2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hogyan hozzunk ki egy VGA-ból a maximumot? (geforce 6800)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hogyan hozzunk ki egy VGA-ból a maximumot? Minden embernél eljön az a pillanat, hogy...

[ ÚJ TESZT ]

Hogyan hozzunk ki egy VGA-ból a maximumot?

Minden embernél eljön az a pillanat, hogy Videokártyát kell cserélni. Valaki a VGA-t tuningal valaki meg egy új monitor vezérlő megvételével gyorsítja a PC-jét. Szeretném bemutatni a pipák bekapcsolását Geforce 6800 szériához.
Nekem egy Leadtek Geforce 6800LE-m van, ami alapból ugyebár 8/4, 8 pixel pipeline, és 4 vertex árnyló van rajta. Aki egy kicsit bátor és úgy érzi, hogy gyorsítani akar a gépén, akkor ezt ki kell próbálni. Első lépés, hogy a www.guru3d.com honlapról letöltjük a legfrissebb RIVATURNER nevezetű programot. Miután leszedtük, és feltelepítettük elindítjuk, és megvárjuk, míg fel nem ismeri a Geforce 6800LE-t vagy a sima 6800-ast. Mikor már elindítottuk, és felismerte megpillantjuk, hogy ott van a VGA kártyánk pontos típusa, és oldalán van egy lenyitó fülecske, majd ott lesz egy halom kép, amik közül rá kell kattintani az elsőre, azaz amelyik egy videokártyát jelöl. Ezek után megjelenik két fülecske AGP és Nvsrapdriver néven. Rá kell kattintani és kijön az AGP beállítások és a GPU beállítások. Elsőre még nem tudsz semmire nyomni, mert fel kell installálni, ami a Graphics configuracion alatt található. Miután feltelepítettük végre elérhető lesz a Customize és belépve, megtaláljuk a szunnyadó pipelineket és Vertex árnylókat. Ki kell pipálni (oldalt), hogy melyiket akarod bekapcsolni (csak mindig egyet és utána tesztelj) a beállításodat úgy mentheted el, ha Kipipálod a Graphics cunfigurácionnál ALLOW ENABLING HARDWARE MASKED UNITS-t. Ezek után a 3D mark 05-ben tesztelj, hogy hibátlan-e a kép. Ha hibátlan, akkor örülni kell, mert jó 10%-kal emelkedik a teljesítmény.
Ha nem indul el a géped, akkor csökkentett módba kell leszedni a Rivaturnert. Remélem, segíthettem. (privátban lehet nyugottan jelezni ha van kérdésetek)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.