2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Mini bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Galaxy mini készülékről készítettem egy tesztet fél év használat után.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó, doboz, tartozékok

Eléggé kicsi dobozban kaptuk a készüléket (nevezetesen a T-Mobile-tól), amint kinyitjuk maga a telefon figyel felénk. Kaptunk még egy töltőt, egy USB kábelt, akkumulátort, használati útmutatót és egy 2GB-s MicroSD kártyát, illetve egy SD átalakítót.

Külső, anyagminőség

A telefonnak a fekete-ezüst verziója van nálunk, szerintem szép, nem hivalkodó. A "Mini" névhez képest eléggé nagy a 3,15"-os kijelző, ami teszem hozzá kapacitív és 240*320-as felbontással bír.
Nos ez a felbontás nem a legjobb, de meg lehetett szokni 2 hét alatt. Érzékenységével nincs gond, ha tokban hordjuk akkor nem is nagyon karcolódik amint látjátok.

Az anyagminőség jó, nem recsegős kényelmes anyagokból készült, de nem prémium.

A kijelző alatt a 3 gomb helyezkedik el: Opciók, Home és Vissza. Ezek nyomáspontja jó, nincs gond velük, egyszer sem ragadtak be.

Felül a Samsung logo, és ha napfényben nézzük látszik a közelségszenzor is.

Jobb oldalt a MicroSD foglalat és a lezáróbillentyű helyezkedik el.

Bal oldalt szimplán csak a hangerőszabályzó gombokat találjuk.

Alul a mikrofont találjuk.

Felül a 3,5-ös jack bemenetet, és a microUSB bemenetet találjuk.

Hátul a hangszóró helyezkedik el, ami szépen tisztán szól, és a 3.2 megapixeles kamera ami fix fókuszos, villanó nélkül.

Szoftveres részen a telefon nagyon jól teljesít nálunk. Volt már nálam két MSM7227-el szerelt készülék is, de egyik sem volt olyan stabil és gyors mint ez a telefon. Már a gyári 2.3.4 fut rajta több hónapja és egyszer sem lassult meg ez idő alatt. Persze nem egy Snapdragon S2, de a sebesség stabil.

A felület jól megtervezett, egyszerű,kezelhető, szerethető.

Az akkumulátor nálam 1 napot megy el, általános használattal. Ebbe beletartozik napi 2 óra játék, több óra internetezés mobilnettel, fél óra zenehallgatás stb.

Összegzés

Összességében egy nagyon jól sikerült telefonról van szó. Stabil megbízható, gyorsnak mondható a kategóriájában. Habár a kijelző nem a legszebb, de megszokható.

Bátran merem ajánlani még most is 2012-ben a 4 magos vetélytársak mellett, azoknak akik nem akarnak sokat költeni telefonra, de megbízható, használható androidos készüléket szeretnének.

A készülék jelenlegi ára újonnan függetlenül kb. 30-31.000Ft, de a szolgáltatóknál már 5 ezer forinttal olcsóbban is hozzájuthatunk kártyás csomagban.

Részletes teszt a Mobilarénán: [link]

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.