Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Feltöltés 1.6-os µTorrenttel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Aki torrent oldalon a feltöltéssel bajlódik, nem megy neki, esetleg még nem csinálta,...

[ ÚJ TESZT ]

Aki torrent oldalon a feltöltéssel bajlódik, nem megy neki, esetleg még nem csinálta, mert nem tudja, hogy hogy kell, azoknak itt van a lehetőség a feltöltés elsajátítására:

Nyisd meg a klienst, majd a fájl menü / Torrent létrehozására klikk (billentyűkombinációja CTRL+N), vagy kattints balról a harmadik ikonra:

µTorrent menüsor

Ekkor bejön egy ablak:

µTorrent feltöltés

Ami kell a torrent készítéshez azokat bekarikáztam és beszámoztam, lássuk hát:

1.: A legördülő listát lenyitva a már készített állományok találhatóak meg, ez akkor hasznos, ha egy dolgot több trackerre is fel szeretnénk tölteni, mert nem kell mindig végigböngészni a winchestert a fájlokért.
2.: Ha csak egy fájlt töltesz fel, akkor a ’Minden fájl’-ra kattints.
3.: Ha több fájlt szeretnél feltölteni, akkor azokat rakd egy mappába, majd a ’Mappa hozzáadása’ gombra kattints és válaszd ki a feltölteni kívánt mappát.
4.: Minden trackeren más és más az adatunk, ide a feltöltés leírásánál megadott url-t kell bemásolni. Van olyan tracker, ahol a passkey-t is tartalmazza az announce URL, van, ahol mindenkinek ugyan azt kell megadnia.
5.: Ezt hagyd automatikus-on!
6.: Ha kiválasztottad a fájlt vagy mappát, megadtad az url-t akkor kattints a ’Létrehoz és mentés mint…’ gombra. Be fog ugrani egy ablak, hogy hova mentse el a hamarosan feltöltésre kerülő torrent fájlt. Egy fájlból álló torrent esetén a torrent mappájába, mappa esetén a mappa mellé érdemes menteni a torrent fájlt.
7.: Ha kész vagy a torrent fájl létrehozásával, akkor bezárhatod ezt az ablakot a ’Bezárás’ gombbal.

Most jön a trackeren a torrent leírás készítése és a feltölteni kívánt fájl(ok) torrentjének a feltöltése. A fájl(ok)ról készült torrent fájlt a leírás elkészítése után a trackerre feltöltésre kerül, majd a tracker által kreált torrent fájlt le kell szedni, amit a klienshez hozzá kell adni, hogy seedelni lehessen a feltölteni kívánt adatot. Lássuk:

µTorrent seedelés rendben

8.: A ’Mentés mint’ helyének azt a mappát vagy fájlt kell kiválasztani amit fel szeretnénk tölteni, ennek kiválasztásához nyomj rá a három pontot tartalmazó gombra majd válaszd ki az elérési utat.
9.: Mivel feltöltésről van szó, ezért a ’Hash ellenörzés mellőzése’ szövegrész előtti jelölőnégyzetbe egy pipát kell tenni. Nem kötelező, de mivel saját feltöltésről van szó, nem kell hash ellenőrzés.
10.: Ha a feltölteni kívánt fájl elérési útvonala meg van adva, a pipa be van rakva a helyére akkor lehet az OK gombra kattintani. Ekkor a kliensben a torrent listában egy zöld négyzet fog megjelenni fehér nyíllal a közepén: [kép]

µTorrent love

Winner_hun

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.