2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Megoldás az Android?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nyilván sok HTC készülék tulajdonos találkozott már az ún. driver hiánnyal, akár szóban,...

[ ÚJ TESZT ]

Nyilván sok HTC készülék tulajdonos találkozott már az ún. driver hiánnyal, akár szóban, akár tapasztalat formájában. Azok akik nyomonkövetik az ezzel kapcsolatos híreket, eseményeket azok tudják, hogy a HTC dolgozik egy „javításon” amely – elméletben - javítani fog a videó chip kahasználtságában, illetve 1-2 idegesítőbb bug-ot is kiírt (Touchscreen bug).

Az, hogy ez mennyire lesz orvosság sok ezer ember bajaira az már egy másik kérdés. Lehetett hallani olyanról, hogy chip gyártó cégek nagyobb feneket kerítenek egyes termékeiknek mint amennyire valójában képesek. Sokan emelik ki a tényt, hogy nem tudjuk, mire képes a Qualcomm által gyártott ATI ImageON chip. Erre nem is oly rég fényderült amikor a Google bemutatta legújabb demo készülékét, amely – természetesen - az Android operációs rendszer legújabb változatát mutatta be. A videóban szereplő készülék Qualcomm MSM 7200 –as chipset -re (a driver botrányban érintett chipsetek egyike) , és egy 300 MHz–es processzorra épít. A videón, ha más nem is, a rendszer válaszideje nagyon jól látható, illetve az is, hogy a képernyő érintése nem befolyásolja a teljesítményt. A Quake bemutatóra azért nem térek ki, mert bár szépen fut, pre-render is lehet, ami viszont nem mérvadó, de a 30 FPS akkor is szépen hangzik .

Remek, most már tudjuk mire is képes a chip, tudjuk, hogy a HTC anyagi okok miatt nem foglalkozik/foglalkozott a driverekkel, tudjuk hogy a Qualcomm állításai a chippel kapcsoaltban nem teljesen alaptalanok, tudjuk hogy az Android kernel elsősorban az MSM 7x00 chipset –ekre épít.

Ezen információk alapján a következőre lehet jutni: LESZ DRIVER!!
A Google egyik sajtó nyilatkozatában közzé tette, hogy a teljes forráskód akkor lesz elérhető amikor kijön az Android (2008 Q3-Q4), tehát a működő, használható MSM 7200 driverek elérhetővé válnak (igaz, linux –os, de már port -olható verzióban).

Források:
git.android.com
BBC Google interjú - A korábban említett Android bemutató
TechWorld cikk - Az Android forrással kapcsolatos cikk

Előzmények

  • Android

    Mit is jelent az android? Egy gép, amely megjelenésében, funkcióiban, intelligenciában az embereket utánozza.

  • HTC-driver=??

    Ha valaki telefonos PDA -t vesz, mindenképp összeakad a HTC valamely termékével, amitől...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.