2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N8 - Az utolsó nekifutás

Az N8 eljutott arra a szintre, hogy szinte kötelező kicsit felturbózni, mert különben unalmas lesz.

[ ÚJ TESZT ]

Programok - Beállítások

Mivel szabad az út, építkezzünk! Hozzuk szintre a telefont, ami droidéknál alapvető, azt nekünk fel kell telepíteni. Én személy szerint feleslegesen nem pakolok fel semmit, csak amit használok is. Semmi csicsa, giccs. Elegancia! A bemutató kedvéért a háttereket és a widgeteket módosítottam (Tuliról gyárira :D) . A programok nagy részéhez tört szoftver szükséges, pl. mert magyarított

DataCounter 1.06 & BatteryInfo 1.05 Widget

Akinek túl nagy a DataCounter annak ajánlom a beépített számlálót (főképernyőn webeszközök hozzáadása menüből elérhető). Limitálható a 2/3G-s adatforgalom, jelzést küld a limit előtt.
A BetteryInfo widget egy alternatíva a rengeteg közül, nekem ez jön be és ez magyar (nem gyárilag!!). Mint látható be lehet állítani mettől-meddig legyen a telefon energiatakarékos üzemmódban.

- -

Főképernyőn - Beállításaik

Galéria - Időjárás Widget (előrejelzés, jelenleg)

A Galéria Widget már a Refresh része, korábban ezt külön kellett telepíteni, két üzemmódban létezik. Az egyikben a teljes galéria tartalmát váltogatja, a másikban csak a kijelölt képeket. Minden főképernyő elhúzáskor egy új felállással jelenik meg.
Az Időjárás Widget is olyan, amit korábban telepíteni kellett. Amikor még csak a beta kiadáson lovagoltak, ami bugos volt és nem tudott éjszakai üzemmódot, akkor már TaylorPro -nál elérhető volt a stabil 20-as verzió, ami nappal napot, éjszaka holdat mutatott, óránként kért adatokat és stabil volt. Mellesleg, aki megpróbálja rátelepíteni erre a TaylorPro féle kiadásokat az azt kapja, hogy nem lehet telepíteni.

Működése: Alap esetben, ha kitesszük egy főképernyőre, megjelenik a GPS jel, majd felmegy netre, megmondja hol vagyunk a világban és általában azt is milyen az idő ott. Ha mi egy másik helységet szeretnénk rábökünk a település nevére és beállítunk egy másikat. Ha a heti időjóslást szeretnénk látni, az egyik naphoz érünk hozzá, ekkor az alsó két képen látható formában informálódhatunk.
Óránként frissít.

-

JoikuSpot Premium 3.2

Mire való? - Lásd az első képet! Droidokkal nem tud együttműködni! De létezik rá megoldás, amit this is life kolléga mutatott meg: A totalcommanderen engedélyezed a rootot a beállításoknál, majd megnyitod a fájlrendszer gyökér/system/bin mappát a mappa alján lesz a wpa suplikant file, ott klikk a tulajdonságoknál, engedélyezed az írást (w) betű lesz, majd bemásolod ezt a fájlt a helyére a felülírás engedélyezésével. Előtte kapcsold ki a wifit...aztán, használhatod a joikuspotot! wpa_supplicant.zip
Áruházból elérhető az ingyenes verziója, de annak a beállításai korlátozottak. A 4-es verzió nem működik és nagyon drága.

- - - -

- -

[link]

Handy Task Manager 2.02

Ő nem más mint egy jól sikerült alkalmazáskezelő. A gyári egyrészt nem lát minden futó alkalmazást, másrészt ezzel nagyobb arányban tudok bezárni beragadt programokat. A memóriaállapot is azonnal ellenőrizhető. Telepítés után hosszan kell nyomni a menü gombot és onnantól kezdve már ez indul el.
Megjegyzés: Alapból sok olyan program fut, ami totál felesleges, mint látható pl. az óra, naptár. Ezeket be lehet zárni, de ha jól tudom pl. a moddolt szoftverekbe ezek alapból nem futnak csak akkor, ha egyszer is elindítjuk őket. Én azt tapasztaltam, ha bezárom a feleslegesnek tűnő induláskor már elinduló alkalmazásokat valamiért jobban merül a készülék, ezért azóta nem bántom őket. Kimondottan S'3-ra nem létezik, keressétek S60v5-re azon belül a touch kivitelt és a 2.02-es verziót.

- -

YouTube Player 2.4.10

A pletyka igaz, symbianra külön program van a youtubera, azt nem értem erről miért mostanában olvasok, amikor évek óta ez van. Ezt is még S60v5-re írták, de fut S'3-on is. A dolognak annyi érdekessége van, hogy régebben az áruházból elérhető volt és ráfrissített a telefonon lévő 1.0-ra, ami lényegében a böngészőt indította el. Mára ezt megszűnt és külső forrásból kell megszerezni, telepíteni., ha jól emlékszem E72-re ma is elérhető áruházból. Ha ott igen, itt miért nem?
Hátránya, hogy erősen pixelesek a videók, hangjuk sem az igazi, de legalább van.

- -

Youtube Downloader 2.3.9

1080P-ben is letölt, nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy csak akkor képes egy videót lejátszani, ha az le is töltődik közben. Tehát, ha nem töltöm le nem indítható el semmiféle formában és 720P felett csak, hang lesz a videó alatt, kép csak számítógépen.

[link]

- - -

A második képen az Lindsey, csípem a csajt, egy percre nem állna meg.[link]

Skype 2.1

Szerintem nem kell bemutatni! Videó telefonálást felejtsétek el. :D Áruházból ingyen letölthető.

- -

Numbuzz 3.2

Én max MSN-re, használom, de mint látható jó erre a FB chat mizériára is. Ugyan úgy lehet vele telefonálni mint a Skype-al. Áruházból ingyen letölthető.

-

BeeTagg

Qr Code olvasó, ebből is több alternatíva létezik, nekem ő vált be. Áruházból egy időben elérhető volt, de most valamiért eltűnt.

[link]

ScreenSnap

Olyan mint a PrintScreen gomb a számítógépen. Alapvető program volt a cikk létrejöttében. Nekem az exponáló gomb megnyomásával hozható működésbe.

StopWatchFree és Easy CountDown

-

-

Google Maps

Ritkán, használom, mert főleg a Térképekkel dolgozom, de nem árt, ha fent van. Bárki letöltheti a google-től.

Gmail

A program java alapú, rendkívül egyszerű, nagyon kevés adatot forgalmaz (1mail ellenőrzés 5kb) és akit nem zavar, hogy kicsit többet fog fogyasztani a telefonja, az hagyhatja futva, így ha új levél érkezik vadul elkezd rezegni. A kapott képeket is megjeleníti, de nagyban csak akkor láthatjuk, ha egy másik alkalmazással megnyitjuk fiókunkat. Több fiókot is kezel, ide-oda ugrálhatunk. Jelszót csak 1X kér onnantól kezdve csak indításkor kérdezi meg küldhet, vagy fogadhat e adatokat., ha valamiért ismét jelszót kér akkor nagy probléma van a fiókunkkal!!! Jobb megnézni gépen, mikor ki és hol nyitotta meg.

Belle Extra Buttons 1.71

Ez egy nagyon ötletes alkalmazás, rögtön szembetűnhet, hogy kapunk kettő plusz gombot az alsó tálcán. Ezek funkciója tetszőleges lehet, pl billentyűzár, task manager, phone restart keresés stb.. A legjobbnak mégis azt tartom, hogy egy kis ablakot is képes elővarázsolni, amibe bármit be lehet rakni. Nagy vonalakban ennyi, még én is barátkozom vele.

[link]

- -

- -

Nokia Sleeping Screen

Ő egy szintén áruházból ingyen letölthető képernyőkímélő alkalmazás.
Előre beállított kis pixelsűrűségű képeket vetít a kijelzőre, de beállíthatunk mi is képeket, akár többet kijelölve, amiket átkonvertál erre a formátumra és ugyan úgy vetíti őket mint a gyáriakat.
Nagy előnyének ezt tartom, hogy, ha közelség érzékelő azt látja zsebben van a készülék, fogja és kikapcsolja a kijelzőt. Ezzel a felállással méréseim szerint érezhetően több lesz az üzemidő. Otthon törekszem erre, munkában zsebben van. Aki esetleg szeretné látni az időt annak azt ajánlom állítsa éjszakai üzemmódra, ekkor csak az időt írja ki pirossal és, ekkor is él a kijelző kikapcsolás. Lényegében a tól-, ig-, intervallumot 24 órára vesszük.
Megjegyzés: Össze tud akadni a ScreenSnappal, ilyenkor az idő kiírásból eltűnik néhány szám, telefon off, majd on.

-

Swipe Unlock 1.5

MeeGo stílusú billentyűzár feloldás. Jópofa, de tulajdonképpen nehezíti a főképernyőhöz jutást, mert elhúzod a billentyűzár gombot, majd még pluszban a képet is el kell húzni.
Hibák: hangrögzítő futása közben, ha elindul a program azaz billentyűzárba megy a képernyő meg vagyunk lőve, mert ha megfeszülünk akkor sem tudunk mit tenni, akku ki (8 másodpercig nyomni kell a bekapcsoló gombot)

- -

Téma effektelés

Infó nálam!

[link]

OperaMini 7

Nem kell bemutatni, remélem. Ő az egyetlen böngésző, ami használható. A gyárin akármennyit is javítottak, egy hulladék. Én az opera honlapjáról szoktam letölteni és a frissítése is így zajlik, hogy letöltöm az újat, majd telepítem, a régit felülírja. Az áruház kiabál majd, hogy frissítsd, de ne tedd, ezt kézileg az opera honlapjáról. Sőt csak azokat engedjük frissíteni az áruháznak, amiket onnan töltöttünk le. Csak, hogy fokozzam a dolgot a telepítési helynek is meg kell egyezni frissítéskor, mert nagyon nagy *****t kavarunk máskülönben. Minden esetben a C-re telepítsd a minit! A fenti programokat pedig én kizárólag az E-re szoktam. A C-n csak a mini és a törés van.

GPS részleg

Erre csak azért térek ki, annak ellenére, hogy minden Nokiában ugyan azt látjuk, mert az N8 személyében egy olyan fizikai méretekkel megáldott telefonunk lehet, ami tökéletesen elfér az ember kezén.

-

200km-t motoroztam így, nagyon praktikusra sikeredett!

Nagy vonalakban ennyi lenne, van még pár, amit nem tartok fontosnak, hogy bemutassak. Ilyen a RedLight, ami a vaku piros LEDjét villogtatja, vagy az EnergyPro, amivel meg lehet nézni esetlegesen mi zabálja le az akkut, mi dolgoztatja a processzort, vagy éppen mennyi az akku kapacitása legjobb esetben.
Ellenben ajánlanék egy programot, amit csak azért nem telepítek, mert már van ExtraButtonsom. Ennek neve az Access Apps, videó pedig itt található. Köszönet this is life-nak!

Szintén this is life-tól kaptam egy tippet, amivel az elveszett adatokat lehet visszanyerni pl. akkor, amikor a naiv felhasználó elviszi akkut cseréltetni a telefonját (én) és úgy kapja vissza, hogy 9 giga adat hupp, delete, új szoftvert kapott. :D A program neve: FlashMemoryToolkit2.00Full

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.