2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ainol Novo 7 Elf II: kicsi-ócsó-kínai

Egy igen olcsó kínai tablet érkezett hozzám, ami meglepetést okozott számomra.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Méretét tekintve baráti, 187x111x12 mm és viszonylag könnyű is a maga 360 grammjával. A tablet előlapját egy 7 hüvelykes érintőkijelző uralja, mely 1024x600 pixeles felbontást tud felmutatni, és egy plexi lap védi.

Egyszerre öt ujjunkat tudja érzékelni a kapacitív, multitouch kijelző. A kijelző fényes felületű, ezért a természet lágy ölén elég kellemetlen, mikor viszontlátjuk magunkat benne, és a kevéske fényerő híján elég haloványan látjuk a tartalmakat.
Betekintési szöge közepes, alulról nézve kissé invertálódnak a színek, de máshonnan nézve tűrhető.

A kijelző felett helyet kapott egy előlapi kamera, amely VGA felbontású, az előlapján még egy márkajelzést találunk a panel alatt, haladjunk is tovább az éleihez.

A készülék alsó és jobboldali éle csupasz, jobb oldalra került a 3,5 mm-es Jack, mellé egy microSD foglalat, egy reset gomb, a mini USB foglalat, egy mini HDMI csatlakozó és egy AC töltő foglalat, amit nem tudunk használni a gyári tartozékokkal (miért nem ilyen csatlakozású töltőt mellékeltek a készülékhez)?

A felső élén, balra egy ki-bekapcsoló gombot tapicskolhatunk, egy hangerőgomb-páros szomszédságában, és mellé egy „Home” gomb is került, amely a programokból való kilépésre szolgál. A gombot inkább vissza gombnak nevezném, de egy házikó jelecske található rajta, mely a Home-ra utal.

A készülék hátlapján egy rakás kis kép és iromány található az alsó részen, amiket nem sorolnék fel. Mellettük egy hangszóró található, mely elég rosszul szól, és az asztalra letéve elnémul.
A hátlap homogén hatású, fehér színű.

A kütyü fogása nem a legbiztosabb, de azért stabilan is fogható.

Anyagminősége rossz, a műanyagok minősége ócska, és a készülék ropog, amikor kicsit erősebben fogjuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.