2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Találkozás az új Nokia Lumia 925-tel

Avagy hogyan is élte meg egy kisember egy kis ország kis városából a Nokia nagy május 14-ei rendezvényét?

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatkozás és előzmények

Először is, üdvözlök mindenkit első (és terveim szerint nem utolsó) cikkemben! Röviden bemutatkoznék:

Detkó Dávid vagyok, 22 éves egyetemista srác. Régóta érdekel a fényképezés, de fényképezőgép hiányában először 2011 nyarán Nokia 5800 XpressMusic telefonommal mélyültem el a mobilfotózás rejtelmeiben (az átlagosnál jobb fényképek készítésének titka csupán a hátlap eltávolítása volt). Ekkor még csak ismerőseim körében voltak népszerűek fényképeim, de nem is törekedtem többre.

2011. decemberében Nokia N9-re váltottam, és folytattam a mobilfotózást. A telefon jobb fényképezési képességeit kiaknázva az első igazán jól sikerült fotómat egy kicsit megszerkesztve elküldtem twitteren a Nokiának, és nem sokkal rá megérkezett az elismerés tőlük, és másoktól is! A sok dicséreten felbuzdulva elhatároztam: megmutatom a világnak, hogy igenis mobiltelefonnal is lehet lenyűgöző fényképeket készíteni, és folytattam fényképeim megosztását a közösségi oldalakon.

(Nokia N9-cel készült fényképeimet ezen a linken megtekinthetitek: nyers - szerkesztett)

2012 nyarán egy nagyszerű lehetőség adódott számomra: N9-cel készült fényképeimet látva úgy gondolták a Nokia Connects-nél, hogy még a magyarországi megjelenése előtt küldenek nekem egy Nokia 808 PureView készüléket próbaidőszakra, hogy fotózzak vele pár hétig! A próbaidőszak után tovább folytattam a mobilfotózást az N9-cel, majd egy újabb lehetőséggel élve 2012. december 31-én nyertem egy Nokia 808 PureView-t a PureViewClub jóvoltából! Azóta megállíthatatlanul fotózom a nagyvilágot, és ennek köszönhetően egy hatalmas kaland történt velem, mely arra inspirált engem, hogy megírjam életem első cikkét!

(Nokia 808-cal készült fényképeimet ezen a linken megtekinthetitek: nyers - szerkesztett)

Az előzményekről:
Az egész történet április 26-án kezdődött, amikor személyes meghívást kaptam Londonba, a május 14-ei Nokia rendezvényre.

Először azt hittem, hogy egy körlevélről van szó, amivel mindenkit meghívnak, aki valaha is benne volt a levelezési listájukban, de amikor pár napra rá új e-mail érkezett tőlük, hogy válaszoljak már, megyek-e vagy sem, tüzetesebben megnéztem azt a meghívót. A levél végét olvasva néztem egy nagyot, ugyanis azt írták, hogy állják az utazás és a szállás költségeit... Na mondom, erre azért rákérdezek, hogy jól értem-e, mert önerőből én nem tudtam volna ezt finanszírozni.

A válaszban megnyugtattak, hogy természetesen jól értettem; aztán elindult a szervezés. Kíváncsiságból azért rákérdeztem, hogy mégis mivel érdemeltem én ezt ki, és hogyan hálálhatnám meg: a Nokia és a mobilfotózás iránti elkötelezettségem miatt kaptam a lehetőséget, és mindezért csak annyit kell csinálnom, hogy elmegyek és jól érzem magam.

Hát mondanom sem kell, eleget tettem a kérésüknek! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.