2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Ingyenes multiplayer játékok IV.

Harcoljunk katonákkal, csajokkal, bogarakkal: a játék ingyenes - az extrák fizetősek.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, M.A.T. Mission Against Terror

Ebben és a következő részben bemutatott FPS/TPS játékok ugyan arra a modellre épülnek. Mivel nagyon hasonlóak, itt az elején írok egy összefoglalót az általában elérhető lehetőségekről.

Az adott játék honlapján regisztrálnunk kell, majd le kell tölteni a kliens programot, amivel a központi játékszerverekhez tudunk csatlakozni. Első csatlakozáskor következik a karakter-generálás, amikor is létrehozzuk a játékosunkat. Ezután -ahol van ilyen lehetőség- szervert kell választanunk. Érdemes fizikailag a legközelebb lévő szervert választani, hogy minél alacsonyabb legyen a pingünk.

A szervereken belül játékszobák (Room) vannak, ahol a nyílt, vagy a karakterünk szintjének megfelelő szobák közül választhatunk. A szobákban a létrehozója állítja be, hogy milyen játékmód és pálya legyen. Játékmódok között a szokásosak vannak, ami érdekes még az az NPC (gép által irányított) játékosok elleni co-op meccsek, vagy küldetések.

Elért eredményünkért pénzt (pontokat) és tapasztalati pontokat kapunk, küldetésnél a főellenségek dobnak cuccokat is, amiket lehet adni-venni, vagy újabb küldetéshez felhasználni.

Karakterünk folyamatosan fejlődik, XP-t kap (tapasztalat), amivel egyre jobb cuccokat használhatunk. A felszedett és a boltban pontokért megvásárolt cuccokon kívül vannak a prémium holmik.

Itt jön be a képbe a fizetős rész. Feltölthetjük valódi pénzből a játékos számlánkat (nem a pontjainkat), amit a boltban herdálhatunk el. A cuccoknak négy típusa van: pontokért vásárolható, pontért és pénzért együtt vehető, csak pénzért elérhető, és looting (küldetésben főellenfél dobja mikor jobblétre szenderül).

Ez a sorrend a minőséget is jelenti többnyire, azaz a karakterünknek az aktuális szintjén a legjobb cuccokat Boss-tól vagy a boltból lehet megszerezni. Mivel a jó cuccokat ritkábban dobják, mint a lottó ötöst, így gyakorlatilag a valódi pénzért vehető felszerelés és fegyverek a legjobbak.

Ettől függetlenül sokan játszanak fizetős cuccok nélkül, a legtöbb játékban sokáig ki is lehet húzni így, de waron, vagy komolyabb meccseknél már látszik a különbség... A rendszer másik hátulütője, hogy sokan a fizetős extrák helyett a csalást választják, amivel tönkreteszik a többiek játékát.

M.A.T. Mission Against Terror:

Csak amerikai szerver van sajnos. A karakterek és a fegyverek kidolgozottsága nem a legjobb, és a 16:10 képarányt sem tudtam belőle kipréselni.

Ami nagyon jó, hogy a játékmódok közé bekerült az Infection, igaz itt Mummy mode-nak hívják. Infection módnál fegy verrel vesszük fel a harcot a zombik (itt múmiák) fegyvertelen, ám vég nélküli serege ellen. Közösen kell hentelni a "fertőzötteket", mert akit elkapnak, az máris beállt a rosszarcúakhoz.


Korai az öröm, ezek a menyecskék csak a honlapon virítanak...

Másik érdekesség a Ghost mode: ez a klasszikus bomb defuse, annyival megtekerve, hogy a bombát elhelyező vörös csapat láthatatlan, viszont fegyverzetük csak egy bicska... Jó NPC meccseket lehet játszani T800-as terminátorok ellen is gyakorlásként (ez a rész jobb, mint a legtöbb T-s játék...). Videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.