2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ModeCom Logic A32 (A30-A33) bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ajánlott azoknak, akik olcsón szeretnének egy mutatósabb, könnyen bővíthető és jól felszerelt házat.

[ ÚJ TESZT ]

Ez a kis bemutató azon indíttatásból született, hogy nemrég egy gépet szereltem össze, és olcsó, de azért jó házat kerestem hozzá.
Választásom a Logic (vagy ModeCom) A32 házra esett. Kevés infót találni róla, ezért gondoltam, megosztom tapasztalatomat. Ahogy keresgettem, úgy látom, hogy az A30, A32 és A33 házak csak az előlap formájában térnek el, szóval minden más azonos.

A házról annyit érdemes tudni, hogy 5000 Ft körüli áron mozog, és ezért ár/érték arányban szerintem verhetetlen. Persze nem hibátlan, de ennyiért kiváló választás. A kinézet mindenkinél egyedi kérdés, számomra tetszetősek.

A műanyag előlap fém perforációjánál egy beépített porszűrő található, amely mögött egy 120 mm-es ventilátornak van hely kialakítva. Az előlap minősége kiváló, a bővítőhelyek takarólemezei passzentosan illeszkednek, kellően rugalmasak, ezért nem törik a rögzítőpöcök, amikor kivesszük őket.

Egyetlen apróság amit megjegyeznék, hogy a bővítőhely egy picit túl nagy. Egy Samsung DVD-RW került bele, és kicsi hézag maradt körülötte, ezért nem illeszkedik a házhoz. Ez nem nagy dolog, meg a meghajtótól is függ a dolog, de gondoltam, megemlítem ezt is.

Az előlapon található még két USB kivezetés, 3.5 mm-es fejhallgató és mikrofon csatlakozók, egy pici reset gomb, és a kéken megvilágított bekapcsológomb, amely körvonalában egy piros LED villog, ha a merevlemez teker.

A ház oldalára maximum egy 140 mm-es ventilátort tehetünk, de 120 mm-es rögzítése is lehetséges. Tetszett az is, hogy a ház oldalát műanyagba burkolt csavarok rögzítik, ezzel óvva a festést a sérüléstől. Nagyon jó, hogy ilyen apróságra is figyel a gyártó egy ilyen árkategóriás háznál is. Fekete színű csavarokat kapunk belülre is, amivel az alkatrészeket rögzíthetjük a házban.

Az oldallapot levéve belül is festve van a ház, ami nálam egy hatalmas plusz pont. A festés minősége is jó, igaz, vékonyan van felvéve, de keménynek tűnik, nem túl sérülékeny. Persze érdemes lehet néhány csík szigszalagot leragasztani összeszereléskor, hogy védjük az éleket, amit utána eltávolíthatunk.

Belül érdekesen van megoldva a HDD és az ODD rögzítése. Ugyanis a belső merevítőlemez közel van elhelyezve a ház oldalához, ezért nem akad bele a VGA, még akkor sem, ha egy nagyon hosszú és széles kártyát tervezünk használni. Méréseim szerint, szélességben legfeljebb 165 mm-es kártya fér el kényelmesen, hosszúságban pedig kinyúlhat az egész ház hosszában, mert nincs, amibe beleakadna.

Amennyiben SLI vagy CrossFire konfigurációt szeretnénk, akkor az alul található HDD rögzítő lemezek miatt az alsó PCI-e slotba kerülő VGA maximum 256 mm hosszú lehet, mert egyébként beleakad a rögzítőlemezekbe. A GIGABYTE GV-N660OC-2GD kártya éppen befért. Amikor az alaplap felső slotjába helyezünk kártyát, nincs ilyen probléma, mert átnyúlik a két HDD rögzítők felett.

A merevlemezeket tehetjük alulra, vagy középmagasságba állítva, az alján található csavarokat használva, vagy (ahogy szerintem a legérdemesebb) felül egy 5.25"-ös helyre. Ezt kicsivel lentebb részletezem.

Hátuljára szintén egy 120 mm-es ventilátort tehetünk, hogy segítsen a tápegységnek megszabadulni a meleg levegőtől. Felülre kerül a tápegység, melynek a felesleges vezetékeit az ODD felett üresen maradt részbe (Az előlapi panel mögött ugyanis szabad tér marad, ha beteszünk egy DVD meghajtót) helyezhetjük.

Negatívum a házzal kapcsolatban, hogy azért látszik, spóroltak az anyaggal. Vékony lemezekből készült, amivel nincs gond, ha egy csendes merevlemezt teszünk bele. Amennyiben hangosabb a HDD, én azt javasolnám, hogy tegyük egy 5,25"-es bővítőhelybe gumis rögzítéssel az alábbi módszerrel:

Összességében ennyi pénzért nehéz jobb házat találni. Egy átlagfelhasználó igényeit szerintem teljes mértékben kielégíti ez a ház. Azok, akik kis költségvetéssel gazdálkodnak, de szeretnének egy mutatósabb és funkcionálisan is jól felszerelt házat magukénak tudni, azok jól járhatnak a Logic ezen termékeivel.

PRO:
- Kitűnő ár
- Jó méret
- Jó bővíthetőség
- Jó szellőzés
- Porszűrő
- Jó összeszerelés
- Kemény festés
- Fekete színű csavarok

KONTRA:
- Vékony lemezek
- HDD rögzítés
- Az előlapnál nem pontosan illeszkedő DVD meghajtó

Egy kis kiegészítés, az apróságokra figyelőknek. :) Az előlapnak a vezetékei elférnek az optika mellett abban az esetben, ha három darab 4 eres részre szedjük a 12 eres előlapi kábelt. Így szépen elvezethetjük az előlap oldalánál a vezetéket, amit így nem a ház közepén kell átvezetni.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.