2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung Ativ Book 4

Egy nagyméretű, de könnyű, matt kijelzős, Ivy-s, dedikált VGA-s notebook a Samsungtól 200.000 alatt.

[ ÚJ TESZT ]

Benchmark

Elsőként jöjjön egy kis AIDA 2.80! Az eredményeket egy grafikonba egyesítettem, mert elég sok adat van és így talán átláthatóbb.

A notebook nagyon szép eredményeket ért el, az adatok magukért beszélnek. Megközelíti, sőt néha le is hagyja az asztali gépet, miközben fogyasztása a töredéke.

Ezután lefuttattam az AIDA CPU cache és HDD tesztjeit is mind a két gépen. Az eredmények nem meglepőek, a korábbi grafikonról már tudni lehetett ugyebár, hogy az i5 jobb késleltetéssel rendelkezik, de még sebességben is közel annyit tud, mint egy asztali gép!

A HDD teszteknél viszont egyértelmű a lemaradás, de mit is vár az ember egy notebook vinyótól? Ha viszont azt nézzük, hogy ez egy slim, 5400RPM, 2.5” HDD, akkor nem is rossz az eredmény, használat közben nem volt zavaró egyáltalán. Játékok alatt sem volt feltűnő a sebességkülönbség (kivéve GTA), ami kicsit furcsa, de talán annak tudható be, hogy ilyenkor az ember úgyis a töltőképernyőt nézi és nem a másodperceket számolja.

A teszteknél, a gépeket natív felbontásban teszteltem, hiszen az asztalinál is lehetőleg 1920*1080 pixel lesz használva, míg a notinál 1366*768. Igazságtalan és felesleges lett volna - úgy gondolom - azonos felbontást használni, hiszen nem sokat mondana el, már ami a hétköznapi használatot illeti. Ezután még mindig a „jó” szintetikus teszteknél maradva, futtattam 3Dmark Vantage benchmarkot is:

Asztali gép / Ativ Book 4

Itt is nagyon szépen szerepelt (CPU több pontot kapott, mint az asztali gép!), bár, mint tudjuk, a „Markok” nem igazán mutatják meg, mit is tud valójában egy gép.

Szintén a szintetikus teszteknél maradva jött a 3Dmark 2006, itt bevetettem még egy gépet, ha már picit régebbi a tesztprogram is.

A harmadik versenyző egy Athlon II X3 445, 6GB DDR3 RAM, Radeon 5450 512 MB GDDR3, Win7 x64, 1280*1024.

Ativ Book 4 / X3 445

Még mindig a szintetikus cuccoknál (haha) maradva, jött a Unigine Valley.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.