2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

4th summer in the USA…

…szóval negyedszerre is ott szorongtam az államokba tartó járat dugig tömött turistaosztályán.

[ ÚJ TESZT ]

What happens in Vegas...

No nem Vegas-ban, hanem inkább a gyerekek távozása utáni időszakban, főként a family camp alatt és Nick búcsúestjén láttam, hogy ők,- főként az amerikaiak,- picit másképp állnak hozzá az iváshoz (sörözéshez), előszeretettel csinálnak belőle játékot, ami itthon,- tudtommal legalábbis,- nem annyira jellemző. Összeszedtem párat ezekből a játékokból, melyeket nagyobb társaságban, de nem nyilvános* helyen szokás játszani, nagyrészt sörrel,- esetleg valami színtelen töménnyel megfejelve,- a filmekből ismerős piros műanyag poharakba kiöntve.

*(bár nemrég láttam beer-pongot játszó külföldi társaságot egy budapesti hostel kertudvarán)

Flipcup

Ebben a játékban 2 csapat van, egymással szemben sorakoznak fel egy asztal mellett, és mindenki előtt ott egy pohár teli sörrel. Az első szembenálló pár kezd, felemelik a poharat, középen koccintanak, majd megpróbálják a másiknál gyorsabban kiinni. Ha sikerült a poharat lerakják az asztal szélére úgy, hogy a pohár feneke részben lelógjon róla, majd egy pöcköléssel megpróbálják a feje tetejére állítani. Ha sikerült, akkor a csapattársa felkapja a saját poharát, kiissza a sörét, majd neki kell fejtetőre állítani a poharát. Ha nem sikerülne elsőre, addig kell próbálkozni, amíg össze nem jön. Az a csapat a nyertes, amelyik hamarabb végez.

Thumper

Mindenki előtt ott a pohara teli sörrel, amit újra kell töltenie, ha kiürült. Mindenki kitalál magának egy jelet, például meghúzod az orrod, füled, vagy csak fancsali képet vágsz, teljesen mindegy, csak lehessen utánozni, amit mindenki megmutat a többieknek. A játék kezdetekor mindenki egyszerre kezdi el a következő ki mondókát:
What’s name the game? - Thumper
Why are we play? – to get f**k up…

Ekkor mindenki elkezd dobolni a kezével az asztalon, majd valaki feláll,- közben folyamatos a dobolás,- bemutatja a saját jelét és még valaki másét, majd visszaül. Akinek a jelét mutatták szintén feláll, kezdi a saját jelével majd mutat egy másikat. Aki hibázik,- nem mutatja a sajátját, rossz jelet mutat vagy belehibázik,- az köteles meginni a sörét majd újratölteni a poharát. Ez alatt az idő alatt a többiek pihenhetnek. Legközelebb a hibázó személy kezdi a mondókát és a következő kört.

F**k the dealer

Poharak az asztalon, és a játékosok kiválogatnak minimum egy pakli kártyát úgy, hogy csak számok legyenek benne. Valaki a kezébe veszi, megnézi a legfelső lapot és megkér egy másik személyt, hogy mondjon egy számot. Ha az illető eltalálja, akkor a kérdező iszik, amennyiben nem akkor csak annyit mond, hogy higher / lower és ismét megkéri ugyanazt a személyt, hogy mondjon egy számot. Ha most sem találta el, akkor az illetőnek kell innia, a lap pedig lekerül az asztalara. A kérdező három hibázó ember után továbbadja a paklit a mellette lévőnek. A játéknak akkor van vége, ha a pakli végére értek.

Ha csak ivászat a cél, akkor van egy versike, aminek nem tudom, hogy van-e önálló neve.

We love drink with (név),
because (név) is a mate,
and when we drink with (név),
he / she always drinks in 8,7,6,….,1

Nyolcnál a kiválasztott személy elkezd inni, míg a többiek számolnak visszafelé, ha befejezi, mielőtt befejezik a számlálást, akkor tapsvihar van, ha nem akkor füttykoncert.

Kings or waterfall

Célszerű körasztalt választani, de a lényeg az, hogy mindenki elérje a középre lerakott, már megkevert paklit. Természetesen a sörös poharak megtöltve most is ott vannak mindenki előtt, és pár karton sör a közelben tartaléknak. Valaki húz egy lapot, majd bedobja az asztal közepére, a haladási irány egyébként tetszőleges. Minden lapnak külön jelentése van, mégpedig:
2 – ezt a lapot húzó személy választ egy személyt a társaságból, aki iszik,
3 – az, aki ezt a lapot húzta, az iszik,
4 – a társaság lány tagjai isznak,
5 – az, aki ezt a lapot húzta, rácsap a hüvelykujjával az asztalra, a többiek követik, aki legutoljára teszi az ujját az asztalra, az a vesztes, így ő iszik,
6 – a társaság fiú tagjai isznak,
7 – az, aki ezt a lapot húzta, felemeli a kezét, a többiek követik, aki legutoljára lendíti a kezét a magasba, az a vesztes, így ő iszik,
8 – ezt a lapot húzó személy választ egy személyt a társaságból, akivel együtt iszik,
9 – a lapot húzó személy mond egy szót, arra rímelőt kell mondania mellette üllőnek, aki először hibázik, az iszik,
10 – ugyanaz a lényege, mint a kilencesnek, csak itt kategóriákat (vagy márkákat) kell mondani, és aki először hibázik, az iszik,

Bubi - (never ever have I…) mindenki felemeli jól láthatóan az egyik kezét, és hármast mutat. Az, aki a lapot húzta elkezdi, hogy: sohasem csináltam / voltam / volt valamim /stb. és akire igaz az állítás az behajlítja az egyik ujját. Az iszik, akinek a leghamarabb fogy el a három lehetősége.
Ez most nagyon kocka példa lesz, de ha a lapot húzó személy azt mondja, hogy sohasem használt Gigabyte alaplapot a gépeiben, akkor a társaságból mindenki, aki már használt Gigabyte alaplapot, becsukja az egyik ujját.

Dáma – (question master) Lényege, hogy kérdésre kérdéssel kell válaszolni. Aki a lapot húzta, feltesz valakinek egy kérdést,- bármilyen téma lehetséges,- amire az illetőnek kérdéssel kell válaszolnia. Ha nem hibázott, akkor a lapot húzó személy ismét kérdez, de immár mástól. Ahogy megszokhattuk, megint az iszik, aki elsőként hibázik.

Király – ezt a lapot húzó játékosnak kettős feladata van. Egyrészt hoznia kell egy szabályt, például ezentúl csak bal kézzel lehet inni, amit azt követően mindig be kell tartani. Ha valaki hibázik, és észreveszik, akkor büntetésként fel kell hajtania még egy pohárral. A másik feladata, hogy az asztal közepére felállított nagy pohárba olyan,- és akkora mennyiségű,- alkoholt önt, amit csak akar. Aki az utolsó királyt húzza a pakliból, annak meg ki kell innia ezt a poharat, és ezzel véget is ért a játék.

Ász – aki ezt a lapot húzta, elkezd inni, amit a haladási iránynak megfelelően mindenkinek követnie kell. Abbahagyni csak akkor lehet, ha a melletted lévő (haladási irányt figyelembe kell venni), de a tényleges időtartam attól függ, aki a lapot húzta, mert csak ő teheti le először a poharat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.