2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A megoldás(?): Zárkózz be!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nyilván a ti figyelmeteket sem kerülte el az, hogy a mainstream (fősodratú) médiában manapság...

[ ÚJ TESZT ]

Nyilván a ti figyelmeteket sem kerülte el az, hogy a mainstream (fősodratú) médiában manapság egyre többet téma az általuk csak (véleményem szerint hamisan) gyerekbűnözésnek aposztrofált jelenség.

Tegnap este vacsora közben az egyik tv csatorna híradóját néztem. Ahol beszámoltak arról, hogy egyre többen vásárolnak önvédelmi eszközöket az elmúlt hetekben történtek miatt. Megkérdezték Tóth Ferenc urat a BRFK illetékesét az adott témáról aki nemes egyszerűséggel annyit válaszolt, hogy az utcai bűnözéssel szemben a bezárkózás a legjobb megoldás. Ez a hozzáállás mélységesen felháborított, de sajnos nem ért meglepetésként. Mindenki aki kimozdul saját otthonából ismeri a jelenséget. Városokat, falvakat tartanak rettegésben bizonyos csoportok. Sok helyütt már az utcára is veszélyes kimenni nemcsak sötétedés után hanem nappal is. Ahelyett, hogy a ”rendőrség” keményen fellépne ezekkel az elemekkel szemben, inkább azt tanácsolják, hogy a békés, dolgozó állampolgár aki legtöbbször áldozat és adójából tartják fennt ezeket a bűnöző elemeket, hogy maradjon otthon ne menjen ki az utcára. Ez miféle megoldás? Tisztelettel feltenném a költői kérdést: Az állam kinek az érdekeit védi? A bűnözőkét vagy a becsületes, dolgozó, adófizető állampolgárokét? Akkor minek tartják fennt az adónkból finanszírozott rendőrséget, ha nem képesek arra, hogy biztosítsák a közbiztonságot és megvédjék a polgárokat. A problémára való megoldást a civil szerveződésekben látom. Meglátásom szerint jó kezdeményezés lehet ezen célra a Magyar Gárda, ha addig be nem tiltják. Szerintem mindenki számára ismerős jelenség az. hogy ha valaki jogos önvédelmet alkalmaz az ilyen bűnözőkkel szemben akkor akár ő húzhatja a rövidebbet nem beszélve arról, hogy bizonyos körök ilyenkor rasszizmusról és fasizmusról kezdenek el gajdolni. Persze lehet mondani, hogy ez nem az én problémám meg, hogy velem ilyen nem történt még, de bármelyik rokonodat, barátod, ismerősödet megtámadhatják az utcán. Sokszor lehet tapasztalni a közömbösséget az emberek részéről. Vegyük példának azt amikor a 12 éves bűnöző maugli combon szúrt egy 14 éves srácot az MP3 lejátszójáért Budapest egyik forgalmas részén fényes nappal. Hol voltak ilyenkor a járókelők, a szemtanúk? Miért nem mentek oda és vágták pofán a kis szemetet?

Meglátásom szerint a jövőben a helyzet csak tovább fog romlani, ha nem teszünk valamit. A bűnöző elemek is érzik, hogy semmi és senki sem gátolja meg őket abban, hogy szabadon garázdálkodjanak és ettől egyre durvábbak, magabiztosabbak és pofátlanabbak lesznek. Ne várjuk meg amég emberéleteket követel a jelenség. Attól még, hogy nem beszélünk a problémáról az nagyon is létezik.
Egyszóval: ÉBRESZTŐ MAGYARORSZÁG!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.