2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Begolyóztam

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Valamikor a 80-as években találkoztam egy példánnyal. Mára semmit nem tudok róla csak azt, hogy...

[ ÚJ TESZT ]

Valamikor a 80-as években találkoztam egy példánnyal. Mára semmit nem tudok róla csak azt, hogy megbabonázott. Füstös kocsma valahol vidéken. Kicsi önmagam szülőkkel valami buszos kirándulás keretében. Az ócska kocsma egyik sarkában állt. Gondolom velem már nem lehetett bírni, ezért első szavamra kaptam pár aprót és bele is feledkezhettem a flipper karok csattogtatásába. Igazából itt kezdődött a vonzalom. Ezek után, amikor lehetett kerestem a flipperek társaságát, de ez azokban az időkben néhány alkalmat jelentett csupán.

A 90-es években aztán a korom miatt is több alkalmam nyílt a mai napig kedvenc masináimmal találkozni. Maradjunk annyiban, hogy ma is jó lenne az összeg, amit beledobáltam azokban az években. Természetesen egyéb módszerekkel is működésre bírtuk őket, ha elfogyott vagy épp nem kaptunk elég zsetont hozzá. :)
Nagyjából 10 évre valamiért abbamaradt a szerelem. Simán elmentem a gépek mellett. Sajnáltam egy-egy százast beledobni. Talán a csajozásra kellett inkább. Vagy elég volt az otthoni számítógép varázsa. Nem tudom.

Úgy fél éve újra eszembe jutott a méltánytalanul elhanyagolt nagy kedvencem és elkezdtem utána járni hátha otthonra is tudok szerezni egy masinát magamnak.
Sokkal egyszerűbben lehetett, mint azt gondoltam és nem is váratott sokat magára, hogy saját gépen akkor és annyit játszom amennyi jólesik.
Van egy kis közösség az országban, akik nagyon sokat segítenek. Van, akinek meglepően sok flipper van a birtokában.
Megfertőztek engem is és biztos vagyok benne, hogy nekem se csak egy készülékem lesz.

A kis írásommal csak fel szerettem volna hívni újabb pár ember figyelmét eme remek szórakozásra, ami méltánytalanul merült szinte teljes feledésbe napjainkban.
A 30 éves korosztály szinte minden tagja biztosan őriz magában emléket egy-egy gépről, amivel szívesen játszott vagy sokat találkozott vele kedvenc szórakozóhelyén.
A fiatalabbak pedig talán jót mosolyognak, hogy micsoda középkori játék :)

Néhány kép a teljesség igénye nélkül a legnépszerűbbekről







Ezeket a gépeket csak mélyen a zsebünkbe nyúlva tudunk megszerezni.
Ami 400-600 ezer Ft. körül van.
Természetesen ennél olcsóbban is lehet jó gépeket kapni. 20-30 ezertől a csillagos égig. Sok tényező határozza meg az árat.
Mennyire népszerű.
Általánosságban elmondható, hogy a 90-es években gyártott Williams/Bally gépek a legkeresettebbek.
Milyen ritka.
Vannak gépek, amik alacsony darabszámban készültek vagy nagyon kevés maradt meg belőlük.
Talán a legfontosabb, hogy milyen állapotban van.
Sajnos sok gép válik az enyészet martalékává. Külön hobbi a felújítás is. Akár az eredetinél szebb állapotba hozás sem elképzelhetetlen.

Ismertebb gyártók akik mára mind befejezték a gyártást egy kivételével.

Gottlieb
Zaccaria
Williams
Bally
Sega
Stern

Mára már csak a Stern gyárt gépeket. Több szakembert is alkalmaznak a többi gyártótól.

Akinek hasonlóan szép emlékei vannak és kedve támad annak itt van két alap oldal amiken sok információt kaphat. Bővebb és szakszerűbb cikkek szinte minden témakörben.

[link]

Illetve egy nagy adatbázis ahol keresgélni lehet régi kedvenceket.

[link]

Megyek is szerzek egy extra ballt és csinálok pár jackpotot :D
A saját gépemen.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.