2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Nokia BH-503 teszt

Sztereó Bluetooth headset

[ ÚJ TESZT ]

Zenehallgatás

Térjünk is a készülék lényegi részére. A zenehallgatásra. Irányítani természetesen tudjuk a számainkat. Előző, következő, play/pause. A szokásos. Tekerni viszont nem lehet. Hiába tartjuk nyomva folyamatosan a hagyományos tekerő gombokat.

Hangminőségben nagyon jól teljesít. Bluetooth fülhallgatóhoz képest nagyon szépen és tisztán szól. Természetesen a legnagyobb teljesítményt a dübögő mélyek adják, de emellett jól szólnak a közepes és magas hangok is. Tesztelésre használtam The Prodigy-t, klasszikus Mozartot, és még egy pár száz számot. Az MP3-ak kódolása a legtöbb esetben 320kps volt. A hangminőség minden esetben jó volt. Egyik másik szám azonban tompábban szólt. Ez valószínűleg a szám hibája volt, mert mások viszont kristály tisztán szóltak. A kialakításból eredő hátrány, hogy zajszűréssel nem rendelkezik. Ezért tömegközlekedési eszközön alacsonyabb hangerőn erősen behallatszanak a zajok. Ez hangosítással kiküszöbölhető. A gyári adatok szerint maximum 11 órán át képes biztosítani a folyamatos muzsikát. Ezt még nem sikerül letesztelnem, de eddig kb 6-7 órányi aktív használaton van túl, és még nem merült le.

Végezetül nézzük az árát. eBay-en találhatunk OEM jelzéssel ellátott darabokat nagyjából 7000Ft -ért. Ezekhez csak egy töltő és esetleg egy doboz jár. Ilyen az enyém is, így biztosra mondhatom, hogy ezekkel nincs semmi probléma. A lehető legjobb az ár/érték arányuk. Ezen felül viszont jócskán a zsebünkbe kell nyúlnunk. Hivatalos boltban vásárolva ugyanis 25000Ft körüli áron juthatunk hozzá. Ez csak a csomag tartalmában különbözik. Kapunk ugyanis egy szütyőt, amiben tárolhatjuk. Ennyi pénzért azonban kedvünkre válogathatunk a Plantronics, Sony Ericsson és a többi gyártó termékei közötti is. Azon viszont nem változtat semmi, hogy egy remek headsetet kapunk a pénzünkért.

Végezetül pár kép, hogy hogy is néz ki ez a fejemen, szemüveggel, plusz néhány kép a kicsomagolásról. :) (Mert hogy nem korlátozza a szemüveg viselést.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.