2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Ikarus mod - szocreál nosztalgia

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Trabant, Tomi mosópor, fapados villamos - ki ne érezne néha nosztalgikus hangulatot a múlt iránt?

[ ÚJ TESZT ]

Install

Elsőként szükség van a Mafia alap telepítésére, és az 1.2-es patch szükséges utána.

A telepítéssel, és moddolással együtt kb. 6-7 giga szabad helyre van szükség!

Ezután szedjük le a Mafia Data Xtractor-t, másoljuk be a Mafia könyvtárába, és indítsuk el. Elvileg kéri egy DLL módosítását, engedjük neki. Ezután az alábbi módon jelölgessük be a kitömörítendő állományokat:

Klikk Extract, és várjunk türelemmel, amíg kibontja.

Addig szedjük le magát a modot, a RealCarFacing oldaláról.

[Ikarus mod -> piros downloads felirat -> után a jobb alsó sarokban a patch, és darabkákból jelenleg elérhető 01-es - ez egy kis extrát ad.]

Kopp, ez 7z! gyorsan szedjük le a 7zip tömörítőt, nehogy elvesszünk.

Bontsuk ki az Ikarus_mod_v2.7z filet egy ideiglenes könyvtárba (ha végeztünk, törölhetjük). Ennek a tartalmát másoljuk rá a ...\Mafia\ könyvtárra, hogy felülírjuk a kibontott állományokat. Ezután a IKARUS MOD_2_0_PATCH.7z-t is tömörítsük ki szintén egy ideiglenes könyvtárba, majd megint felülíratni a meglévő fájlokat a Mafia könyvtárában. (Tudom cécós, de a rosszul címzett másolás nagy galibát tud okozni a játékban)

Már csak a 01-es darabka maradt, a fentiekhez hasonlóan húzzuk be a könyvtárba.

Hint: a mai gépek kapacitása lehetővé teszi, hogy sokkal több részletet rajzoljon ki a játék. Keressük meg az Extra mappát az ideiglenes könyvtárban (vagy a Mafia könyvtárában, ha áthúztuk azt is), nyissuk meg, és láthatjuk, hogy a metrókocsik cseréjén kívül a vezetési módokat (éjjel-nappal, kisváros, vidék...) tudjuk moddolni még tovább, mindegyik mappában az olvassel.txt tartalmazza, hogy a ...\Mafia\Missions\ könyvtárban hova tegyük, hogy működjön.

Így le van tudva az alap mod, jöhetnek az extrák, fontos hogy ezeket az alap modok művelése után tegyük be, mert textúrát cserélnek.

Road mod: a járófelületek (utak, járdák, parkolók) textúráját cseréli le. Több verziója is elérhető, szerintem a 2.2 és 2.3 verzió passzol legjobban a szocreál miliőbe.

Star mod: az eredeti alacsony felbontású ég helyett egy szép kidolgozott éjszakai eget kapunk.

Járművek:

A játék egy-egy beépített járművét írják felül bemásolással (meghatározott ID-t), így a buszmániások valamint a Trabant 601 és Velorex rajongók is kiélhetik rajongásuk tárgyát. A fentiekhez hasonlóan egyszerűen bemásolós telepítése van.

Ezután a Setup-al toljuk rá a felbontást, élsimítást, valamint a játékban is maxra a grafikát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.