2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

RockMelt - fiatalokra szabva

Webböngésző integrált közösségi alkalmazásokkal

[ ÚJ TESZT ]

Használat során

Aki rendszeresen használja a Chrome-ot, az nagyon otthonosan mozoghat az első pillanattól az amúgy sem bonyolult böngészőben.
Sajnos ahogy a Chrome, ez is iszonyatos mennyiségű memóriát képes felemészteni a gépből. A lenti kép bal oldalán látható, 7 szálon közel 90MB RAM-ot fogyaszt el elindítás után, mikor még egy weboldal sincs megnyitva, csak a Facebook addonok futnak. A jobb oldalon 6 megnyitott oldallal, melyet egy átlagos felhasználó is megnyithat, és egy chat ablakkal már közel 285MB memóriát fogyaszt, ami félelmetes mennyiségű. 1GB RAM-mal rendelkező gépek esetében ez alapján nem is feltétlenül ajánlott a böngésző használata.

RockMelt - fiatalokra szabva

Az oldalakat egyébként gyorsan nyitja, kezeli, ugyan úgy, mint a Chrome. Aki szeretne mindig naprakész maradni, az mindenképpen hasznát veheti majd ennek a böngészőnek, hiszen sok extra tulajdonsága van, ami jól jöhet. A követet oldalak változásait egyszerűen követhetjük, és érhetjük el az új tartalmakat.

RockMelt - fiatalokra szabva

És mivel a Facebook arcoknak készült ez igazából, az üzenőfalon történt változásokról a képernyő jobb alján értesülhetnek egy kis felugró ablakban. Ez azért egy idő után idegesítő is lehet.

RockMelt - fiatalokra szabva

Ami leginkább tetszett, az az, hogy angol nyelven érhető el a béta változat, amivel együtt jár, hogy a YouTube és egyéb oldalak is angol nyelvűek alapértelmezettként. Ezt valószínűleg kevesebben szívlelik majd, de hát az 2010-ben, lassan '11-ben szükség van annyi nyelvtudásra, hogy egy ilyen alap böngészőt kezelni tudjon az ember. Ha ez nem megy, akkor kapcsolja ki inkább a számítógépet.

RockMelt - fiatalokra szabva

A RockMelt egy érdekes böngésző, kétségtelen, hogy azok, akik egész nap a közösségi oldalakon lógnak, imádni fogják, bár ennek ellenére kétségesnek tartom, hogy nagyobb falatot kitudna csípni majd a böngészők harcában magának. Kipróbálni mindenképpen érdemes, jól lehet vele szórakozni. Béta verzióként hibái még vannak, de a végleges változatban ezek megszűnhetnek majd.

z0d1AK

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.