2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HIPRO 350W teszt

Sokan a legnagyobb teljesítményre matricázott modelleket veszik meg, pedig a kevesebb néha több.

[ ÚJ TESZT ]

Terhelés, zaj, melegedés



Kínpadon :)[nagyban]

A tápegységet a már nálam "szokásos" módon teszteltem. Első lépésben lassan kiterhelem a maximális megengedett terhelésig, figyelve az esetleges rendellenességekre és a hangerő változásra.
A teszt második felében a maximális teljesítmény a cél, ahol még éppen nem kapcsol le a táp és/vagy a feszültségei a szabványban megengedett keretek között maradnak. Jelen esetben a 12V-os kimenő ágakat paralell kötöttem a terhelésre, azaz egyszerre terheltem őket szimmetrikusan.

A fenti táblázatban láthatóak a maximális megengedett összterhelésen mért adatok. A tápegység még a maximális terhelés hatására is stabilan tartotta kimenőfeszeit, körülbelül ~200-230W terhelés közelében kezdett hallható hangja is lenni, ami még maximális terhelésen sem túl zavaró. A gyári VGA/CPU hűtők sokkalta hangosabbak, ha ekkora teljesítményt kell eldisszipálniuk.
Maximális terhelésen a tápból ~40°C-os levegő áramolt ki. Ez azért fontos, mert kintről ~23°C-os levegővel táplálkozott. Ha a gép belső már fűtött ~35-40°C-o levegőjét kapja a nyakába, akkor jóval hangosabb lehet, mint itt külső tesztelés alatt.



[nagyban]



[nagyban]



[nagyban]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.