem volt tátdááám :( Semmi mozgás, jelzés... semmi.

Gyorsan pofán is csaptam a "Reset"-et a házon és kb. 1 perc múlva életjelet adott magáról az egér. Az enyhén átlátszó görgő villant egy pirosat. Mondom juhééé... és belép a rendszerbe a gép, mozgatom ezerrel az egeret és semmi. Épp szellőztettem és csúnya gondolatok jártak már a fejemben, hogy mit lehet kihozni egy egér és egy nyitott ablak kapcsolatából :) Aztán egyszer csak a jobb sarokban megjelent egy szövegbuborék, update váze, update... és egyszer csak már működött is az egér. Na azért :) Már kezdtem azt hinni, hogy nem Win7 Ready :)

Miután működésre bírtam jött a gyötrés állapota. A mancsomba véve azt kell, hogy megmondjam, hogy a kialakítás ott van a szeren.

Nagyon jól fekszik rajta a tenyerem és a gombok is jó helyen vannak. A 2 fő billentyű nyomáspontja és működése azt hiszem, hogy kiváló. Az 2 oldalsó gomb viszont picit "kemény", nem azt mondom, hogy már izomból kell megnyomni, de a hüvelyk ujjunkkal biztosan nem nyomjuk meg véletlen. Lehet ezért is kell nagyobb erővel megnyomni...

Az egér alján nem sok fantasztikusság található. Van egy kis ajtó az elemeknek (2 megy bele, AA vagy AAA alkáli), a ki/be kapcsoló gomb, egy "Reset" gomb (azt jó mélyen kell megnyomni) és 3 nagy csúszó betét. Több felületen is próbáltam és jól működik, nincs vele egyáltalán gond.

Felül a 2 fő billentyűn és a görgőn kívül a "dpi" gomb van. 800 és 1600 dpi-t választhatunk. Zökkenőmentesen tudunk váltani és a váltásokat a pirosan megvillanó görgő jelzi. Szerencsére egyébként nem világít. Nagyon nem szeretem ha az egér megállja a helyét a karácsonyfán is :)

Az érdekesség kedvéért összehasonlítottam ez előző egeremmel...

Szemből már látszik, hogy mekkora a különbség méretben a kettő között. Elmosolyodtam, amikor egymás mellé tettem a kettőt :)

Szerintem igazából így hátulról látszik, hogy mennyivel nagyobb az új egerem a régitől.

Összességében én teljesen elégedett vagyok a Prestigio Racer család egerével. Nem tudnék felhozni negatívumot. Teljesen jól működik és az 3x3 méteres szobámban nem volt olyan hely, ahonnét ne lett volna normális jel. A könyvében azt írja, hogy 10 méter a hatótávolság. Én kb. 6 méterre mentem vele, tehát már ki a szobámból és akkor is működött... de amikor már falon át próbáltam, akkor nem :DDD
A működésében tehát több mint jó, még a lövöldözős játékokban is jól szerepelt nálam, habár csak a próba kedvéért tettem fel egyet, mivel nálam a PC-s játékok a FIFA sorozatban ki is merülnek :)

A fogás szintén nagyon jó, a 2 oldalsó gumi betét biztos támaszt nyújt. Az összeszerelés is jó, nem recseg, nem ropog, egyben van.

A dizájn.... erős túlzással sem lehet azt állítani, hogy autó/motor mániás lennék, de ez a Recer sorozat tetszik.
Én úgy érzem, hogy jól választottam, amikor megrendeltem ezeket a termékeket, abszolút elégedett vagyok mindkettővel. Végezetül pedig jöjjön még néhány kép az egérről, vagy akit érdekel az a személyes galériámban megnézheti külön a billentyűzetről és az egérről készült képeket is.

Köszi, hogy elolvastad... üdv. t90

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.