2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

MWC: Lumia 720 és a 6.7 MP

A 2013-as MWC alkalmával leleplezett és általam legjobban várt Nokia Lumia 720 bemutatója.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Hardver:

A készülék lelke egy kétmagos, magonként 1 GHz-es Snapdragon S4 processzor (Qualcomm MSM8227), e mellé társul egy Adreno 305 grafikus gyorsító és 512 MB RAM. Ez egy átlagosnak mondható középkategóriás SoC-nak felel meg, ám tudjuk, hogy a WP8 számára ez is bőségesen elég. Kapunk még 21,1/5,76 megabites HSPA+ modemet, GPS-t Glonass támogatással, WLAN-t, Bluetooth 3.0-át és NFC és WiFi modult, 7 GB felhő alapú tárhelyet, 8 GB belső memóriát, mely 64 GB-ig bővíthető microSDXC kártyával. A SIM kártya típusa microSIM.

Középkategóriás telefon létére egy egészen erős, 2000 mAh BP-4GW típusú akkumulátort kapott, mely hosszú élettartamot vetít előre, ám nem cserélhető. Hivatalos információk alapján ez 23,4 órás 2G-s, 13,4 órás 3G-s beszélgetési, 13,4 órás WiFi és 79 óra zenelejátszási időt biztosít a felhasználónak.

Most jön az izgalmas rész... Ami számomra érdekessé tette a telefont, hogy a középkategóriához képest elég morcos kamerát kapott egészen pontosan egy 6.7 MP-es f/1,9 fényerejű Carl Zeiss optikát. Nem a felbontás, hanem az f/1.9 rekeszértékű optika miatt lehet erős a masina, ami köztudottan nagyban javítja a gyenge fényviszonyok között készített fotók és videók minőségét. Továbbá 720p@30fps felbontású HD videók rögzítésére alkalmas (érdekes lett volna, ha 720 néven 1080p-s videókat tudna felvenni, milyen az már...:) ), és egy LED villanóval is el van látva, aminek hatótávolsága 1 méter. A cserélhető hátlapok segítségével Qi vezetékmentes töltési szabvánnyal is kompatibilissé tehető, azaz wireless alapon is tölthető e telefon. A másodlagos kamera nagy látószögű, 1,3 MP-es, f/2,4 rekeszértékű és szintén HD videó felvételre képes.

A készülék továbbá egy nagy dinamikatartományú (HAAC) sztereó mikrofont is kapott. A 720 emellett már az új digitális képjavítást is tartalmaz, a Glam Me-t, miáltal sokat csalhatunk egy-egy fotó elkészítése után. Ilyen csalás például az, hogy a fogainkat még fehérebbé varázsolhatjuk, túlhúzhatjuk a színeket, szélesíthetünk a szemünkön, karcsúsíthatunk magunkon, stb. A Nokia ezen kívül előre rátelepítette a Here applikációt, mely csomag tartalmazza a Drive-ot, a Transit-ot (Tömegközlekedés) és a Maps-et.

Zenealkalmazásként a szokásos Zune található a készüléken. A hangfelvétel AMR formátumban történik, kodekekből gazdag a kínálat: MP3, AMR-NB, WMA 10 Pro, GSM FR, WMA 9, AAC LC, AAC+/HEAAC, eAAC+/HEAACv2. Az audiolejátszó fájlformátumai ASF, MP4, AAC, AMR, MP3, M4A, WMA, 3GP, 3G2.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Ativ S bemutató

    A Samsung sokak által várt első Windows Phone 8 alapú okostelefonjának bemutatója.

  • Okostelefonok nőknek

    A magyar szolgáltatói mobilkínálat nőknek a 2012-es palettáról ár szerinti csoportosításban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.