2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

AEG MRC4121P – Fent van a plafonon

A német cég projektoros, ébresztős, rádiós óráját vettem górcső alá, ami nem okozott csalódást.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó, igény, kinézés és kinézet

Mielőtt beleásunk a kütyü tulajdonságaiba, nem árt tudni egyet s mást a digitális órákról. A digitális, azaz számjegyes kijelzést több száz éve ismerik, de sokáig nem terjedt el, főként a világháború miatt. Két nagy fajtája a LED és az LCD.

Mivel a tesztalanyban (sok ok miatt) LED-et alkalmaznak, ezért ezt ismertetem röviden. A világító diódák működése a gallium-arzenid ama tulajdonságán alapul, hogy az az elektromos feszültség hatására világít. A számok (ha esetleg valaki nem tudná) függőleges és vízszintes vonalakból alakulnak ki.

Egy digitális kijelzésű óra

Igény

Egyik éjszaka sípoló hangot kezdett el kiadni az ébresztőórám. Hogy ez amiatt volt, mert esőben nyitva hagytam az ablakot és ráesett, avagy az üzembe helyezés óta eltelt 20 év volt neki a sok, azt nem tudom; de nem is ez a lényeg! Szóval elkezdtem órák után kutatni. Hamar rájöttem, hogy nekem ez a feladat sok lesz, mivel nem nagyon értek hozzá. Ezért elmentem a Media Marktba.

Az eladó kellemes beszélgetés után rám sózta a már címben is említett ketyerét. Miután átgondoltam magamban a tipikus kérdést...Kell ez nekem?, meghoztam a döntést egy megalapozott érveléssel, mégpedig: a mosógép is ilyen márkájú, oszt' jól működik!...már lassan egy éve.

Az óra teljes pompájában

Kinézet

Az óra pontos geometriai formája: háromszög alapú hasáb. Az én AEG-m (Te jó ég, ez hogy hangzik már!? Mindegy, a szóismétlés kikerülésének érdekében mindent véghez kell vinni!) fekete színben pompázik. Az egész műanyag, bár nem rossz "trükk" a két oldalán fémszínűre festeni... legalább megpróbálták. A tetején, valamint az elején vannak a különböző funkciókat ellátni hivatott gombok.

Az óra felülről

Hátul vannak a hangszórók, valamint a mozgásérzékelő. Alján két gumitalp és két műanyag talp. Ja, majdnem lehagytam a bal oldalon levő projektort... de ez csak akkor van a balon, ha szembe fordítod magaddal és úgy nézed... ha hátra fordítod, akkor a jobbon; hagyjuk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.