2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP Pavilion DV5-1160eh

  • (f)
  • (p)
Írta: |

2008 decemberében megvettem életem első Notebook-ját, egy Hp Pavilion DV5-1060eh típusú gépet.

[ ÚJ TESZT ]

HP Pavilion DV5-1160eh
2008 decemberében megvettem életem első Notebook-ját, egy Hp Pavilion DV5-1160eh típusú gépet. Sokáig gondolkoztam, hogy melyiket vegyem, de ár/érték/tudás arányában ezt a típust találtam a legmegfelelőbbnek! Jó pár éve fórum tag vagyok, de ez az első Blog-om, és remélem sikerül, szépen összeraknom ezt az írást! Bemutatnám a laptopomat:

A kifejezetten otthoni felhasználóknak készített Pavilion termékcsaládot Magyarországon tavaly mutatták be, és már ősztől kaphatóak voltak a készülékek.
Magyarországi bemutató: [link]

Bekapcsolás telepítés:

Gyorsan kibontottam a notebook-ot, és egy előre telepített Vista fogadott, ami nagyon tetszetős külsővel rendelkező oprendszer, én nagyon szeretem, megy a laptophoz!
Gyorsan bekonfiguráltam a készüléket magamnak, letöröltem a felesleges dolgokat, és azt kell hogy mondjam hogy nagyon gyorsan bekapcsol a készülék, sőőt az alvó üzemmódból való felállás valami bámulatos! :)
Őszintén bevallom, nekem a 2gb memória kevésnek bizonyul, ezért majd még bővítem 2x2 Gb memória modullal. Gyárilag 2x1Gb 800mhz-es memória modul található a notebookban. A Wifi vevője nagyon erős, és nagyon gyorsan befogja a jeleket, ez kellemes meglepetésnek bizonyult. :) eSata port is maximálisan jól működik, és elég gyorsan 80-90Mb/s os sebességgel tudja áthúzni az adatokat :)

Specifikáció:
Processzor típus: Intel® Pentium™ Dual-Core T3400 Processzor frekvencia2100 MHz
Memória: 2048 MB DDR2 667MHz
Merevlemez mérete: 250 GB 5400 rpm
Optikai meghajtó: DVD+-RW Dual Layer
Kijelző méret: 15.40 inch WXGA (1280x800)
Videókártya típusa: nVidia GeForce 9600M GT 512/1279 MB
Hangkártya: AC 97
Hálózati kártya: 10/100/1000Mbps, WLAN b/g
Portok: 4xUSB 2.0, VGA, Firewire, Bluetooth, Express Card, HDMI, eSATA
Kártyaolvasó: SD, MS, MS Pro, MMC, XD
Akkumulátor: 4400 mAh (Li-Ion)
Méret: 357 x 259 x 34 mm
Tömeg: 2.65 Kg
Billentyűzet: magyar
Szoftver: Windows Vista Home Premium
Garancia: 2 év

Tartozék:
HP mobil távvezérlő
Beépített kamera
Törlőkendő

Design

Mikor megvettem a Notebook-ot, már a doboza nagyon tetszett, se nem nagy, se nem kicsi, pont akkora amekkorának lennie kell, és nagyon tetszetős a dobozon az ábrácska.
Kibontottam és megláttam a szépséget. Közelebbről megnézve a fedlap, fekete fényes, apró négyzethálós felület, a jobb alsó sarkában egy HP logo, ami a bekapcsolásnál világít. Hasonló az Aplle logóhoz. Nagyon tetszetős, mutatós kis logo. Az egész laptop gyönyörű szép fényes felületű, de a szépségnek is van ára, az ujjlenyomatok megmaradnak rajta. De ezeket le tudjuk törölni a laptophoz kapott törlőkendővel, illetve ablakmosó folyadékkal.

Billentyűzet

A billentyűzet is beleolvad a laptop színéhez, egy megszokott notebook-billentyűzet kiosztása van, nincs rajta numerikus billentyű. A gombok elég nagyok, és nagyon kényelmesen használhatóak, nekem nagyon tetszett, és nagyon kényelmesek.

Multimédiás gombsor

A billentyűzet felett található a multimédiás gombsor, ami nagyon tetszetős. A gombsor nagyon szépen világít sötétben, minden gombja érintő felületes, és ezen is szintén meglátszódik az ujjlenyomat. Az érintőbillentyűkön lehet állítani a hangerőt, hangokat némítani, Wifi/Bluetooth-t ki-be kapcsolni (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n és Bluetooth 2.0)
Néha sajnos a hangerő gombok nem működnek rendesen , beragad, vagy később érzékeli, de ettől függetlenül nekem még jól működnek és tetszenek. Hallottam, meg láttam is, aminél elég rosszul működött, de szerintem driver újratelepítéssel megoldható a dolog.

Touchpad
Számomra maga a Touchpad is nagy meglepetés volt, nagyon designos az is, teljesen beleolvad a laptopba :) igaz ezen is megmaradnak az ujjlenyomatok, de engem ez sem zavar, sőőt, ha egeret használunk, vagy éppen nincs szükségünk a touchpad-ra, akkor egy gombnyomással lelehet tiltani azt, ilyenkor a kis ledecske pirosra vált. :)
(P:C)(/P)

Kamera

Beépített kamera található a notin, ami sötétben is meglehetősen szép képet mutat, alapból jár a géphez egy program, amivel lehet hülyülni, pl., belenézel a kamerába és visszanéz rá egy kutya, ami úgy mozog, mint te, ezzel lehet szórakozni.

(P:C)(/P)

Távirányító

Alapból hozzá jár egy kis távirányító, amivel könnyen gyorsan, egyszerűen tudjuk kezelni a Média centert, esti órákban ez nagyon jó, hisz ki is, lehet kapcsolni vele a laptopot is.

Portok

A gépet bőséggel ellátták csatlakozókkal. USB-portból négy van rajta (egyik USB eSATA is egyben), emellett található még rajta FireWire és Ingraport. A notin van még VGA- és HDMI-port is, aminek segítségével rákapcsolhatjuk külső monitorunkat vagy akár a TV-t. Ezzel még nincs vége, található Ethernet és modemcsatlakozó is, illetve egy multiformátumú kártyaolvasóval is ellátták. ExpressCard kártyákkal is elboldogul a gép, a foglalat szokás szerint a baloldalon található. A fülhallgató- és mikrofoncsatlakozó a kijelzővel „szembeni” oldalt található elől, egyszerre rá lehet kötni a hangfalat és a fejhallgatót is akár, ez nagyon tetszett benne!

Hang

A Pavilion dv5-be egy Altec Lansing hangrendszert építettek, ami meglepően gyönyörűen szól, nem hallottam még laptopot ilyen szépen szólni. Persze a remegő mély hangzásra nem kell várni, mint a moziba, viszont zenehallgatásra és filmezésre így is nagyon jó, és élvezhető! Multimédiás notebookhoz nagyon illik ez a hangrendszer, meglehetősen hangos, egy kisebb szobát is elég jól bezengi!

Kijelző

Gyönyörű szép Wide kijelzővel látták el a Pavilion típusú notebook-okat, Játékonál, filmeknél egyaránt jól szuperált nálam. Én próbáltam játékoknál NFS ProStreet, NFS Undercover, Counter Strike Source, Call Of Duty 2 és a videokártyának és a monitornak egyaránt köszönhetően gyönyörű élvezetes képet mutatott a notebook.

Akkumulátor

Az akkumulátor is érdemes szót ejteni, 4400mA-es akkumulátor van a készülékben, ami meglehetősen gyorsan feltölt, és kb 3órát kibír, ami azt jelenti, hogy unalmas pillanatokban akár egy 2, vagy akár 2és fél órás filmet meglehet nézni rajta. De ajánlatos, hogy ha egy Titanic hosszúságú filmet nézünk, akkor előtte legyen feltöltve rendesen az akkumulátor, hogy végig lehessen nézni a filmet. A teljesítményével, lehet játszadozni, pl a kijelző fényerejét a megfelelő funkció billentyűvel lehet sötétíteni, ezáltal tovább bírja az akksi.

Végszó

(P:C)A Pavilion dv5 a legjobb otthoni noteszgép, amihez eddig szerencsém volt. Jól néz ki, a megépítettsége és a teljesítménye is kiváló, emellett nem nehéz, és könnyen hordozható, 3kg-os súlyt épp hogy eléri. Teljesen meg vagyok elégedve a készülékkel, és 2éves garancia van rá, úgyhogy remélhetőleg gond sem lesz vele, hisz csak rá kell nézni: JÓL MEGÉPÍTETTÉK!
Aki komolyan játszani is szeretne vele, annak ajánlanék egy hűtőpadot hozzá, ami gyorsan, halkan lehűti a notit, mert ha felpörög a vga ventilátora, az bizony elég hangos tud lenni :) Mindemellett a vga teljesítménye nagyon jó! :)(/P)

(P:C)Ajánlom mindenkinek, aki 180-200. 000ft-os ár kategóriában gondolkozik, illetve annak, akinek játékra kell egy notebook viszonylag olcsón.(/P)

(P:C)(/P)

(P:C)Ez az első cikkem, remélem nem lett olyan rémes, ha sokaknak tetszik, akkor folytatás következik ;)(/P)

Csabee

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.