2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Samsung YP-U3 miniteszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyik rokonom jelezte nékem, hogy vett egy, a címben említett típusú szórakoztatóelektronikai...

[ ÚJ TESZT ]

Egyik rokonom jelezte nékem, hogy vett egy, a címben említett típusú szórakoztatóelektronikai eszközt. ([link])

A csomagolás nem tartalmaz túl sok dolgot, egy övcsipeszt, egy fülest, és egy minicd-t. Ezzel egyetlen probléma, hogy ha a szerencsétlen delikvens elutazik, vihet magával laptopot, ha zenét akar hallgatni, vagy kénytelen lesz beszerezni egy 230v-ról működő usb töltőt, amely ára még súlyos ezresekkel rövidíti meg pénztárcáját, így már kevéssé jó vétel.

A csomagolás tanulmányozása után kézbe is vettem, az első benyomások kellemesek voltak. Anyaghasználattal nem volt gond, az érintőgomboknak nem igazán volt ''reakcióideje'', így több telefonnal ellentétben ezen abszolút nem zavartak. A menü logikusan felépített. A kijelző ugyan nem tft, de véleményem szerint erre pusztán zenehallgatáshoz nincs is szükség. Olvashatóságára nem lehet panasz, tökéletes látható maradt napon is. Közelre rosszul látóknak nem ajánlott, mivel fizikai méretei nem túl nagyok.

A rádió egész normális minőségben szólt rajta a gyárilag hozzá adott fülesen, a hozzá ajándékba adott két számmal együtt.

Ilyenkor jön az, hogy a felhasználó odasétál a gépéhez, bedugja az mp3 játszót az usb portba, és rámásolja a zenéket, amelyeket hallgatni szeretne róla. Normális esetben. Hát, kedves Samsungék ezt nem így gondolták. A helyszínen két gép állt rendelkezésre, az egyiken Windows XP SP1, a másikon SP2 operációs rendszerrel, a gépek kb 3-4 évesek lehettek, usb 2 szabványt mindkettő támogatta már. Az mp3 játszó csatlakoztatása után tölteni azonnal elkezdte mindkettő, de felismerni egyiknek sem sikerült. Természetesen az interneten sem talált hozzá megfelelő illesztőprogramot a Windows. Gondoltam, semmi gond, adtak egy korongot hozzá, biztos azon van a megváltást hozó program. Igen, mint kitalálhatja a kedves olvasó, tévedtem. Nem kicsit, nagyon. Először is az installálás el sem kezdődik, ha a számítógépre Windows Media Player 10 vagy 11 nincs telepítve. Ó, köszönjük, kedves Samsung, én speciel VLC-t használok, és nem igazán érdekel, milyen verziójú WMP van a gépemen. Ezt az akadályt elhárítottam, ezt követően feltelepült az áhított program. A gond az, hogy az mp3 lejátszó ezután sem látszott usb meghajtóként. Igaz, a program hatására már megjelent a sajátgépben, nem is tudom, milyen külső meghajtóként, utóljára akkor láttam ilyet, amikor a régi szép időkben Siemens M55 típusú telefonomat csatlakoztattam a gépemhez adatkábellel, soros porton. A gond az, hogy az 2003-ban volt, és már akkor is elavultnak számított ez a megoldás.

Ezt követően már sikerült a lejátszóra fileokat másolni, a sebességadatokra konkrétan nem emlékszem, de nem voltak különösen lassúak, az 1 GB kapacitású flashmemória megtöltése viszonylag gyorsan történik. Sajnos a fentebb leírt incidens után elment a kedvem a hangminőség komolyabb tesztelésétől.

Extraként említeném, hogy a samsung úgy reklámozza a terméket, hogy az pendriveként is használható. Ez így ebben a formában a leírtakból láthatóan egyszerűen nem igaz, mert az illesztőprogram nélkül használhatatlan. A hálózati töltő nélkül pedig nyaraláson is. Egyetlen kihasználható funkciója a mindennapi munkába/iskolába járás közben történő zenehallgatás. Köszönöm, ezért nem kívánok külön pénzt áldozni, inkább megteszem a telefonomról.

Azóta történt

  • Samsung P2

    Samsung P2 Mivel a régi mp3 lejátszóm már nem igazán működött valami új után kellett...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.