2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Mennyit ér a pénzem?!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Érdekes, említésre méltó szituáció esett meg velem tegnap, épp miután beszereztem a napi...

[ ÚJ TESZT ]

Érdekes, említésre méltó szituáció esett meg velem tegnap, épp miután beszereztem a napi arcbavalót egy, a hozzánk legközelebbi Intersp.r-ban.
Tolnám kifelé a bevásárlókocsit, mikor eszembe villant: ''Bammeg, nekem kell egy DVD-DL lemez'' És milyen jó, hogy épp akad egy szaküzlet a szeretett bevásárlóközpontunk ''sétálóutcáján''. (ami nem kedvencszámtechbolt, mert drága, de ha nincs jobb...)
Besasszézok, a szokásos ''tiszteletkörök'' után leemelek egy lemezt.
-Köszi, csak ez lesz.
-990 ft.

...és már nyújtom is át az ezres bankót.

-Bocsi, de a főnök azt mondta, hogy ezt az ezres már nem fogadhatjuk el.

Ehh...na igen, még nem fémcsíkos, szerintem MÉG nincs szeptember 1. Tudok arról, hogy lassan, de biztosan bevonják a régi ezreseket, de határidőn belül nehogymár ne fizethessek vele! Az is pénz és egyenlőre legális/elfogadott/értéket képviselő fizetőeszköz! Röhej!

-Ott egy Posta, ott beválthatod!

Jah, persze, ugráljak én a csomagokkal, a ''rácsoskocsival'', várjam ki a sort a postán, csak hogy fizetni tudjak egy másik (ugyanannyit érő) fizetőeszközzel. Legszívesebben otthagytam volna az egészet, de kellett a lemez (+ a srác már beütötte a gépbe....hogyén milyen rendes tudok lenni néha)
Mikor végre sorrakerültem a Postán, kértem a csereezrest, akkor a hölgy tájékoztatott, hogy ez biza még mindíg érvényes. Tudom én is, a hölgy is a számtech.-boltban dolgozó is, de ezt Ő már nem hajlandó elfogadni.

Csere erre:
[kép]

Félreértés ne essék, az eladóval semmi problémám, de az aki kiadta neki, hogy nem fogadhatja el az ezrest (bőven a ''határidőn'' belül), annak azt kívánom hogy SOHA TÖBBET NE IS LÁSSON EKKORA pénzt egyben! Kalapoljon a sarkon apróért!

Ezt neki, mert sokat ér:
[kép]


Tisztelt blog-látogatók! Ti is figyeljetek oda, ne maradjon régi (fémcsík nélküli) ezerforintos a zsebetekben, mert szeptembertől csak a postán tudjátok használni! Vizsgáljátok meg a dugipénzeket, a paplanba varrt ezreseket, nehogy Ti is szívjatok vele!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.