2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Prestigio Multipad 7.0 Pro Duo

7"-os tablet, IPS kijelzővel és gyors kétmagos processzorral, az idei év best buy táblagépe.

[ ÚJ TESZT ]

Egyéb tapasztalatok

Pontokba gyűjtve összeszedtem pár tapasztalatomat:

töltő: mini USB van rajta, nem micro. Laptopról tudtam tölteni, de volt olyan 230-voltos töltőm ami elhasalt (a gyári természetesen tökéletesen megy). Ez abból fakad hogy 5V 2A kell a töltéséhez, amivel próbáltam a pedig csak 1 A-t tud, és túlterhelődött/túlmelegedett.

hátlap: anyagában puha felület, tehát nem olyan felfestett rétegnek tűnik mint amit a logitech egerek oldalára kennek (és lekopik idővel)

kijelző: nagyon szép a képe, tökéletes betekintési szögekkel. Fektetve és állítva is ugyanolyan élvezetes. Sajnos nincs külső fényérzékelő, így manuálisan kell szabályozni a fényerőt, mert este sötétben még a legkisebb is bőven sok, nappal pedig szükséges a maximum

melegedés: melegszik átlagos használat mellett is. Nem éget, de azért nem is kellemes. Viszont azért nem zavaró, mert a kereténél fogva fel sem tűnik

akksi: kb. 4 órát bír netezéssel. Most volt egy időszak amikor 2 nap 10 órán keresztül nem volt töltőn, igaz csak 2-3 órát olvasgattam rajta, a többi stand by volt, bekapcsolt Wi-Fi-vel. Illetve úgy volt beállítva a wifi, hogy bekapcsolt kijelzővel bekapcsolódjon, kikapcsolt kijelzőnél pedig leálljon.

akksimérő: eleinte összevissza jelzett, mostanra mintha pontosabb lenne. A gép 1%-ig meríthető, tehát nincs vészlekapcsolás 10%-nál, mint egyes HTC-knél.

sebesség: gyors. Minimális 3D gamét toltam rajta az is jó volt, de maga a felhasználói felület tökéletesen gördülékeny. Sehol nincs várakozás, akadás

érintőképernyő: 5 pontos. Ha hatodik ujjal is hozzáérsz elveszti az összes többi pontot is. Persze ez nem nagy korlát, elég ritka eset hogy valaki 2-nél több ponton simizze. Szerencsére jó az összeszerelési minőség, minden részén jól érzékel és nem veszti el a jelet (sok olyan más típus volt a kezemben ami élvezhetetlen volt csak emiatt)

Wi-Fi: N-es. Persze nem feszegeti az N határait, de 3-4 MB/seces átviteli sebesség elérhető.

kamera: "nice to have" ahogy inglisül mondanák. Bővebben kifejtve gyenge. A hátlapi kamera többnyire elmosódott, életlen, "ködös" képeket csinál (se autó fókusz, se képstabilizátor) az előlapinak pedig összevissza változik a fehéregyensúlya. Néha olyan piroskás a képe mint a mesékben a nagyon dühös figura feje. Persze Skype-hoz bőven elég (mikrofon is van az eszközben!). A Prestigio helyében kihagytam volna a hátlapi kamerát, és még 1-2 ezressel olcsóbban lehetne dobálni.

tömeg: könnyűnek mondanám. Persze nem olyan könnyű mint mondjuk a Nook Touch, tehát érzed hogy a kezedben van, de még nem is fárasztó.

bővíthetőség: egér és billentyűzet is köthető rá és USB 3G modemeket is támogat.

Mélyvíz - rootolás (csak saját felelősségre)

Van lehetőség rootolásra, ezzel olyan programok telepítését lehetővé téve, melyek mélyebben szeretnek turkálni a rendszerben. Így lehet például felrakni a GL to SD programot, mellyel a külső SD kártyára telepíthetünk minden programot.

korcsillio hozzászólását másolom ide a műveletről (hsz1 és hsz2)

Letöltjük a SuperOneClick2.3.1-et és elindítjuk.
Bekapcsoljuk a készüléken az USB hibakeresőt,majd rádugjuk a gépre. Keresni fogja a drivert, de valószínű nem találja (az eszközkezelőben egy felkiáltó jel lesz az eszközünk mellett). A programban rákattintunk az Advanced fülre,majd ott a Check Drivers-re és telepítjük a drivert. Ekkor már felismeri a számítógép a készüléket.
Ezek után letöltjük a ZhuoDaShi-2.2.0-t
Feltelepítjük, elindítjuk, ha minden jó, akkor megjelennek a készülékünk adatai. Rányomunk a ROOT-ra és megvárjuk még végez (pár perc) és készen is vagyunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Prestigio 5453 Duo

    Én a képzeletbeli tetszett és ajánlott vegyes plecsnijét adom de ha az akkuidő normalizálódik, akkor megvan az ajánlott is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.