2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Közeleg a karácsony,segítsünk... :)

    Kedves mindenki!
    Mint tudjátok bő egy hónap és itt a karácsony,sajnos nagyon sok olyan család és kisgyermek van kiknek az anyagi helyzetük nem teszi lehetővé,hogy ez a nap legalább egy kicsit más legyen számára/számukra mint a többi..
    Ezért egy nagyon jó barátommal arra gondoltunk,hogy gyűjtést szervezünk és a felajánlott termékeket szétosszuk közöttük :)
    PÉNZT NEM VÁRUNK EL SENKITŐL! (Ha esetleg valaki mégis felajánlást tesz,BLOKKAL és fényképekkel igazoljuk a hova kerülését)
    De amire a legfőképpen szükség volna:
    -Gyermekjátékok
    -Ruhák
    -Iskolaszerek
    -Tartós élelmiszer (cukor,só,tészta,liszt,konzerv stb..)
    -Édesség
    vagy bármi ami számodra már felesleges de másnak hasznos lehet! :)
    A felajánlott dolgokat amint megérkezik fotóval igazolom,hogy ide ért és az útját végig igazolom a célba érésig :)


    Ha esetleg valakinek kérdése merülne fel ezzel kapcsolatban,nyugodtan keressen privátban,vagy akár telefonszámot cserélve,ott is beszélhetünk :)
    Köszönöm a figyelmet,további szép napot kívánok mindenkinek!

    zsori_peter 6 éve 6

  • Jön a Star Wars VII.

    Mit szóltok hozzá?
    Várjátok már?
    Szerintetek égető siker lesz vagy a hatalmas várakozással és reményekkel ellentétben borzalmas csalódás?

    zsori_peter 9 éve 21

  • Hozzászóláshuszárok,p@r@sztok!

    Rengeteg cikket elolvastam már,vidámat,szomorút,elgondolkodtatón,megérintőt éssatöbbi..
    Sosem érettem,hogy rossz szándékú emberek minek rakják oda a sz@rt?
    Muszáj beszólogatni? Lejáratni a másikat?
    Ezek a dolgaik szerintem oda vetőthetnek vissza,hogy a való életben elnyomásban élnek,vagy gyerekkori dolgok befolyásolták azt,hogy a negatív vagy lenéző,okoskodó szemléleteiket megosszák..
    Holott sok esetben saját magukat járatják le :)
    Ahogy majd itt a cikk alatt is tenni fogják,mert ha másol akkor itt pont miért ne tennék meg?!
    Főleg ha MAGUKRA ISMERNEK! :)

    Én ezzel nem megbántani akartam senkit,de én szerintem 2014-ben még mindig NEM menő parasztnak lenni. :)

    Természetesen tisztelet a kivételnek!

    2 féle paraszt van,aki a földet műveli és aki úgy viselkedik.

    zsori_peter 9 éve 3

  • Biciklivel menekült egy migráns az autópályán

    762 migránst fogtak el a rendőrök és a polgárőrök a hétvégén Csongrád megyében – adta hírül a police.hu.

    Autósok hívták a rendőrség segélyhívószámát november 23-án 19 óra körül és bejelentették, hogy egy kivilágítatlan kerékpáros haladt Budapest felé az M5-ös autópálya leállósávjában. A helyszínre irányított rendőrök néhány kilométerre a Röszke Autópálya-határátkelőhelytől megtalálták az afgán állampolgárságú férfit, aki nem sokkal korábban illegálisan lépte át Magyarország államhatárát. A férfit a rendőrök előállították, idegenrendészeti eljárás indult ellene.

    A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrökkel együttműködve 100 csoportban 762 határsértőt – köztük 133 gyermeket – fogtak el három nap alatt Csongrád megye déli részén. A legnagyobb számú migráns csoportot november 23-án 22 óra 25 perckor a kissori útról állították elő. Ott 23 felnőttet és 12 gyermeket találtak. Ők Koszovóból és Afganisztánból érkeztek.

    zsori_peter 9 éve 0

  • Éhbérért dolgoztatott a magyar cég

    Felfüggesztette a magyar OLP-TECH Szerelőipari és Szolgáltató Kft. tevékenységét a dél-franciaországi Aquitaine prefektusa, mert 31 magyar munkavállalóját elfogadhatatlan feltételekkel foglalkoztatta a Bordeaux városától 20 kilométerre északra található Arsac napelem parkjának kivitelezésén – adta hírül szerdán honlapján a Le Figaro című napilap.

    A pénteki döntést a francia munkafelügyelet ellenőrzése előzte meg, amelynek során kiderült, hogy a napelemtelep teresztenyei alvállalkozója a dolgozóinak napi hivatalosan 8 órás munkáért óránként 2,22 eurót fizetett, de a magyarok valójában napi 11 és fél órát dolgoztak a hét hat napján. (Franciaországban a minimál órabér bruttó 9,53 euró).

    Ez az első alkalom, hogy alkalmazták azt a törvény, amelyet a külföldi cégek által alkalmazott kiküldött munkavállalók kihasználásának megakadályozása érdekében júliusban fogadott el a francia parlament.

    Gilles Savary, a törvényt beterjesztő szocialista képviselő üdvözölte a prefektúra döntését. „Ez azt jelenti, hogy a törvény könnyen és gyorsan alkalmazható. Ebben a konkrét esetben a munkavállalókat bejelentették, de agyondolgoztatták őket” – mondta a lapnak a politikus.

    Jean-Gérard Dubo, Arsac polgármestere a France3 közszolgálati televízióban elmondta: „Több, mint csalódott vagyok. Mindenre számítottunk egy ilyen jelentős projekt kapcsán, csak arra nem, hogy a dolgozókkal így bánnak".”

    Folytatás...

    zsori_peter 9 éve 9

  • 4 hónapja,hogy elmentél tőlünk,de fentről nézel ránk!

    †2000.11.15-2014.07.25†

    "Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet,
    de a kegyetlen halál mindent összetépett.
    Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél,
    nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél.
    Egy reményünk van, mi éltet és vezet,
    hogy egyszer majd találkozunk veled."

    Orosz Bence 2000.November 15-én Nyíregyházán látta meg a napvilágot.
    Sajnos születése után nemsokkal kiderült,hogy a kisfiú izomsorvadásban szenved.
    A család nehéz anyagi körülményei ellenére,irigylésre méltó kemény és kitartó munka után kupakok és dobozokat gyűjtve vásárolni tudott egy olyan autót melyet Bence és testvére használhatott utazásukkor.
    Előtte nem igazán tehették ezt meg,hiszen sajnálatos módon Bence testvére,Szabolcs is e betegségben szenved és akár egy kisebb autóval is nehéz megtenni egy utat a felszerelések miatt.
    Az édesanya elmesélte,hogy Bence minden vágya az volt,hogy hattyúkat etethessen a balatonparton.
    A vágyálom beteljesült.Bence pedig kitartó,rögös de szüleinek köszönhetően boldog de rövid élet után Édesapja és unokatestvére karjaiból távozott el tőlünk miután a sorvadás már elérte a szívét is.

    Folytatás...

    zsori_peter 9 éve 0

  • LECSAPOTT AZ OKOSKANÁLRA A GOOGLE!

    A Google mindig is híres volt arról, hogy jó időben csap le egyedi ötletekre. Ezúttal a Lift Labs nevű céget vásárolta fel.

    A The Verge szerdai híre szerint a Google felvásárolt egy biotechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó startupot. A Lift Labs legismertebb terméke egy okoskanál, amelyet a Parkinson-kórban szenvedők számára terveztek. A Liftware kanál ellensúlyozza a kézremegést, és ezzel megkönnyíti az étkezést a betegek számára – írja a pcworld.hu.

    Szerintetek,milyen ötlet? :)

    zsori_peter 9 éve 5

  • Szerencsejáték

    "Szerencsejáték-mindig egy lépés választ el a milliós nyereménytől"

    Időnként én is játszom,kaparok,tippelek,nem érzem magam függőnek,akár hetekig is megvagyok nélküle.
    Elég sok lottózóban jártam már de azt kell mondanom 10 helyen legalább 8-nál azt vettem észre,hogy mikor kérek egy sorsjegyet elém dob az eladó egyet és már mondja is a bizonyos fizetni való összeget.
    Többször szóltam már érte,hogy miért nem magam választhatok?! Ilyenkor szem és szájcsavargatás után persze nem tetszik a "kedves" hölgynek/úrnak.
    Na de már ha én egy bizonyos összeget kifizetek azért,hogy hátha nyerek valamit és mondjuk a 200ft-ból vissza nyerem a sorsjegy árát amire persze utána még rá is beszél,hogy kicseréljem,hogy biztos elbukjam a játék árát akkor miért neki kell választani?
    Jó most lehet éppen azzal kaszálok,de ha már fizetek miért nem lehetek a magam szerencsém kovácsa?
    Igazán hülye cikknek tűnik ez de biztos vagyok benne sokan gondolnak hasonlókra.

    Folytatás...

    zsori_peter 9 éve 42

  • Segíts és isten is megsegít!

    A történet Orosz Szabolcsról szól egy Rakamazon élő kisfiúról.
    Valószínűleg ő is ugyan úgy készült a világra mint mindenki más.
    Elgondolkoztak már azon vajon milyen lehet olyan dolgoktól megfosztani némely embert,gyermeket ami egy átlag embernek teljesen megszokott és minden napos?! Gondolok itt sétálásra,biciklizésre,focizásra,bújócskázásra a többi gyermekkel a parkban.
    Sajnos ez a 12 éves Szabikának nem adatott meg betegsége miatt,hiszen sajnálatos módon izomsorvadásban szenved.

    A család történetét Vajda Gyulától a váltósúlyú magyar bajnok profi ökölvívótól hallottam először.Aki többször is járt a családnál látogatáson barátaival,erőt,kitartást és egy kis örömöt adva ezzel.

    Folytatás...

    zsori_peter 9 éve 0

  • UNDORÍTÓ MOCSKOS "SZÜLŐK"!!!

    Patkánnyal etették és erőszakolták gyerekeiket..

    Szigetszentmiklós - Szörnyetegek márpedig vannak - csak így lehet nevezni azokat az embereket, akik képesek arra, hogy saját gyermekeiket állati sorban tartva kínozzák, megerőszakolják.


    A szomszédok sem tudták, hogy a szigetszentmiklósi házban milyen rémségek folynak

    - Még a sokat próbált kollégák is elborzadtak. A gyerekek egészen addig a napig, amíg nem kerültek állami gondnokság alá, nem fürödtek. A fogkefét és a fogmosás fogalmát nem ismerték. Az ételekkel sem voltak tisztában. Arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg - mondta el rendőrségi forrásunk, és hozzátette: még elképzelni is nehéz, de patkányokat és más rágcsálókat is adtak enni a gyerekeknek. Nemegyszer úgy készítettek nekik „kókuszgolyót", hogy kekszreszeléket emberi ürülékkel gyúrtak össze, kókuszba forgatták, és azt adták jutalmul.

    Folytatás...

    zsori_peter 10 éve 5

  • "Tacskó" gazdaságos hiperszupermarket...

    Mai írásom egy velem megtörtént eseményen-éjszakán alapul..
    Az kereskedés nevét nem igazán szeretném most itt kiírni de gondolom a képből mindenkinek "leesik"

    Az egész akkor kezdődött amikor azon gondolkoztam,hogy az iskolai tanulmányaim mellett,hogyan tudnék egy kis zsebpénzhez jutni,majd felfigyeltem az újságban egy hirdetésre melyben egy diákoknak szánt cég nappali tagozaton tanulókat közvetít különböző helyre dolgozni..
    Nem igazán hittem volna,hogy ilyen hamar sikerrel járok és behívnak dolgozni az adott üzletbe..
    délután jött az SMS,hogy az adott este 21:30-tól lenne számomra munka másnap reggel 6:00-ig majd e-mailban frappánsan közöltek minden fontos adatról..
    Körülbelül olyan 21:15-kor érkeztek meg majd az információs pultnál jeleztem ki/mi vagyok miért jöttem stb..ugyebár az ilyenkor megszokottakat..majd elvezényeltek a megszokott helyre..
    Ott kaptam csipogót stb..

    Folytatás...

    zsori_peter 10 éve 35

  • A mai konzolos "olcsó Jánosok"

    Sokan biztos megköveznének majd a következő írásomért szerintem de valahol igazam van/lesz ha jó szemszögből nézzük a dolgokat.

    Minap találkoztam egy kérdéssel egy olyan oldalon ahol elég GYAKORIAK A KÉRDÉSEK (Gondolom most mindenki fejében a villanykörte jelzett az oldal nevéről,csak nem akartam egészében valóságosan kiírni,fogalmam sincs róla,hogy ez szabályos volna-e)Amikor a tisztelt kérdező a konzolok világa mellett tette le voksát mint amolyan új hobbi.
    Mint mindenki tudja azért nem egy olcsó szórakozás ez a hobbi-időeltöltés vagy ki minek hívja...
    Hiszen a konzolok ára azért nem vetekszik egy kiló kenyér és 20 deka felvágott árával és akkor még nem beszéltünk a játékokról és az online játékról(már aki ezeket igénybe veszi)

    Na de a lényegre is térek...(Pontosan már nem emlékszem a kérdésre de azért a lényeg megmaradt)
    Az emberünk feltette a kérdést,hogy ha ő a megvásárolt konzolján tud-e "másolt" játékokkal játszani RGH ill. Flashelés nélkül?!
    Először nem tudtam mit gondoljak,azután elkezdtek benne kavarogni a kérdések...

    Folytatás...

    zsori_peter 10 éve 4

  • Üzlet megkötés

    A sok ígéret,elmaradás,mellébeszélések,megválaszolatlan levelek után úgy éreztem eljött az idő,hogy billentyűt ragadva leírjam én is a saját kis "regényemet" mert hát minden egyes embernek elfogy előbb-utóbb a türelme,személyes meglátásom szerint nekem már legalább 5 határon túl ment!Hasonló írásokat már láttam nem egyszer,így azt gondoltam,hogy legyen megírom én és tapasztalataim szerint ez okból nem én vagyok az első aki "1-2" vásárlón erős vérnyomás emelkedést tapasztalt.

    Szóval röviden felvázolva a helyzetet..
    Ha már én érdeklődök egy adott termékről PRIVÁT ÜZENETBEN akkor azért elvárnám azt,hogy legalább egy választ kapjak még ha azt is kapom vissza,hogy eladtam,bár akkor inkább szerintem archiválni kellene a hirdetést nem hetek múltán is ott hagyni....

    Ha már én nem tartom fáradtságnak azt,hogy emberi "hangon" írok neked,azért én is elvárnám ezt vissza felé!

    Ha már velem lefixáltál valamit,akkor nem igazán tartom becsületes dolognak,hogy jön az üzenet "Bocs eladtam másnak" Akkor nem értem nekem minek ígéred meg???

    De leginkább amik eléggé felháborító dolgok azok amikkel eladóként találkozom:

    Ha én leírok mindent pontosan a hirdetésemben,főleg,hogy az ár FIX nem értem minek kell elkezdeni hatalmasan alkudozni...bagóért ÚGYSEM adom oda!Ennyire azért ne menjünk túl egy határon szerintem!

    Folytatás...

    zsori_peter 10 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.