2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung E200 - jó penge

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Na szóval gondoltam írok erről a telefonról, mert kb. 1 hete vettem én is egyet magamnak.

[ ÚJ TESZT ]

Na szóval gondoltam írok erről a telefonról, mert kb. 1 hete vettem én is egyet magamnak. Elég hosszas keresés után lyukadtam ki ennél a modellnél, feltétel volt a vékony design, bluetoth, mp3as támogatottság, és memo bővíthetőség, és szerettem volna ha valamelyest értelmes képeket készítsen. Először az e590en gondolkodtam, de ő majd az utód lesz. A 3 nokia (3500, 5310, 6500) és 2 SonyEricsson (w580, w610)modell pedig az ára miatt esett ki.

Na szóval új, függetlenbe ezüst színbe +512microSD-vel 32-be fájt nekem ez a dolog. Elsőre is nagyon szimpatikus volt nekem a telefon formája vékonysága kézreállósága miatt. A kijelzője szerintem jó a 65k szín ellenére.A menü samsung gyári menüje ami sajna témára nem cserélhető de így is tetszetős, enyhén SE beütéssel, de van pár dolog amit én más alcím alá tettem volna (pl:bluetoth inkább a szervízőbe), de ez megszokás kérdése. Szokásos gyorsmenüs megoldás itt is mükődik, mondjuk számomra ez semleges dolog. Minden dolog elég részletesen állítható a menüben, ami természetesen magyar. Zenelejátszó egyszerű, a célnak megfelelő. PC-vel kékfogon keresztül könnyen kommunikál és meglepően gyorsan, más telefonnal is próblémamentes a kapcsolata.
Minden manapság szokásos dolog, mint stopper, fm rádió, naptár,ébresztő, hangrögzítő,mértékegységváltó, jegyzetek stb..megtalálható a telefonban, szerintem ezek alap dolgok, így nem taglalom őket. A kijelző elég szépen állítgatható, testreszabható, és a neten kósza háttérképekbe, képernyővédőkbe lehet akadni, amik egész jól mutatnak. Ami még pozítív dolog nekem ezen a menükonfigolhatóságon kívül, hogy a képszerkesztője szerintem nagyon klassz, keretezhető, effektusozható a kép, nekem bejön, de persze ilyenkor egyből csökken a mérete, ez nem túl szerencsés de ez van, ja és persze csak belső memóból képes erre a készülék, mindahogy a csengőhangot, éppen aktuális hátteret is itt kell elhelyeznünk. Saját fájlainkat korrektül menürendszerbe helyezi a mobil, áttekinthető formában, ahogyan a hívásaink, és üzeneteink is közérthetően nyomon követhetők. Akksi nálam 3-4 napot bír csak, annak ellenére hogy elég szépen mükődik az energiatakarékoskodás a készülékben (kijelzője fénye), kb 2.5 óra alatt feltöltődik a telep. A fényképezője 1.3 mpixeles 4xes zommal szerintem lehet vele jó képeket csinálni, de sötétben alkalmatlan erre a szerkezet, jó fényviszonyok kellenek. Ennek demonstrálásra álljon itt pár kép, amik nem feltétlen a legjobbak megpróbáltam minden körülmény (lámpa, fénycső, nappali fény, fókuszos) között képeket készíteni. A videoja 176os felbontású tehát max. telon élvezhető de ott se igazán, inkább hagyjuk kategória, a képekátlag 150-350kb-osak amit ajánlatos a belső kis memória (8MB) inkább memokarin tárolni.

fénycsöves kép
gépem lámpafényben
felhős nappali fokuszos kép

egy másik beltéri lámpafényes kép
meg még1

csak úgy a tájba nappal
fokuszos beltéri
egy másik kültéri
egy szerény ebéd
sicu figyelve

Meg azért bonus +1>>nekem az ilyenek bejönnek

De hogy ne csak fényezés legyen ami nekem hiányzik az eddig telok után>> sms ékezettel csak 70karakter, nem tom ez samu betegség vagy softwares dolog, de nekem nem tetszik, eddig ilyet nem tapasztaltam, jó ékezet nélkül is lehet rakni a betük tetejére közérthető jelet, de azért mégis kérem....ez olyna alap dolog.
Pár mappát nem találók így pl:saját animot nem tom hogy lehet smsbe beszúrni, ahogyan emotikonokat sem lehet látni az üzikben, a szokásos kis sárga msn-es fejekről le kell mondani.
Háttérképet és képernyővédőt beállíthatunk, de a menüskinekről témákról le kell mondanunk, én ezt 2007ben alapnak veszem hogy van.

Ettől a 3 dologtól eltekintve én meg vagyok elégedve a készülékkel, ajánlom azoknak akik viszonylag olcsón akarnak egy jó telefont, ami mindent tud valamilyen szinten,és designos is. Egy 4es-re értékelném összeségében.

DFX

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.