2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo A750 - a jómunkásember

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A kínaiak már a spájzban vannak III. rész (Emlékeztetőül: II. rész - I. rész) Az elmúlt 14 évben kb.

[ ÚJ TESZT ]

A szoftver

Szoftver

A kétkártyás működést, valamint az ilyen telefonok főbb funkcióit már leírtam az A60-as tesztben, ezért azt nem ismételném, csak az újdonságokat részletezem.

Mindenekelőtt átalakult a főképernyő, nem gyári Android launcher található a telefonon, hanem a Go Launcher egy speciális, Lenovo számára készített verziója. Ennek előjele már kikapcsolt telefonnál is látható, ugyanis az érintésérzékeny gombok közül a főképernyő funkcióval ellátott gomb szimbóluma nem „házikó”, hanem egy „négy részre osztott kocka középen egy körrel”. Ez valójában egy lótuszvirágot szimbolizál a Lenovo szerint (biztos…).

Ha bekapcsoljuk a készüléket, lezárt képernyő esetén 4 funkció közül választhatunk: feloldjuk a telefont, a tárcsázó menübe lépük, a szöveges üzeneteinket nézzük, vagy a kamerát indítjuk el. Mindezt oly módon, hogy a 4 virágszirom egyikét az ellenkező irányba elhúzzuk (ötletes!). Vagyis a legfőbb funkciókba azonnal beléphetünk, talán csak a közvetlen e-mail elérés hiányzik.

A főképernyő hasonló, azzal a különbséggel, hogy itt mi választhatjuk ki, hogy a 4 virágszirom milyen programot indítson el. Mivel alul fixen 5 gyorsgomb áll rendelkezésünkre (tárcsázó, kontaktok, menü, üzenetek, böngésző) ezért ide tényleg az_általunk_gyakran használt appok kerülhetnek.

Fontos újításként beállítható, hogy amennyiben adatkapcsolatban van a telefon, akkor bejövő hívás esetén az adatkapcsolatot a hívás érdekében megszakítsa-e vagy sem. Ezzel az A60 egyik bosszantó hibája kiküszöbölésre került, vagyis pl. egy Gmail szinkronizáció alatt sem fogunk hívást veszteni, hanem megszakítja az adatküldést.

A beállítások között található újdonságok közül két funkciót emelnék ki:
1. Mozdulat halkítás: Ha csörög a telefon és megmozdítom, a hangerőt leveszi, így kevésbé zavaró, ha közelítjük a fülünkhöz.
2. Zseb mód: Ha azt érzékeli, hogy zsebben van, a beállítottnál hangosabbra veszi a csengetés hangerejét.

Bizonyára sokan legyintenek, hogy az ő Galaxy, HTC és Xperia telefonjaikban ez már időtlen idők óta alap, számomra mégis hasznos funkciók a mindennapokban.

A Lenovo több saját szoftvert telepített a készülékre, így van vírusírtó, saját Market (kínai programokkal, így azt kitöröltem), saját Task Manager, adatforgalom számláló, energiatakarékossági program, backup program.
Ezek minősége változó, van amelyik ötletes, más nagyon „fapados”.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.