2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Marshall London - Rock'n'Roll

Egy ízig-vérig zenére kihegyezett okostelefon vadító külsővel, eszméletlenül borsos áron.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftver, kamera

Hardver

Nos, a telefon egyik gyenge pontja egyértelműen a hardver. Egy három éves Snapdragon 410-es SoC dolgozik a készülékben 1,2 GHz-es Cortex-A53 processzorral és Adreno 306 grafikus gyorsítóval. Tapasztalataim szerint a grafikus feladatok eléggé ki tudják fárasztani a készüléket – játék közben hajlamos melegedni a hátlap, főleg most nyáron. Antutu pontszám: 25065 – a nem túl meggyőző pontszám ellenére a Marshall tudása elég az átlagos felhasználásra, de az ember joggal vár el egy erősebb hardvert egy ilyen drága telefontól (az áráról majd később). Szerencsére a 2GB RAM megfelelő helyet biztosít az emberbarát működéshez. A belső tárhely mérete 16GB, ez bővíthető microSD kártyával.

Szoftver

Képzeljük el azt a jellegzetes hangot, amikor az erősítőhöz kötik a gitárt...
(*ppp..p...*)
Egy ilyen hangot ad ki bekapcsoláskor a telefon, egy "LONDON" felirattal a képernyőn. Kikapcsoláskor pedig egy fáradt záróakkord szól a háttérben. Nem hangzik rosszul, ugye? Ez nem minden. Legalább ilyen stílusosan lettek összeválogatva a gyári csengőhangok (gitárdallamok mindenféle stílusban), és a Marshall-féle óra widget is beleillik az összképbe – fekete alapon fehér szöveggel (vagy fordítva) mutatja a pontos időt.

Szoftveres téren nincs nagy durranás, az egész rendszer gyakorlatilag egy közel stock Android 5.0, minimálisan, de stílusosan megspékelt témával. Sajnos találkoztam pár nem túl kellemes buggal (pl. eltűnt a hangszóró hangja), de az újraindítás mindig segített. Google barátunk keresője szerint ezek tipikus Lollipop gyerekbetegségek. Igaz vagy sem, ezek a jelenségek csak egy-kétszer jelentek meg nálam, és egyébként a hardveres lehetőségekhez mérten abszolút gördülékeny rendszert kapott a telefon. Nemrég még egy biztonsági frissítést is kaptam, szóval nincs ok különösebb panaszra.

Kamera

A fényképezés bizony a telefon leggyengébb pontja. Elvileg a Sony Xperia M4 Aqua szenzorát kapta, gyakorlatilag pedig teljesen mindegy, mert...

...lapozzunk tovább, nem erre találták ki a telefont. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.