2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia E65 nem csak üzletembereknek

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Eddig 6230-am volt lassan már 3 éve, úgy döntöttem lecserélem, bár nagyon szeretem még...

[ ÚJ TESZT ]

Eddig 6230-am volt lassan már 3 éve, úgy döntöttem lecserélem, bár nagyon szeretem még most is csak kár h nem i változat volt akkor most lehet nem cseréltem volna le de hát már elég leharcolt állapotban van és talán már egy kicsit eljárt felette az idő. Mindig is Nokiám volt (kivéve a legelső telefonom egy Alcatel 311 de azt szétrágta a kutyám), most is Nokiát szerettem volna. Valami szépet és okosat. Szerettem volna ha Symbianos, szerettem volna ha szép, vékony és ami még fontos volt h tudjon wifi-t és valami szép kijelző. Persze az ár se mehetett a csillagos égig. Gondolkoztam az N80-on del a külseje nem tetszett és idegen volt nekem a vastagsága. Végül rendeltem egy E65-öt mert jól van összeszerelve, tetszik külsőre is és multimédiában számomra pont eleget nyújt. Ez elméletileg üzletmebereknek készült, bevallom én nem vagyok az (de még lehetek).

[kép]

Volt piros, de az nekem nem kell ezért ilyen sötétmokka színűt választottam. A Nokia divattelefonjai rendelkeznek hasonló színnel. Élőben jobban néz ki mint gondoltam. A hátoldalon egy kellemes borítás találhatő ami jó fogást biztosít, továbbá itt a kamera is itt található középpen, semmi kamu vaku se tükör csak fölötte egy Nokia felirat. ez már sejtette hogy majd állítva kell használni a kamerát nem fektetve (persze egy szoftver segítségével ez is megváltoztatható). Elöl az ezüst uralja a telefont ami körül fut egy barna csík. Az alja a csíknak kissé érdes ez segít a szétcsúsztatásban. A lötyögés minimális. Szétcsúsztatva is stabil, alul nagy ezüst gombok találhatóak, nekem nagyon kényelmesek és kézre állnak a nyomáspontjuk is ideális, szeretem.

[kép]

Ha összecsukom megkérdezi le akarom e zárni a billentyűket. Az ötállású gomb tökéletes, kényelmes legalábbis számomra. Vannak a szokásos gombok hívás fogadás/elutasítás meg amiket már nagyon rég megszokhattunk. Már lassan az okostelefonokra jellemző gombok is szokásossá válnak. Van a gyorsmenü gom a ''c'' van gomb a névjegyzéknek, a konferenciahívásoknak (ezt ritkábban használom, mert ugye nem vagyok (még) üzletember) van egy plusz programozható gombunk aminek én nagyon örültem és van némításgomb is. Oldalra került a cerka, a diktafon gombja is és persze a hangerőszabályzó.
[kép]
A kijelzője kicsit kisebb mint az N73-ban de ugyanannyi pixeles, szép éles képe van és a fényereje is rendben van.A menübe belépve 12 ikon fogad nem kell görgetni szerencsére ez a többi symbian-os telóban nem tetszett, itt kellemeset csalódtam tehát, minden könynen és gyorsan elérthető. A névjegyzék szerintem még egy üzletembernek is megfelelne. Fogadható vele mindenféle üzenetet, e-mail-t de ezt már megszokhattuk. Az Office dokumentumokat nem csak olvasgatni, nézegetni tudjuk de szerkeszteni is amennyiben letöltjük hozzá a megfelelő Quickoffice-ot. Ez mondjuk egy ilyen E-szériásba telefonban lehetne alap is de mind1. Van felolvasó is, ami elég mókás számomra de egy komoly üzletember biztos nem tartaná ilyen mókásnak mint egy ilyen lüke júzer mint amilyen én vagyok.
Multimédiában is erős a telefon hiába E-szériás. A Symbiannak hála lecserélhettem a gyenge zenelejátszót. Egy normális fülessel és a bot fülemmel hangban nem tudtam egyenlőre különbséget tenni az E65 és egy n73 me közt. Kamerában nem túl erős a telefon de számomra elég. 2megapixel sok beállítási lehtőség nincs ez pont elég lesz arra hogy néhány pillanatot elkapjak vele. Sikerült már vele egész jó képeket csinálnom, szerintem jó. Filmeket is nézhetek mivel ilyen szoftvert is sikerült telepítettem rá. Én nem akarok videótelefonálni, nem is tudnék max fogadni tudok vele videóhívást, bár beletehettek volna egy elülső kamerát de mind1, nekem nem hiányzik.
Az egyik amiért választottam hogy van benne wifi is. Otthon is tudom használni meg suliban is ami nagyon vonzó volt számomra nem is csalódtam benne. Azt hittem nehézkes lesz mobillal netezni meg hálózatot találni de nagyon egyszerű és a szoftver is tetszik, élvezhető.
Végül az akksiról: mostanában a telefonok egyre többet tudnak és az aksik egyre hamarabb lemerülnek. Ennél a telefonnál ez nem igaz nálam egy hétig bírja egy töltéssel.
Ami negatív az a hülye ébresztője de már töltöttem rá másikat, ahogy a diktafont is cseréltem a BT hát 1.2-es azzal nem tudok mit csinálni de türelmes vagyok bár az üzletmebereknek lehet nincs ennyi idejük, de arra elég hogy majd vegyek hozzá egy BT-s fülest amit tervezek is (még egy gps vevőt is tervezek hozzá). Viszont nem adtak hozzá memóriakártyát aminek nem örültem. Mondjuk 4kiló még egy 1gigás kártya de igazában beletehettek volna egyet. Érdekesség hogy nekem 14ezerért ajánlottak microSD kártyát a Nokia márkaboltban amit természetesen nem fogadtam el jó lesz nekem 3-4ezerért is
Tehát jó multimédiás telefont lehet pár telepítés segítségével varázsolni az E65-ből, hála a rugalmas Symbian rendeszernek, ezért tudom ajánlani mindenkinek és nem csak üzletmebereknek és a piros szín talán még a másik nem számára is vonzóvá teheti.

[kép]

Azóta történt

  • Symbian (át)törés

    Talán sokan nem is tudják hogy az egyre jobban terjedő Symbian operációs rendszert futtató...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.